Mam takie pytanie do doświadczonych kuchareczek, chcę zrobić sernikobrownie z malinami i mam dwa fajne, ciekawe przepisy, ale zastanawiam się nad tym która wybrać technikę robienia:
1. Masło z połową ilością cukru rozpuścić w rondlu na małym ogniu, gdy gotowe zdjąć z ognia, dodać czekoladę połamaną na drobne kawałki i mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Odstawić. Ubić 3 jajka i połączyć z w.,w masą
czy:
1Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, ostudzić.
Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego. Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować.
Czy ktoś wie czy jest jakaś róznica w robieniu tego ciasta?????
Ja bym wybrała ten drugi z tym że nie lubię rozpuszczać czekolady w mikrofali. Według mnie ciasta z ucieranym masłem są bardziej puszyste. No ale brownie ma być ciężkie.
Mam takie pytanie do doświadczonych kuchareczek, chcę zrobić sernikobrownie z malinami i mam dwa fajne, ciekawe przepisy, ale zastanawiam się nad tym która wybrać technikę robienia:
1. Masło z połową ilością cukru rozpuścić w rondlu na małym ogniu, gdy gotowe zdjąć z ognia, dodać czekoladę połamaną na drobne kawałki i mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Odstawić.
Ubić 3 jajka i połączyć z w.,w masą
czy:
1Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, ostudzić.
Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego. Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować.
Czy ktoś wie czy jest jakaś róznica w robieniu tego ciasta?????
Ja bym wybrała ten drugi z tym że nie lubię rozpuszczać czekolady w mikrofali. Według mnie ciasta z ucieranym masłem są bardziej puszyste. No ale brownie ma być ciężkie.
A może ma ktoś dobry sprawdzony przepis na sernikobrownie?????