Forum

Kuchenne porady

sernikobrownie

  • Autor: pysia_1 Data: 2012-02-20 14:33:08

    Mam takie pytanie do doświadczonych kuchareczek, chcę zrobić sernikobrownie z malinami i mam dwa fajne, ciekawe przepisy, ale zastanawiam się nad tym która wybrać technikę robienia:

    1. Masło z połową ilością cukru rozpuścić w rondlu na małym ogniu, gdy gotowe zdjąć z ognia, dodać czekoladę połamaną na drobne kawałki i mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Odstawić.
      Ubić 3 jajka i połączyć z w.,w masą

    czy:

    1Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, ostudzić.

    Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego. Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować.

    Czy ktoś wie czy jest jakaś róznica w robieniu tego ciasta?????

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-02-20 17:38:57

    Ja bym wybrała ten drugi z tym że nie lubię rozpuszczać czekolady w mikrofali. Według mnie ciasta z ucieranym masłem są bardziej puszyste. No ale brownie ma być ciężkie.

  • Autor: pysia_1 Data: 2012-02-24 17:21:30

    A może ma ktoś dobry sprawdzony przepis na sernikobrownie?????

Przejdź do pełnej wersji serwisu