Chcę zrobic w domu pizzę szinakową bo nigdy takiej nie jadłam , a ostatnio mam smaki na szpinak. Zastanawiam się jak ją pięc w piekarniku?Czy tylko górne grzanie piernika?Czy dół i góra i jaka temaperatura?Macie doświadczenie w tej sprawie???Będę wdzięczna za podpowiedź i rzy okazji może ktoś podzieli się dobrym przepisem na cienkie ciasto????
Wypróbowałam juz sporo ciast na pizze i z czystym sumieniem mogę ci polecić to ciasto dla mnie i mojej rodziny najlepsze http://wielkiezarcie.com/recipe43868.html a co do pizzy ze szpinakiem to nie pomoge ale sama jestem ciekawa:)
jeżeli chcesz zrobić pizze ze swieżym szpinakiem najpierw musisz go lekko poddusic aby odparował
a jeżeli mrożony to odmrozić i zostawić na sitku aby obciekł z nadmiaru wody,do takiej pizzy dodaj tez duzo czosnku.piecz taka pizze jak każdą inna czyli grzalka góra dół,200 stopni niecałe 15 minut(w zależności do grubości pizzy)
ja wstawiam pizze do piekarnika odrazu na bardzo nagrzaną blache,wtedy ciasto od spody szybciej sie piecze(cos a'la kamień do pizzy)
Wszystkim bardzo dziękuje za cenne podpowiedzi, przepisu i namiary na swoje blogi, chętnie zajrzę:)
Poszukam tez jutro w auchan takien specjalnej foremki do pizzy, to faktycznie może być super sprawa.Jesteście kochane, a nalesniki ze szpinakiem i fetą, robię bardzo często do tego sos czosnkowy, super danko, polecam:)
Chcę zrobic w domu pizzę szinakową bo nigdy takiej nie jadłam , a ostatnio mam smaki na szpinak. Zastanawiam się jak ją pięc w piekarniku?Czy tylko górne grzanie piernika?Czy dół i góra i jaka temaperatura?Macie doświadczenie w tej sprawie???Będę wdzięczna za podpowiedź i rzy okazji może ktoś podzieli się dobrym przepisem na cienkie ciasto????
Wypróbowałam juz sporo ciast na pizze i z czystym sumieniem mogę ci polecić to ciasto dla mnie i mojej rodziny najlepsze http://wielkiezarcie.com/recipe43868.html a co do pizzy ze szpinakiem to nie pomoge ale sama jestem ciekawa:)
jeżeli chcesz zrobić pizze ze swieżym szpinakiem najpierw musisz go lekko poddusic aby odparował
a jeżeli mrożony to odmrozić i zostawić na sitku aby obciekł z nadmiaru wody,do takiej pizzy dodaj tez duzo czosnku.piecz taka pizze jak każdą inna czyli grzalka góra dół,200 stopni niecałe 15 minut(w zależności do grubości pizzy)
ja wstawiam pizze do piekarnika odrazu na bardzo nagrzaną blache,wtedy ciasto od spody szybciej sie piecze(cos a'la kamień do pizzy)
przepis na cienka ciasto na pizze znajdziesz np na moim blogu,jest pyszne,chrupiące z wierzchu i mieciutkie w środku http://wmojejpachnacejkuchni.blogspot.com/2011/11/pizza-z-kurczakiem.html
ja dzis właśnie na obiad robilam pizze,ale z pieczarkami,salami,kukurydza i serem
Ja polecam ci przepis na pizzę z mojego bloga: http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2012/02/pizza-domowa-na-cienkim-ciescie.html
ciasto jest cienkie i przepyszne. Taki sam przepis jest też w moim zbiorze na WŻ ale w wersji na półgrubym ciescie.
polecam pizze Wkn na wodzie (roczyn na wodzie bez mleka)
jest wspaniała i cieniutka:):)
nie jadlam pizzy ze szpinakiem ale z calym sercem moge polecic nalesniki lub jajecznice ze szpinakiem:D
Wszystkim bardzo dziękuje za cenne podpowiedzi, przepisu i namiary na swoje blogi, chętnie zajrzę:)
Poszukam tez jutro w auchan takien specjalnej foremki do pizzy, to faktycznie może być super sprawa.Jesteście kochane, a nalesniki ze szpinakiem i fetą, robię bardzo często do tego sos czosnkowy, super danko, polecam:)