chcialabym kupic chleb, taki prawdziwy wiejski, pieczony w piecu chlebowym, ktory pachnie lekko kwasem i jest mokry. Takim wlasnie pamietam ostatni chleb jaki jadlam. Czy ktos z was wie gdzie moge nabyc taki "prawdziwy"chleb?
u mnie na placu :)
my mamy w slepie taki typowo wiejski chleb
może napisz gdzie mieszkasz bo tak trudno doradzić :)
Chyba w prywatnych piekarniach...z daleka pachnie chlebkiem:))
We Wroclawiu na Pl.Bema
Pozdrawiam.
W Lanckoronie :) O tej piekarni nawet śpiewał Marek Grechuta- "stroma uliczka wiedzie do piekarni..."
W Lanckoronie :) O tej piekarni nawet śpiewał Marek Grechuta- "stromauliczka wiedzie do piekarni..."
A próbowałaś przez internet? Jest taka stronka www.chlebzpieca.net. Tam mozna złożyć zamówienie na chlebki żytnie na zakwasie.
Oczywiście to nie jest żadna reklama z mojej strony. Znalazłam tę stronę, kiedy szukałam przepisów na chleb.
chcialabym kupic chleb, taki prawdziwy wiejski, pieczony w piecu chlebowym, ktory pachnie lekko kwasem i jest mokry. Takim wlasnie pamietam ostatni chleb jaki jadlam. Czy ktos z was wie gdzie moge nabyc taki "prawdziwy"chleb?
u mnie na placu :)
my mamy w slepie taki typowo wiejski chleb
może napisz gdzie mieszkasz bo tak trudno doradzić :)
We Wroclawiu na Pl.Bema
Pozdrawiam.
W Lanckoronie :) O tej piekarni nawet śpiewał Marek Grechuta- "stroma uliczka wiedzie do piekarni..."
W Lanckoronie :) O tej piekarni nawet śpiewał Marek Grechuta- "stroma
ta piekarnia jest zamknieta....uliczka wiedzie do piekarni..."
A próbowałaś przez internet? Jest taka stronka www.chlebzpieca.net. Tam mozna złożyć zamówienie na chlebki żytnie na zakwasie.
Oczywiście to nie jest żadna reklama z mojej strony. Znalazłam tę stronę, kiedy szukałam przepisów na chleb.