Witajcie Kochani. Mam mały problem.... i chciałabym poradzić się Was w sprawie podstawki/siedziska dla dziecka do samochodu.
Otóż, przepisy znam jakie dziecko w jakim foteliku powinno jeżdzić ale prawda jest taka że moje dzieci nie mieszczą się w granicach wiekowych ani wagowych. Chciałabym kupić taką podstawkę do samochodu na fotel dla dziecka.....może polecicie mi jaki model takiego siedziska wybrać? Z czego powinien być wykonany? Na co zwrócić uwagę? Czemu się dokładniej przyjrzeć? Takich podkładek jest cała masa a ja bym chciała żeby było poprostu wygodnie i bezpiecznie. Liczę na Waszą pomoc. I dziękuję. Pozdrawiam.
jeżeli chodzi o siedzisko w kategorii 22-36kg to chyba firma, uzyty materiał nie mają większego znaczenia w kwestii bezpieczeństwa bo przeciez dziecko zapina się w pasy samochodowe...owszem, te siedziska są różnych marek, wyższe i niższe,najważniejsze żeby pas przechodził przez ramię i klatkę piersiową dziecka a nie przez szyję, nie polecam oczywiście tandety z targu czy chińskiego sklepu w stylu "wszystko po 5zł".
Witajcie Kochani.
Mam mały problem.... i chciałabym poradzić się Was w sprawie podstawki/siedziska dla dziecka do samochodu.
Otóż, przepisy znam jakie dziecko w jakim foteliku powinno jeżdzić ale prawda jest taka że moje dzieci nie mieszczą się w granicach wiekowych ani wagowych.
Chciałabym kupić taką podstawkę do samochodu na fotel dla dziecka.....może polecicie mi jaki model takiego siedziska wybrać? Z czego powinien być wykonany? Na co zwrócić uwagę? Czemu się dokładniej przyjrzeć?
Takich podkładek jest cała masa a ja bym chciała żeby było poprostu wygodnie i bezpiecznie.
Liczę na Waszą pomoc. I dziękuję.
Pozdrawiam.
jeżeli chodzi o siedzisko w kategorii 22-36kg to chyba firma, uzyty materiał nie mają większego znaczenia w kwestii bezpieczeństwa bo przeciez dziecko zapina się w pasy samochodowe...owszem, te siedziska są różnych marek, wyższe i niższe,najważniejsze żeby pas przechodził przez ramię i klatkę piersiową dziecka a nie przez szyję, nie polecam oczywiście tandety z targu czy chińskiego sklepu w stylu "wszystko po 5zł".