Moja córka uwielbia nutelle ,tak sie zastanawiam czy nadaje sie ona na wierz tortu, na który naloże mase cukrową?Czy ktoś tak robil, jak lukier plastyczny sie trzyma?
Niestety chyba nie pomogę... robiłam już kilka razy tort z masa cukrową ale nigdy nie smarowałam go nutellą. Zawsze pod masę smarowałam kremem maślanym a raz zmiksowanym dżemem. Jak spróbujesz to daj znac co wyszo, może w przyszłości wykorzystam ten pomysł
Uważam, że się nie nadaje. Pod masę musisz zrobić krem maślany. Po obłożeniu wkłada się go do lodówki aby mocno stężał. Nutella nie będzie miała takiej konsystencji, po za tym może brudzić masę cukrową. Wydaje mi się także, że razem z masą będzie za słodko.
Moja córka uwielbia nutelle ,tak sie zastanawiam czy nadaje sie ona na wierz tortu, na który naloże mase cukrową?Czy ktoś tak robil, jak lukier plastyczny sie trzyma?
Niestety chyba nie pomogę... robiłam już kilka razy tort z masa cukrową ale nigdy nie smarowałam go nutellą. Zawsze pod masę smarowałam kremem maślanym a raz zmiksowanym dżemem. Jak spróbujesz to daj znac co wyszo, może w przyszłości wykorzystam ten pomysł
Uważam, że się nie nadaje. Pod masę musisz zrobić krem maślany. Po obłożeniu wkłada się go do lodówki aby mocno stężał. Nutella nie będzie miała takiej konsystencji, po za tym może brudzić masę cukrową. Wydaje mi się także, że razem z masą będzie za słodko.
czy mozesz wrzucic link na sprawdzony krem maslany.dzieki
Może być taki? http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6315