Kuchareczki mroziłyście kiedyś białka? Gdzieś, kiedyś czytałam, ze można ale nigdy tego nie robiłam. Mam ich trochę ale, ze w poście nie piekę chciałam przedłużyć ich świezość chowając do zamrażarki.
Ja mrożę w przeźroczystym pojemniczku , na pokrywce piszę ile jest sztuk białek i datę , rozmrażam w lodówce 1 dzień i są jak świeże , w sam raz na bezy , kokosanki lub biały biszkopt kokosowy lub piegusek ( z dodatkiem maku )
Kuchareczki mroziłyście kiedyś białka? Gdzieś, kiedyś czytałam, ze można ale nigdy tego nie robiłam. Mam ich trochę ale, ze w poście nie piekę chciałam przedłużyć ich świezość chowając do zamrażarki.
z góry dziękuję i pozdrawiam
tak, możesz.
Tak w woreczkach, które można zamrażać.
tak możesz je zamrozić, ja tak robie a pożniej jak nazbiera mi sie dużo to robie bezy.
właśnie chciałam je przechować na bezy albo na górę do serniczka z rosą. Wówczas większa ilość piany to większa przyjemność..)
dziękuję, juz idę je zamrozić
Tylko napisz sobie ile ich jest.
Ja mrożę w przeźroczystym pojemniczku , na pokrywce piszę ile jest sztuk białek i datę , rozmrażam w lodówce 1 dzień i są jak świeże , w sam raz na bezy , kokosanki lub biały biszkopt kokosowy lub piegusek ( z dodatkiem maku )