Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Renowacja kanapy.

• Autor: jaska2503 Data: 2012-03-01 08:16:35

5 lat temu zakupiliśmy kanapy ze skóry ekologicznej.Niestety po krótkim okresie użytkowania okazało się to niewypałem :(

Skóra na oparciach zaczła się kruszyć i odpadać :(

Szukam sposobu na poprawienie ich wyglądu.Wymiana tapicerki na inną skórę(nie wiem jaką !) lub materiał,ewentualnie narzuty.

Poproszę o porady,podpowiedzi,doświadczenia.

Moje kanapy (klik)

• Autor: w jesiennym stroju Data: 2012-03-01 08:29:52

Myślę iż narzuty mogą być całkiem fajnym rozwiązaniem, można zmieniac kolor. Ewentualnie nawet z ciekawej tkaniny uszyć takie "Ubranko na kanapy" widziałam kiedyś na zdjęciach, z tyłu ten materiał był zawiązany na duża kokardę. Praktyczne można wyprać.  Jeśli byś znalazła tapicera (aczkolwiek ten zawód wymiera) to odradzam ekologiczną skórę, na moich fotelach też się kruszyła. 

• Autor: asieksza Data: 2012-03-01 10:32:23

Też miałam wypoczynek z ekologicznej skóry. Popękało na szwach, porobiły się dziury od psich pazurów. Niestety musiałam wymienić. Narzyty to niezbyt dobry pomysł bo skóra jest śliska i strasznie wszystko się marszczy, ślizga. Takie ubrabko z gumkami czy innymi mocowaniami mogło by być dobrym rozwiązaniem, tylko nie wiem czy też nie będzie się ślizgać.

• Autor: olena Data: 2012-03-03 23:01:36

5 lat temu zakupiliśmy kanapy ze skóry ekologicznej.Niestety po
    krótkim okresie użytkowania okazało się to niewypałem
    :( Skóra na oparciach zaczła się kruszyć i odpadać :( Szukam
    sposobu na poprawienie ich wyglądu.Wymiana tapicerki na inną
    skórę(nie wiem jaką !) lub materiał,ewentualnie narzuty. Poproszę
    o porady,podpowiedzi,doświadczenia. Moje kanapy (klik)

Nie ma skóry ekologicznej, i skóry prawdziwej. Ta niby ekologiczna jest ze skaju, z plastyku itd.

To są materiały które zawsze przy używaniu bedą się kruszyć. Najlepiej przykryć je narzutkami i następnym razem kupić albo z prawdziwej skóry albo z dobrym obiciem materiałowym.

• Autor: jolka60 Data: 2012-03-04 07:16:14

Masz racje w 100 %.

Ladnych kilka lat temu usilowalam to wytlumaczyc kolezance,gdy zamawiala sofe,wlasnie pokryta ''ekologiczna skora''.Uwierzyla w koncu,ze to sztuczny wyrob,ale i tak ja kupila.Dosc szybko sie jej pozbyla,bo popekala na rogach.Teraz ma tapicerowana materialem.

• Autor: Laugasel Data: 2012-03-04 06:59:14

W Białymstku jest sklep , który sprzedaje artykuły do takich rzeczy, parę lat temu znalazłam tapicera, który prawił mi jedną częśc kanapy. . W Białymstoku jest także zakaład produkujący meble tapicerowane. Ja zadzwoniłm , dowiedziałam się , czy i za ile mogą mi to naprawic . Tapicer był bardzo tani, a materiały też, bo to hurtownia.

• Autor: jaska2503 Data: 2012-03-04 08:15:15

Możesz podać namiar na tą hurtownię i tapicera?

Link,ewentualnie PW

• Autor: siwy_001 Data: 2012-03-04 11:21:10

Możesz podać namiar na tą hurtownię i tapicera? Link,ewentualnie PW

Hurtownia jest na Nowowarszawskiej, bardzo duży wybór materiałów, panowi dobrze doradzają i podają namiary na tapicerów, z którymi współpracują. Ja polecam zakład Aleksander , napewno znajdziesz w google.

Przejdź do pełnej wersji serwisu