Przeważnie improwizuję. Robiłam już "nalesnikową lazanię" to był wysmażony boczek, pieczarki i groszek konserwowy i koncentrat + rzecz jasna żółty ser.
Z resztek pieczeni, porów, pomidorów i cukini zrobiłam "tort naleśnikowy
Usmażyłam w kawałkach boczniaki z cebulą, dodalam usmażone mięso gulaszowe z indyka , doadałam zamrożonego rosołu, serek topiony i koperek. Wyszedł taki sos, naleśniki pokroiłam w takie kwadraty jak łazanki i podałam z tym sosem.
Ale i tak najsmaczniejsze naleśniki to są z dżemem i serkiem waniliowym
Mozna improwizowac, ja ostatnio smarowalam nalesniki creme freche-light ( ziolowym) na to ukladalam kawalek wedzonego lososia i dwie ugotowane szparagi.Po zwinieciu ulozylam w naczyniu zaroodpornym, zalalam sosem holenderskim- light i do piekarnika. Pycha
ja robię podsmażam pieczarki z cebulą dodaje kukurudzę sól pieprz farsz nakładam na naleleśniki na farsz żółty starty ser zawijam naleśniki w koperte i smażena patelni na konic polać keczupem to jest naprwdę pyszne polecam
Jaki zrobic obiad z nalesnikami? Może macie przepis na jakąs zapiekankę ciekawą?
Przeważnie improwizuję. Robiłam już "nalesnikową lazanię" to był wysmażony boczek, pieczarki i groszek konserwowy i koncentrat + rzecz jasna żółty ser.
Z resztek pieczeni, porów, pomidorów i cukini zrobiłam "tort naleśnikowy
Usmażyłam w kawałkach boczniaki z cebulą, dodalam usmażone mięso gulaszowe z indyka , doadałam zamrożonego rosołu, serek topiony i koperek. Wyszedł taki sos, naleśniki pokroiłam w takie kwadraty jak łazanki i podałam z tym sosem.
Ale i tak najsmaczniejsze naleśniki to są z dżemem i serkiem waniliowym
Mozna improwizowac, ja ostatnio smarowalam nalesniki creme freche-light ( ziolowym) na to ukladalam kawalek wedzonego lososia i dwie ugotowane szparagi.Po zwinieciu ulozylam w naczyniu zaroodpornym, zalalam sosem holenderskim- light i do piekarnika. Pycha
Polecam z przepisu bronisławy70 http://wielkiezarcie.com/recipe67503.html pycha właśnie dziś robię
ja robię podsmażam pieczarki z cebulą dodaje kukurudzę sól pieprz farsz nakładam na naleleśniki na farsz żółty starty ser zawijam naleśniki w koperte i smażena patelni na konic polać keczupem to jest naprwdę pyszne polecam
A ja mam właśnie odmrożone mięso mielone Dziewczyny bardzo dziękuję za szybką poradę. Robię przepis według pani Bronisławy.