Mam problem i pustkę w głowie bo również szukałam w necie.....
Mój tata złamał nogę.... w trakcie zmienił gips tradycyjny na lekki żywiczny - musiał za niego zapłacić. Lekarz ortopeda wcześniej zaznaczył ze ten wydatek (czyli cena gipsu) można odliczyć od podatku w rozliczeniu. Nie jest inwalidą.....bo tylko takie wiadomości znalazłam,że ci mogą odliczać.
POMÓŻCIE !! kto wie, jaki druk trzeba dołączyć do zeznania podatkowego o zwrot wydanych pieniędzy i czy wogóle można to zrobić ??
wydaje mi się że nie można tego gipsu odliczyć, w ramach ulg rehabilitacyjnych odliczeń dokonują osoby z grupą inwalidzką lub podatnicy na których utrzymaniu jest taka osoba
tak też o tym doczytałam....kurcze ale dlaczego w takim razie lekarz powiedział, że można to odliczyć od podatku ?? a może zmieniły się przepisy ?? i MOŻNA -może ktoś się wypowie jeszcze ?? ;-) Dziękuję za odpowiedz ;-)
Witajcie Kochani.
Mam problem i pustkę w głowie bo również szukałam w necie.....
Mój tata złamał nogę.... w trakcie zmienił gips tradycyjny na lekki żywiczny - musiał za niego zapłacić.
Lekarz ortopeda wcześniej zaznaczył ze ten wydatek (czyli cena gipsu) można odliczyć od podatku w rozliczeniu.
Nie jest inwalidą.....bo tylko takie wiadomości znalazłam,że ci mogą odliczać.
POMÓŻCIE !! kto wie, jaki druk trzeba dołączyć do zeznania podatkowego o zwrot wydanych pieniędzy i czy wogóle można to zrobić ??
Dziękuję za pomoc.
wydaje mi się że nie można tego gipsu odliczyć, w ramach ulg rehabilitacyjnych odliczeń dokonują osoby z grupą inwalidzką lub podatnicy na których utrzymaniu jest taka osoba
tak też o tym doczytałam....kurcze ale dlaczego w takim razie lekarz powiedział, że można to odliczyć od podatku ??
a może zmieniły się przepisy ?? i MOŻNA -może ktoś się wypowie jeszcze ?? ;-)
Dziękuję za odpowiedz ;-)
Jakiś czas temu mój mąż miał złamaną nogę w sklepie medycznym zakupiliśmy lekki gips ale takiej informacji od lekarza nie otrzymaliśmy.
oj Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za potwierdzenie.... no szkoda że nie można tego zrobić.
Pozdrawiam
Zadzwoń do Urzędu skarbowego i zapytaj lub wyślij do nich maila. Ja miałam problemy z rozliczeniem się i w US mi powiedzieli jak to zrobić.