Forum

Zdrowie i uroda

Gips a PIT

• Autor: stillnox Data: 2012-03-03 22:23:40

Witajcie Kochani.

Mam problem i pustkę w głowie bo również szukałam w necie.....

Mój tata złamał nogę.... w trakcie zmienił gips tradycyjny na lekki żywiczny - musiał za niego zapłacić.
    Lekarz ortopeda wcześniej zaznaczył ze ten wydatek (czyli cena gipsu) można odliczyć od podatku w rozliczeniu.
    Nie jest inwalidą.....bo tylko takie wiadomości znalazłam,że ci mogą odliczać.

POMÓŻCIE !! kto wie, jaki druk trzeba dołączyć do zeznania podatkowego o zwrot wydanych pieniędzy i czy wogóle można to zrobić ??

Dziękuję za pomoc.

• Autor: rebo Data: 2012-03-04 08:07:19

wydaje mi się że nie można tego gipsu odliczyć, w ramach ulg rehabilitacyjnych odliczeń dokonują osoby z grupą inwalidzką lub podatnicy na których utrzymaniu jest taka osoba

• Autor: stillnox Data: 2012-03-04 08:17:41

tak też o tym doczytałam....kurcze ale dlaczego w takim razie lekarz powiedział, że można to odliczyć od podatku ??
    a może zmieniły się przepisy ?? i MOŻNA -może ktoś się wypowie jeszcze ?? ;-)
    Dziękuję za odpowiedz ;-)

• Autor: izabela_27 Data: 2012-03-04 09:07:54

Jakiś czas temu mój mąż miał złamaną nogę w sklepie medycznym zakupiliśmy lekki gips ale takiej informacji od lekarza nie otrzymaliśmy.

• Autor: stillnox Data: 2012-03-04 09:20:01

oj Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za potwierdzenie.... no szkoda że nie można tego zrobić.
    Pozdrawiam

• Autor: as Data: 2012-03-05 14:55:12

Zadzwoń do Urzędu skarbowego i zapytaj lub wyślij   do nich maila.  Ja miałam problemy z rozliczeniem się i w US mi powiedzieli jak to zrobić.

Przejdź do pełnej wersji serwisu