Chciałam Was zapytać czy lubicie oglądać programy kulinarne i jeśli tak to które. Bardzo lubiłam oglądać Iszą edycję Kuchennych rewolucji. Druga była już taka sobie a wczoraj to już przysypiałam. Dla mnie było nudno i nie na temat. Wg mnie to już czas aby zkończyć ten program, bo nic nowego ani ciekawego nie wnosi. Lubię Roberta Makłowicza zawsze ciekawie i zawsze można potrawe odtworzyc , bo wszystko dokladnie podaje. Ostatnio zaczęłam oglądać Ewę Wachowicz i też polubiłam ten program. Spokojnie bez histerii zawsze coś smacznego pokaże. I do tego przepis na jej stronie wstawiony. Słyszałam,ze ma powrócić do TVP1 Adam Gessler. Miał ciekawy program ale nie moglam go słuchać. Taki nerwowy, niepoukladnay.
Vikuniu, lubię Makłowicza, Jamiego Olivera, Pascala Brodnickiego, Karola Okrasę, Grzegorza Łapanowskiego-tych dwóch ostatnich za systematyczne powroty do tradycyjnej polskiej kuchni. Nie przepadam za Nigellą, ale przysiądę, kiedy gotuje lub piecze coś interesującego i szybkiego. Adam Gessler, choć ciekawy, sprawiał, że nawet mój telewizor dostawał ADHD . Z gotujących pań, to na pewno Maryla Musidłowska, Ina Garten ("Bosonoga contessa" na kuchni.tv), Sophie Dahl, Ewa Wachowicz też, za wypieki i desery głównie. Lubiłam też Sophie Grigson za program o ogródkowych ziołach w kuchni.
Nie lubię natomiast formuły "Ugotowanych", gdzie, żeby coś wygrać, trzeba komuś porządnie "dokopać" i poruszania problemów rodzinnych na antenie TVN (trafiłam już na kilka takich odcinków "Kuchennych rewolucji"). Sama Magda Gessler w roli damskiego Gordona Ramsaya może być. Dzięki jej przypomnieniom wróciłam w mojej kuchni do tradycyjnych potraw regionalnych, z których maczanka po krakowsku dostała rodzinną gwiazdkę O-Mało-Co Michelina (taka podróbka właściwego Michelina ).
Editka: panda25 uświadomiła mi, że jeszcze "zgubiłam" Maciej Kuronia i Adama Chrząstowskiego
Okrasę też lubię. Teraz tez stawia na potrawy regionalne. A Pacala to już nie widzialam wieki ale lubiłam jego praogramy i nawet pare przepisow wykorzystałam
Lubię oglądać takie programy. Na kuchenne rewolucje zwróciłam uwagę,ale bardziej nie pod względem kuchennym,a tych zmian,jakie dokonują się w danej restauracji,wystrój wnętrza,samo podanie potrawy czy używanie np. świeżych produktów nie mrożonek itp.Podobny program Gastronomię-ekonomię lubię,gdzie gotują też smacznie i ekonomicznie pokazuja,jak gotować smacznie i tanio. Trochę lubię Makłowicza,może za jego prodróże,że gdziekolwiek by był,to zawsze coś smacznego ugotuje..Ewy Wachowicz -nie za bardzo lubię jak gotuje,mam wrażenie,że z kartki gotuje i nic więcej z siebie nie daje..Lubię za to jak wymachuje nozem,siekając koperek -Karol Okrasa -fajnie,sprytnie,smacznie. Nooo i na koniec roztragniona Nigella,która kuchnię traktuje jak swoje królestwo, lubię patrzeć jak miesza w garnkach, jak opowiada o jedzeniu,to już człowiek chce to zjeść...Lubię ich książki-albumy kulinarne...A Adam Gessler,faktycznie nerwus i niepoukładany, ale obejrzałam jego jeden z programów o pierogach.. .potrafił swoją mową i gestykulacją tak o nich opowiedzieć,że po programie poszłam robic swoje domowe pierożki...hihi Chętnie też poczytam jakie inne programy oglądacie i jakie macie zdanie na ich temat.
Lubię oglądać, mam TV Kuchnia, a ponadto Wachowicz też lubię, Brodzik lubiłam, ale chyba już już go nie ma? Inne oglądam, ale jak akurat wpadnę przy przełączaniu kanałów.
Lubię Kuchenne rewolucje, czasem można się pośmiać z ludzi i podoba mi się podejście Magdy Gessler do gotowania oraz do ludzi. Program Ugotowani także lubię, ciekawa rywalizacja uczestników. Ewę Wachowicz także lubię oglądać.
a ja lubię odlądać Buddy Valastro,ma dwa programy.Jeden,,Buddy gotuje"...fantastyczna kuchnia śróziemnomorska i drugi,,Słodki biznes" piecze torty z masą cukrową,czasami szczena mi opada takie piękne...
Od kiedy wrocilam do pracy to zapomnialam o kanale KUCHNIA, teraz podczas zasypiania ogladam kuchenne rewolucje ale czesto nie do konca bo na reklamach zasypiam :)))
niecodzienne rarytasy - andrew zimmern, bez rezerwacji - anthony bourdain, globe cooker - fred chesneau, kudłacze na motorach,
i także takie:
para w kuchni - agnieszka i marcin kregliccy, martha stewart, proste dania - nigel slater, dziki obiad łukasza łuczaja, i jeszcze jedna kobieta, niezwykle zmysłowa, ale nie pamiętam kto (ona tnie szczypiorek nożyczkami);
jeśli myślisz o Nigelli Lawson, to nie o nią chodzi.. na pewno.. Nigella jest atrakcyjna, lecz moim zdaniem nie jest zmysłowa.. zaznaczam: moim zdaniem..
Kiedyś namiętnie oglądałam Makłowicza, teraz Kuchenne rewolucje.Właściwie to nie mam za dużo czasu na TV, ale czasami jak mam czas trafię na jakiś fajny program na Kuchnia.tv.
Ja nieraz oglądałam kuchenne rewolucje,ale juz mi sie to przejadło.Oprócz tego programu nie ogladam zadnych kulinarnych,poniewaz mnie to nudzi.jak będę chciała coś zrobić to wejdę tu na WŻ i tez zrobie.
Vikuniu - nie wiem jakimi programami dysponujesz, ale na kanale ZDF jest bardzo ciekawy program LanzKocht - bierze w nim udzial 5 - 6 bardzo popularnych kucharzy, ( gwiazdy niemieckiej TV ) kazdy z nich gotuje swoje danie i nawzajem sie oceniaja. Z gotowania na serio mozna zrobic cudowny program rozrywkowy.
Rowniez na ZDF codziennie o 14:15 jest Kuchen Schlacht ( bardzo lubie ) - i zaraz po nim - o 15:05 zaczyna sie Topfgeldjager - tu juz jest gra o duze pieniadze i w kolejnych programach odpada jedna z gotujacych par. Oceniani sa bardzo surowo.
Natomiast na kanale VOX co 2 tygodnie jest 2 godzinny program Koch Arena. To juz jest "rewia " .
Naprawde mozna bardzo duzo odpatrzec bo samo gotowanie ladnie jest pokazane - i milo popatrzec nawet bez bieglej znajomosci niemieckiego. Ja nie mieszkam w Niemczech i rozumiem ..... "tak sobie", ale ogladam z przyjemnoscia. Pozdrawiam !.
Jezeli juz ogladam to BBC lifestyle i BBC entertament i , Zapraszam do stolu, ,Kuchenne koszmary, i na TVN od czasu do czasu Gessler w , Kuchennych rewolucjach , i tyle , a kiedys Maklowicza i jego cudowny niebianski barszcz ukrainski , ktory do dzisiaj probuje gotowac i jest wspanialy , zachwyca wszystkich nawet tesciowa hihi
też lubię kuchenne rewolucję i Makłowicza. Nie lubię "najdzelli". A teraz na Polsacie jest Hells Kitchen. A po nim emitują "Tajemniczy Składnik" z Joanną Koroniewską.
Ja też go oglądam. Joannę lubiłam już z M jak Miłość, a teraz prowadzi program z najlepszymi kucharzami. Fajna sprawa, wiele ciekawostek do wykorzystania w domu można się dowiedzieć, jak zrobić domowy makaron itp.
Basia nic nie tracisz, większość i tak jest robiona na licencji wiec nawet często wystój jest taki sam ... moim zdaniem większość jest wyreżyserowana i ustawiona pod publikę - hitem było przyrządzenie w godzinę i wprawienie w zachwyt całego jury poniekąd znającego się na kuchni, surowego mięsa z jelenia ... no i zaczynają się pielgrzymki uczestników z programu do programu byle by zaistnieć ...
Ja czasem oglądam, ale wolę poczytać książkę kucharską
Chyba nie dzialaja poza granicami Polski. Osobiscie zakladam opaske na oko, papuge zarzucam na ramie, krzykne "ahoj!" i znajduje w innych miejscach KR, bo lubie. Z innych uwielbiam Man vrs Food , zawsze mam ochote pozniej na dobre miecho. :D
Masz racje............jakas paranoja, nic nie dziala.Ipla, mozesz zapomniec, na TVn Player mozna cos ewentualnie popatrzec ale ochow i achow nie ma.Swietne sa niemieckie programy, ale to nie "nasze" smaki...........nie Nasza tradycja i Nasze smaki.
Chciałam Was zapytać czy lubicie oglądać programy kulinarne i jeśli tak to które. Bardzo lubiłam oglądać Iszą edycję Kuchennych rewolucji. Druga była już taka sobie a wczoraj to już przysypiałam. Dla mnie było nudno i nie na temat. Wg mnie to już czas aby zkończyć ten program, bo nic nowego ani ciekawego nie wnosi. Lubię Roberta Makłowicza zawsze ciekawie i zawsze można potrawe odtworzyc , bo wszystko dokladnie podaje. Ostatnio zaczęłam oglądać Ewę Wachowicz i też polubiłam ten program. Spokojnie bez histerii zawsze coś smacznego pokaże. I do tego przepis na jej stronie wstawiony. Słyszałam,ze ma powrócić do TVP1 Adam Gessler. Miał ciekawy program ale nie moglam go słuchać. Taki nerwowy, niepoukladnay.
Programy kulinarne uwielbiam, mogłabym oglądać bez końca mam ten "luksus" że mam KUCHNIA TV, i mam ich dużo. Najczęściej oglądam:
Nigelle wszystkie rodzaje
Kuchenne Rewolucje
Ugotowani
Ewa Wachowicz
Jamie Oliwier
Brodzik od Kuchni
Adam po pracy i wszystkie jego programy
Anna Olson i wszystkie jej programy
Koszer Macher
Ł'apetyt
Maryla al'dente i inne jej programy
Po smak Turcji
Kuroniowie rozgryzają lubiłam też program Macieja Kuronia (*)
Atelier Smaku
jest jeszcze kilka innych które oglądam od czasu do czasu.....
Po smak Turcji
Atelier Smaku
A te programy kiedy są emitowane,na jakim kanale?
Te programy są na Kuchnia TV
AA no tak,teraz doczytałam...szkoda,bo nie mam tego kanału..
A na kuchni TV lubię też program ,,Kuchnia jak zycie,,
Vikuniu, lubię Makłowicza, Jamiego Olivera, Pascala Brodnickiego, Karola Okrasę, Grzegorza Łapanowskiego-tych dwóch ostatnich za systematyczne powroty do tradycyjnej polskiej kuchni. Nie przepadam za Nigellą, ale przysiądę, kiedy gotuje lub piecze coś interesującego i szybkiego. Adam Gessler, choć ciekawy, sprawiał, że nawet mój telewizor dostawał ADHD
. Z gotujących pań, to na pewno Maryla Musidłowska, Ina Garten ("Bosonoga contessa" na kuchni.tv), Sophie Dahl, Ewa Wachowicz też, za wypieki i desery głównie. Lubiłam też Sophie Grigson za program o ogródkowych ziołach w kuchni.
Nie lubię natomiast formuły "Ugotowanych", gdzie, żeby coś wygrać, trzeba komuś porządnie "dokopać" i poruszania problemów rodzinnych na antenie TVN (trafiłam już na kilka takich odcinków "Kuchennych rewolucji"). Sama Magda Gessler w roli damskiego Gordona Ramsaya może być. Dzięki jej przypomnieniom wróciłam w mojej kuchni do tradycyjnych potraw regionalnych, z których maczanka po krakowsku dostała rodzinną gwiazdkę O-Mało-Co Michelina (taka podróbka właściwego Michelina
).
Editka: panda25 uświadomiła mi, że jeszcze "zgubiłam" Maciej Kuronia i Adama Chrząstowskiego
Okrasę też lubię. Teraz tez stawia na potrawy regionalne. A Pacala to już nie widzialam wieki ale lubiłam jego praogramy i nawet pare przepisow wykorzystałam
Lubię oglądać takie programy. Na kuchenne rewolucje zwróciłam uwagę,ale bardziej nie pod względem kuchennym,a tych zmian,jakie dokonują się w danej restauracji,wystrój wnętrza,samo podanie potrawy czy używanie np. świeżych produktów nie mrożonek itp.Podobny program Gastronomię-ekonomię lubię,gdzie gotują też smacznie i ekonomicznie pokazuja,jak gotować smacznie i tanio. Trochę lubię Makłowicza,może za jego prodróże,że gdziekolwiek by był,to zawsze coś smacznego ugotuje..Ewy Wachowicz -nie za bardzo lubię jak gotuje,mam wrażenie,że z kartki gotuje i nic więcej z siebie nie daje..Lubię za to jak wymachuje nozem,siekając koperek -Karol Okrasa -fajnie,sprytnie,smacznie. Nooo i na koniec roztragniona Nigella,która kuchnię traktuje jak swoje królestwo, lubię patrzeć jak miesza w garnkach, jak opowiada o jedzeniu,to już człowiek chce to zjeść...Lubię ich książki-albumy kulinarne...A Adam Gessler,faktycznie nerwus i niepoukładany, ale obejrzałam jego jeden z programów o pierogach.. .potrafił swoją mową i gestykulacją tak o nich opowiedzieć,że po programie poszłam robic swoje domowe pierożki...hihi Chętnie też poczytam jakie inne programy oglądacie i jakie macie zdanie na ich temat.
Lubię oglądać, mam TV Kuchnia, a ponadto Wachowicz też lubię, Brodzik lubiłam, ale chyba już już go nie ma? Inne oglądam, ale jak akurat wpadnę przy przełączaniu kanałów.
O właśnie Gastronomię-ekonomię też oglądam,
Z takich mniej kulinarnych u nas zawsze gości WIEM CO JEM bardzo pożyteczny program :)
Te programy też czasami oglądam.,,Wiem co jem,, to faktycznie mądry program, czasami człowiek może się zdziwić co znajduje się w naszym jedzeniu:)
Lubię Kuchenne rewolucje, czasem można się pośmiać z ludzi i podoba mi się podejście Magdy Gessler do gotowania oraz do ludzi. Program Ugotowani także lubię, ciekawa rywalizacja uczestników. Ewę Wachowicz także lubię oglądać.
a ja lubię odlądać Buddy Valastro,ma dwa programy.Jeden,,Buddy gotuje"...fantastyczna kuchnia śróziemnomorska i drugi,,Słodki biznes" piecze torty z masą cukrową,czasami szczena mi opada takie piękne...
Od kiedy wrocilam do pracy to zapomnialam o kanale KUCHNIA, teraz podczas zasypiania ogladam kuchenne rewolucje ale czesto nie do konca bo na reklamach zasypiam :)))
zdecydowanie programy kulinarno - podróżnicze:
niecodzienne rarytasy - andrew zimmern,
bez rezerwacji - anthony bourdain,
globe cooker - fred chesneau,
kudłacze na motorach,
i także takie:
para w kuchni - agnieszka i marcin kregliccy,
martha stewart,
proste dania - nigel slater,
dziki obiad łukasza łuczaja,
i jeszcze jedna kobieta, niezwykle zmysłowa, ale nie pamiętam kto (ona tnie szczypiorek nożyczkami);
Dziki Obiad Łukasza Łuczaja nie podoba mi się ze względu na prowadzącego... jakoś tak nie mogę się do niego przekonać.
rozumiem.. jest chłopak trochę spięty, ale ma dużą wiedzę i nieziemskie pomysły..
Ta kobieta to pewnie Nigella.
CRIZZ, a robiłeś już coś z programu DZIKI OBIAD ?
pewnie że nie robiłem.. nie znam się na takich roślinkach.. nazbieram czegoś a potem będę czekał kilka miesięcy do lekarza?
jeśli myślisz o Nigelli Lawson, to nie o nią chodzi.. na pewno.. Nigella jest atrakcyjna, lecz moim zdaniem nie jest zmysłowa.. zaznaczam: moim zdaniem..
O masz..... to teraz mnie ciekawość zżera o kim mówisz......
gdybym wiedział, to napisałbym to wcześniej.. zrobię to i znajdę ją..
znalazłem.. jest Angielką nazywa się Sophie Dahl..
http://www.youtube.com/watch?v=1ak-FbXRAJ8&feature=related
Aaaaaaaaaa a wiesz nie pomyślałam o niej wogóle
Ale dziękuję za olśnienie
cieszę się, że dzięki tobie ją znalazłem.. dzięki..
Oj tam oj tam.... ja Cię po prostu troszkę zmotywowałam do poszukiwań
facet jak chce to wszystko znajdzie, ale bez motywacji ani rusz..
Kiedyś namiętnie oglądałam Makłowicza, teraz Kuchenne rewolucje.Właściwie to nie mam za dużo czasu na TV, ale czasami jak mam czas trafię na jakiś fajny program na Kuchnia.tv.
Ja programy najczęściej ściągam z netu, wtedy w hurtowych ilościach i robię sobie takie maratony po kilka odcinków.
O na to nie wpadłam:)Dobry pomysł.
Ja nieraz oglądałam kuchenne rewolucje,ale juz mi sie to przejadło.Oprócz tego programu nie ogladam zadnych kulinarnych,poniewaz mnie to nudzi.jak będę chciała coś zrobić to wejdę tu na WŻ i tez zrobie.
Ja generalnie oglądam kanał kuchnia TV , jednak jeśli chcę zrobic ciasto lub potrawę to oczywiście korzystam z niezastąpionego WZ.
Wiele razy oglądając jakis program kulinarny widze jakąs fajna potrawe a poźniej przepis znajduję na WZ
Vikuniu - nie wiem jakimi programami dysponujesz, ale na kanale ZDF jest bardzo ciekawy program Lanz Kocht - bierze w nim udzial 5 - 6 bardzo popularnych kucharzy, ( gwiazdy niemieckiej TV ) kazdy z nich gotuje swoje danie i nawzajem sie oceniaja. Z gotowania na serio mozna zrobic cudowny program rozrywkowy.
Rowniez na ZDF codziennie o 14:15 jest Kuchen Schlacht ( bardzo lubie ) - i zaraz po nim - o 15:05 zaczyna sie Topfgeldjager - tu juz jest gra o duze pieniadze i w kolejnych programach odpada jedna z gotujacych par. Oceniani sa bardzo surowo.
Natomiast na kanale VOX co 2 tygodnie jest 2 godzinny program Koch Arena. To juz jest "rewia " .
Naprawde mozna bardzo duzo odpatrzec bo samo gotowanie ladnie jest pokazane - i milo popatrzec nawet bez bieglej znajomosci niemieckiego. Ja nie mieszkam w Niemczech i rozumiem ..... "tak sobie", ale ogladam z przyjemnoscia. Pozdrawiam !.
Niestety nie mam tych programow a z niemieckiego to tylko pare slow rozumiem:)
Ja podobnie, ja po prostu uwielbiam patrzeć jak ktoś gotuje, jak mówi o tym.
Czasami robiłam potrawy z programów Ewy Wachowicz. Ale najczęściej moją inspiracją jesteście Wy Żarłoczki
Jezeli juz ogladam to BBC lifestyle i BBC entertament i , Zapraszam do stolu, ,Kuchenne koszmary, i na TVN od czasu do czasu Gessler w , Kuchennych rewolucjach , i tyle , a kiedys Maklowicza i jego cudowny niebianski barszcz ukrainski , ktory do dzisiaj probuje gotowac i jest wspanialy , zachwyca wszystkich nawet tesciowa hihi
Kuchenne rewolucje się popsuły to fakt ale oglądam. Ugotowani też program naciagany sztuczny- kiedys oglądałam Pascala.
oglądam:
-Ewę Wachowicz,
- Okrasę,
- Makłowicza,
- Kuchenne Rewolucje.
Czyli nic nowego :)
też lubię kuchenne rewolucję i Makłowicza. Nie lubię "najdzelli". A teraz na Polsacie jest Hells Kitchen. A po nim emitują "Tajemniczy Składnik" z Joanną Koroniewską.
Ja też go oglądam. Joannę lubiłam już z M jak Miłość, a teraz prowadzi program z najlepszymi kucharzami. Fajna sprawa, wiele ciekawostek do wykorzystania w domu można się dowiedzieć, jak zrobić domowy makaron itp.
Niestety nie mam mozliwosci tych programow ogladac.......szkoda ! Ogladam niemieckie, angielskie,ale to nie moja bajka.
Basia nic nie tracisz, większość i tak jest robiona na licencji wiec nawet często wystój jest taki sam ... moim zdaniem większość jest wyreżyserowana i ustawiona pod publikę - hitem było przyrządzenie w godzinę i wprawienie w zachwyt całego jury poniekąd znającego się na kuchni, surowego mięsa z jelenia ... no i zaczynają się pielgrzymki uczestników z programu do programu byle by zaistnieć ...
Ja czasem oglądam, ale wolę poczytać książkę kucharską
...się absolutnie z Twoją opinią zgadzam...
Dzieki za oswiecenie..................a ja juz myslalam, ze tak duzo mnie omija.
Można oglądać powtórki na Ipli lub Tvn Player gdybyś chciała zerknąć :)
Dziekuje.
Chyba nie dzialaja poza granicami Polski. Osobiscie zakladam opaske na oko, papuge zarzucam na ramie, krzykne "ahoj!" i znajduje w innych miejscach KR, bo lubie. Z innych uwielbiam Man vrs Food , zawsze mam ochote pozniej na dobre miecho. :D
Masz racje............jakas paranoja, nic nie dziala.Ipla, mozesz zapomniec, na TVn Player mozna cos ewentualnie popatrzec ale ochow i achow nie ma.Swietne sa niemieckie programy, ale to nie "nasze" smaki...........nie Nasza tradycja i Nasze smaki.