Mam podwyższone ciśnienie i lekarz zalecił mi częste mierzenie ciśnienia, w związku z tym zamierzam kupić ciśnieniomierz. Czy moglibyście mi doradzić w wyborze?
na pewno nie kupuj takiego,który zakłada się na nadgarstek...ponoć nie jest miarodajny.Ja swój akurat kupiłam w aptece i jedynym kryterium,jakim się wtedy kierowałam to to,żeby miał szeroki rękaw bo niektóre mają taki,że ciężko na ręce zapiąć.Jest też w nim pamięć pomiarów ale przy podwyższonym ciśnieniu i tak się prowadzi dzienniczek więc to niekonieczna funkcja.Jeżeli to coś pomoże w wyborze to mój jest Tensoval comfort firmy Hartmann.Mam go ok siedmiu lat i działa niezawodnie.
mam taki sam i jestem zadowolona , właściwie to już drugi tej firmy , pierwszy mialam na spółke z mamą i był codziennie używany służył kilka lat , no i pomiary były wiarygodne
Liczba zdjęć: 2 OMRON M3w 30 sklepach od 132,00 zł do 230,00 zł . (64 opinie)Napisz opinię Sposób pomiaru: Oscylometryczny Miejsce pomiaru: Ramię Zakres pomiaru ciśnienia [mmHg]: 0-299 Dokładność pomiaru ciśnienia [mmHg]: 3 Dokładność pomiaru pulsu [%]: 5 Polecam bardzo dokładny i cena niewygórowana, Pani w aptece poleciła mężowi też musi sobie codziennie mierzyć ciśnienie.
moja mama używa takiego już kilka lat i nie narzeka,a moim zadniem te nadgarstkowe to o kant d..y można potłuc za przeproszeniem,mierząc ciśnienie tym i tym,różnice w pomiarach są kolosalne
od wielu lat mam dwuczęściowy - Opaska z pompką i miernikiem oraz stetoskop. Odczyt jest zawsze wiarygodny. Kupiłam mamie elektroniczny na ramię i żałuję, bo za każdym razem pokazuje inaczej.
Ja mam taki na nadgarstek kupiony w Niemczech i jestem zadowolona. Wcześniej miałam taki na łokieć i to była porażka.Trzeba było być idealnie cicho bo każdy hałas zmieniał wynik, a nawet go nie umożliwiał.
TYLKO i WYŁACZNIE OMRON !!!!!! na przedramieniu świetnie sie sprawdza i tylko taki polecam ;-) jeśli natomiast będą z niego korzystac też faceci to od razu proponuję kupić (dokupić/wymienić/dopłacić) rękaw o dłuzszym rozstawie bo standardowe mają dość krótkie i tylko na damską rękę.
Omron sprawdza się wyśmienicie ;-) cena przystępna i wiele możliwości wykorzystania ;-)
Kochani, muszę kupić właśnie ciśnieniomierz i zastanawiam się jaki kupić?. Czy w tym temacie coś w ciągu roku się zmieniło?. Będę wdzięczna za wasze opinie.
Mam podwyższone ciśnienie i lekarz zalecił mi częste mierzenie ciśnienia, w związku z tym zamierzam kupić ciśnieniomierz. Czy moglibyście mi doradzić w wyborze?
na pewno nie kupuj takiego,który zakłada się na nadgarstek...ponoć nie jest miarodajny.Ja swój akurat kupiłam w aptece i jedynym kryterium,jakim się wtedy kierowałam to to,żeby miał szeroki rękaw bo niektóre mają taki,że ciężko na ręce zapiąć.Jest też w nim pamięć pomiarów ale przy podwyższonym ciśnieniu i tak się prowadzi dzienniczek więc to niekonieczna funkcja.Jeżeli to coś pomoże w wyborze to mój jest Tensoval comfort firmy Hartmann.Mam go ok siedmiu lat i działa niezawodnie.
mam taki sam i jestem zadowolona , właściwie to już drugi tej firmy , pierwszy mialam na spółke z mamą i był codziennie używany służył kilka lat , no i pomiary były wiarygodne
Liczba zdjęć: 2
Liczba zdjęć: 2 OMRON M3w 30 sklepach od 132,00 zł do
moja mama używa takiego już kilka lat i nie narzeka,a moim zadniem te nadgarstkowe to o kant d..y można potłuc za przeproszeniem,mierząc ciśnienie tym i tym,różnice w pomiarach są kolosalne230,00 zł . (64 opinie)Napisz opinię Sposób
pomiaru: Oscylometryczny Miejsce pomiaru: Ramię Zakres pomiaru
ciśnienia [mmHg]: 0-299 Dokładność pomiaru ciśnienia
[mmHg]: 3 Dokładność pomiaru pulsu
[%]: 5 Polecam bardzo dokładny i cena
niewygórowana, Pani w aptece poleciła mężowi też musi sobie
codziennie mierzyć ciśnienie.
o właśnie taki POLECAM ;-)
Ten podobno jest dobry http://allegro.pl/cisnieniomierz-naramienny-tech-med-tma-2-basic-i2172989614.html
Dziękuję bardzo za podpowiedzi.
od wielu lat mam dwuczęściowy - Opaska z pompką i miernikiem oraz stetoskop. Odczyt jest zawsze wiarygodny. Kupiłam mamie elektroniczny na ramię i żałuję, bo za każdym razem pokazuje inaczej.
Mamy właśnie OMRON. Kupiliśmy po pobycie męża w sanatorium, miał tam różne pogadanki z lekarzami kardiologami i polecali właśnie taki.
Ja mam taki na nadgarstek kupiony w Niemczech i jestem zadowolona. Wcześniej miałam taki na łokieć i to była porażka.Trzeba było być idealnie cicho bo każdy hałas zmieniał wynik, a nawet go nie umożliwiał.
TYLKO i WYŁACZNIE OMRON !!!!!!
na przedramieniu świetnie sie sprawdza i tylko taki polecam ;-)
jeśli natomiast będą z niego korzystac też faceci to od razu proponuję kupić (dokupić/wymienić/dopłacić) rękaw o dłuzszym rozstawie bo standardowe mają dość krótkie i tylko na damską rękę.
Omron sprawdza się wyśmienicie ;-) cena przystępna i wiele możliwości wykorzystania ;-)
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi. Chyba się zdecyduję na Omron.
Kochani, muszę kupić właśnie ciśnieniomierz i zastanawiam się jaki kupić?. Czy w tym temacie coś w ciągu roku się zmieniło?. Będę wdzięczna za wasze opinie.
Ja zdecydowałam się na Omron naramienny, mam już rok i jestem zadowolona.
Ja mam omron jw i niestey nie jest dobry. Rodzicom kupilam nadgarstkowy i sobie chwala