Forum

Kuchenne porady

Garnki

• Autor: klio Data: 2012-03-15 22:12:19

Proszę polećcie mi dobre garnki. Szukam na prezent :)

Takie, żeby rączki nie topniały jak sie troche przygrzeją a najlepiej jakby można było wstawiać do piekarnika (są takie?). Kuchenka zwykła gazowo-elektryczna.

Nie mam pojęcia jakie marki teraz są "niechińskie". thx.

• Autor: mariolan76 Data: 2012-03-15 23:32:59

ja mam tefal ingenio są super mają odczepiane rączki więc nie ma problemu z wstawieniem do piekarnika są pokryte specjalną powłoką więc jak obsmażam miesko to robię to już w garnku bez patelni można do nich dokupić specjalne przykrywki plastikowe do przechowywania i różnego rodzaju tarki zakładane na garnki polecam

• Autor: ciasto_marchewkowe Data: 2012-03-16 09:45:52

Mąż mi kupił na 10 rocznicę ślubu zestaw garnków Pensofala, który zresztą sama sobie wybrałam :) (ale dobra ze mnie żonka, więc podrzuciłam mu linka do sklepu internetowego stylowa zastawa, bo tam znalazłam najtańszy zestaw). W skład zestawu wchodziły dwa gary i są to bardzo porządne gary. Nie używałam ich jeszcze w piekarniku, więc nie wiem jak się sprawują. Ale przy gotowaniu nie miałam z nimi żadnego problemu, co więcej, ani ja, ani mój mąż nic w nich jeszcze nie przypaliliśmy (a jeśli chodzi o mojego męża, to prawdziwy cud). Słyszałam jeszcze wiele pozytywnych opinii na temat garnków Skeppshulta, ale nie miałam niestety okazji z nich korzystać. 

• Autor: powsinoga Data: 2012-03-16 15:19:13

Moje Ingenio, po 8 latach codziennego użytkowania, nadają się na śmietnik :(

• Autor: anqe Data: 2012-03-23 00:18:50

zgadzam się ingenio są świetne a w makro można kupić taki zestaw są dwa garnki, głęboki rondel - patelnia, duża patelnia, duża pokrywka, wok, dwie plastikowe przykrywki pasujące na oba garnki i rondel, dwie rączki dodatkowo jest też plastikowa pokrywka z dziurą w środku na której umieszcza się dołączone tarki (małe i duże oczka, plasterki i krojenie w plastry np jajek ja też używam tej nakładki do krojenia sałatki) - taki zestaw kosztuje około 250zł 

• Autor: dąbrówka Data: 2012-03-16 09:31:16

Jestem posiadaczka i polecam garniki/patelnie (i nie tylko) firmy Fiskars. Bardzo szybko się w nich gotuje, można w nich zapiekać w piekarniku, ugotowana potrawa długo trzyma ciepło - są świetne.

• Autor: Mari Data: 2012-03-16 09:38:36

Czy znacie garnki firmy Thomas?  U nas w Tesco daja jakies punkty za kazdy zakup a po uzbieraniu ilus tam punktow jest znaczna znizka na te garnki ale i po 75% znizce ceny sa wysokie.

Czy to jakies cudo???

• Autor: ciasto_marchewkowe Data: 2012-03-16 10:37:27

Czy znacie garnki firmy Thomas?  U nas w Tesco daja jakies punkty za
    kazdy zakup a po uzbieraniu ilus tam punktow jest znaczna znizka na te garnki
    ale i po 75% znizce ceny sa wysokie. Czy to jakies cudo???

Właśnie też się na tym zastanawiam. Często robię zakupy w Tesco i już mam sporo punktów. Pewnie jak mi się uda uzbierać to je kupię dla męża (nie będzie szkoda jak zniszczy:), to mogę powiedzieć jak się sprawują, ale muszę zaznaczyć, że nie mam pojęcia kiedy ten dzień nadejdzie. 

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-03-20 18:11:10

Tak to jest cudo,firma Rossenthal z tradycjami,zaczynam je zbierać,mam już woka oraz punkty na 2 następne garnki:)

• Autor: patrycja1 Data: 2012-03-16 11:45:05

Polecam Berghoffa, rewelacyjne. Mają odkęcane rączki, więc nadają się także do piekarnika.

• Autor: klio Data: 2012-03-16 13:05:45

O dzieki !

Poszperam o tych garnach i zobacze jakie zestawy są w sprzedaży :)

• Autor: Klaudia.o Data: 2012-03-16 14:10:10

Moja mama ma cały zestaw garnków firmy Tescoma. Swietna jakość, przystepna cena, niezły "dizajn", moge polecić.

• Autor: renataz36 Data: 2012-03-16 18:49:50

Chciałam się podczepić pod wątek.... powiedzcie mi tak z polskiego na nasze co to znaczy "garnek z indukcją"... też oglądam się za dokupieniem kilku garnków, gdyż niektóre z kompletu po 20 prawie latach już się nie nadają, dlatego chętnie czytam ten wątek, może coś mądrego i dla siebie wyczytam. Mam zwykłą kuchnię z gazowymi palnikami i raczej bez szans na zmianę.A no i jeszcze odnośnie rondla, tak do duszenia sosów i gulaszy, dotychczas robię to w głębokiej teflonowej patelni, która również lada moment powinna zostać odesłana na zasłużoną emeryturę na śmietnik

Pozdrawiam

• Autor: jolka60 Data: 2012-03-17 11:06:59

Reniu,to jest garnek,w którym możesz gotować na kuchence indukcyjnej.Ona nie nagrzewa się sama do wysokiej temperatury,jak inne,tylko podgrzewa sam garnek.Wcale zresztą nie potrzeba do niej koiecznie nowych garnków,bo wiele starszych się nadaje.Wystarczy sprawdzic zwykłym magnesem.Jeśli "przyssa" się do garnka,to ten będzie się nadawał.

• Autor: Aniula27 Data: 2012-03-17 11:51:14

Szczerze polecam garnki firmy Steinbach, kupiłam w Makro, miały rozsądną cene i służą mi już pare ładnych lat, nic sie z nimi nie dzieje, mają metalowe raczki wiec nadaja sie do piekarnika, kiedys udało mi sie jeden całkiem nieżle spalić ale odszorowałam go pastą i po za tym że delikatnie sie przebarwił to jest bez zarzutu. Nie polacam Ingenio tefala, fajnie sie z nich korzysta ale przez pierwsze półtora , dwa lata, ja gotuje bardzo dużo i teraz teflon jest juz w opłakanym stanie, a jak to mówią ten teflon ląduje w naszych żołądkach, nie sa to garnki na lata.

Pochwalę sie jeszcze ze teraz jestem szczęśliwą posiadaczką garnków AMC i uważam że jest to najlepsza inwestycja w mojej kuchni, mega szybko, mega zdrowo i mega ekonomicznie, mojega męża odchudziłam juz o 12 kg, gotuje bez tłuszczu, bez wody i z minimalną ilością soli. Maja jednak jedną wielką wadę, ich cena! Jak powiedziałam znajomej ile zapłaciłam to usłyszałam że mnie porąbało:) Stwierdzilismy z mężem że nie inwestujemy w inne sprzęty typu telewizor, komputer itp więc możemy zainwestować w garnki a przez to we własne zdrowie no i sie opłaciło. I co najlepsze mój mąż zaczął gotować!!!

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-03-20 18:09:15

Ja mam Tefal Ingenio i bardyo sobie chwale:)

• Autor: jolka60 Data: 2012-03-21 18:02:20

Od jutra jest w Tesco promocja m.in. na garnki.Jeden z kompletów,po zniżce,lkosztuje 200 zł.Mam podobnty,od wielu lat.Jest b.dobry,ale chyba nie nadaje sie do kuchenki (ze względu na pokrywki).

• Autor: bergamotka2 Data: 2012-03-22 16:08:46

Z czystym sumieniem polecam - jak na prezent tym bardziej - garnki Berghoff , ładne , nowoczesny design , sprawdzają się , od razu o nich pomyślałam ( też w związku z zaproszeniem na wesele )

Przejdź do pełnej wersji serwisu