Forum

Zdrowie i uroda

lampa na podczerwień

• Autor: kawa3 Data: 2012-03-25 19:11:23

Chciałabym kupić lampę lub masażer na podczerwień.Mam nadzieję, że pomoże na bolący łokieć.Czy ktoś z was stosuje podczerwien na jakieś bóle?Czy to pomaga?.

• Autor: agulka8204 Data: 2012-03-25 19:15:35

Witam, mój dziadek na bolące ramie stosował lampe na podczerwień i mówił, że troszke mu pomaga i  uśmierzało ból ale czy to jakaś rewelacja ... nie bardzo. 

• Autor: kate5134 Data: 2012-03-26 09:39:01

Ja mam problem z łopatką ( zwyrodnienie kręgosłupa), na rehabilitacje państwowo się dostać to cud, więc kupiłam lampę masującą na podczerwień.Jak u mnie przy regularnym stosowaniu efekt nie jest zadowalający.

• Autor: caroline1983 Data: 2012-03-26 13:44:44

W moich stronach można sie dostać na rehabilitacje bez problemu, ale niestety trzeba czekać 2-3 miesiace. Moim zdaniem lepiej poczekać i iść, zwłaszcza w schorzeniach kregosłupa. Moja mama juz cały czas była na lekach i zastanawiano sie nad operacją. Neurochirurg poradził jej żeby skorzystała jeszcze z fizjoterapii bo wielu osobom juz pomogła, a zoperować się w razie czego jeszcze zdazy. Jak narazie operacja jest niepotrzebna, nawet leków nie musi juz brać na stałe. W ciagu roku przechodzi 4-5 cykli dwutygodniowych. Jak wybierze zabiegi to od razu idzie po kolejne skierowanie i sie zapisuje.

• Autor: caroline1983 Data: 2012-03-26 13:48:21

Najpierw odwiedż lekarza bo jak nie będzie leczona przyczyna tego bólu to szkoda pieniedzy. Łokieć moze bolec z różnych powodów:
    - problemy ze stawem łokciowym
    - problemy z kregosłupem (w tym przypadku sens maja zabiegi na okreslony odcinek kregosłupa - zwykle problemy z ręcami wystepują przy zmianach w kregosłupie szyjnym)
    -choroba ogólnoustrojowa.

Tylko lekarz po przeprowadzeniu odpowiednich badań jest w stanie ustalic przyczynę. 

• Autor: bytomianka Data: 2012-03-26 15:01:33

Jestem przed operacją kręgosłupa od 1996 roku. Robię tak jak mama Caroline, i całkiem dobrze się czuję.;)Nie rób nic na własną rękę, bo możesz sobie   zaszkodzić.Pozdrawiam .!!

• Autor: kawa3 Data: 2012-03-29 10:16:38

Bardzo dziękuję za wszystkie wpisy.Jeszcze jest opcja lasera. Chyba skorzystamy.Pozdrawiam

• Autor: ewka63 Data: 2012-03-29 10:47:17

Laser też powinien być stosowany pod kontrolą lekarza. Najpierw trzeba określić przyczynę bólu. Nie rób nic na własną rękę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu