Forum

Kuchenne porady

Świąteczny żurek - porady

  • Autor: renataz36 Data: 2012-03-26 17:24:00

    Kochane żarłoczki jak zwykle można na Was liczyć stąd moje pytanie. Jaki gotujecie ten świąteczny żurek? jakieś porady? a może któryś przepis z WZ polecacie. Moja mama gotuje pycha żur na kościach ze schabu zwykłych i wędzonych... pewnie coś tam jeszcze dodaje, ale mnie nigdy nie wychodzi tak pyszny jak jej. Chciałabym w tym roku zabłysnąć... stąd to pytanie i prośba do Was o sprawdzone przepisy. Pozdrówka przedświąteczne!!

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2012-03-26 17:55:52

    Na Wielkanoc robię żurek na jakiejś wędzonce /dobry na wodzie po ugotowaniu szynki wędzonej/. Dodaję jedynie troszkę majeranku, sól, maggi, no i chrzan świeży w postaci drobniutkich wiórek /chrzan bezpośrednio do talerza razem ze święconką/.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-03-26 19:12:45

    http://wielkiezarcie.com/recipe57137.html

    Ten jest pyszny:)

  • Autor: bela Data: 2012-03-27 22:49:38

    U mnie w domu a także u teściowej zawsze na Świeta robi się żurek z serwatki zświeżym tartym chrzanem i święconką oraz z jajkiem na wywarze z wiejskiej szynki i karczku które parzę zawsze w wielki czwartek nie wyobrażam sobie innego na świątecznym stole, już nie mogę się doczekać.

Przejdź do pełnej wersji serwisu