problemem jest to, że o ile się orientuje teraz nie ma sezonu na dziki, więc albo kupię mrożone, albo muszę poczekaćna Starym Kleparzu w jednej budce mają mrożoną dziczyznę, ale została im tylko szynka i schab, więc same najdroższe mięska
obecnie sezon na dziki trwa cały rok z wyłączeniem loch w czasie "rodzenia" i odchowania młodych. polecam szukać konkretnych myśliwych lub przez nadleśnictwa i koła łowieckie. trochę zachodu a zapewne ciut taniej i pewniej kupować u źródła.
gdzie mogę kupić mięso z dzika (karkówkę lub boczek) w Krakowie??:)
Proponuję zadzwonić do Koła Łowieckiego. Jest w Krakowie kilka takich Związków łowieckich i Stowarzyszeń, znajdziesz na necie.
Zastanawiałam się nad Krakowskim Kredensem, jak myślisz?
Wprawdzie mrożone, ale kiedyś widziałam dziczyznę różnoraką w jednej z budek na Tomexie.
Ja co prawda z innej części Polski u nas widziałam w Makro to może i w Krakowie.
Jakoś nie byłam jeszcze w Kredensie :) Ale czy tam na pewno będzie czysta dziczyzna?
właśnie tego nie wiem ;)
miałam znajomego, który był myśliwym w po łowach sprzedawali dziczyznę. Ale to by się trzeba było zapytać u źródła :)
Nigdy nie jadłam, ale na pewno bardzo drogie mięso.
problemem jest to, że o ile się orientuje teraz nie ma sezonu na dziki, więc albo kupię mrożone, albo muszę poczekać na Starym Kleparzu w jednej budce mają mrożoną dziczyznę, ale została im tylko szynka i schab, więc same najdroższe mięska
W myśl obecnie obowiązujących przepisów sezon na dziki trwa cały rok (z wyłączeniem loch).
Wydaje mi się, żew Kredensie sprzedawane są tylko gotowe wyroby, a mi zależy na surowzm mięsie
obecnie sezon na dziki trwa cały rok z wyłączeniem loch w czasie "rodzenia" i odchowania młodych. polecam szukać konkretnych myśliwych lub przez nadleśnictwa i koła łowieckie. trochę zachodu a zapewne ciut taniej i pewniej kupować u źródła.
Ja polecam zamówić w sklepie befsztyk - dostarczają w całej Polsce, świetne produkty i dowóz w specjalnej paczce z lodem aby mięso było świeże :)
Taaaa, subtelna reklama, szkoda że temat mało "świeży". A sklep strasznie drogi.
Przestańcie już odgrzebywać ten stary temat tylko po to żeby reklamować sklep w którym ceny zwalają z nóg.
W "Makro". Oferują duży wybór mrożonego. Co prawda to informacja z Poznania ale myślę, że w Krakowie "Makro" ma taki sam asortyment.
zgadza się :)