Forum

Kuchenne porady

Ser do sernika

  • Autor: majka253 Data: 2012-03-28 10:07:16

    Mam pytanie, czy ser Vitello w wiaderku z Biedronki jest dobry do sernika. Ostatnio pojawiła się reklama tego sera, ale chciałabym poznać opinię osób, które używały tego sera. I drugi ser w wiaderku "Twaróg Śmietankowy PRESIDENT". Ten ostatni u mnie w sklepie 6,99 za kilogram.

  • Autor: iza 6 Data: 2012-03-28 10:29:01

    ja tylko używam president  na sernik  a zbiedronki nie miałam

  • Autor: agacia Data: 2012-03-28 10:44:48

    Ja najczęściej używam Presidenta, ale ostatnio kupiłam ten z Biedronki , sernik wyszedl ładny, ale jeżeli chodzi o smak to sie nie wypowiem, bo sernik poszedł na kiermasz do szkoły syna i nawet nie spróbowałam.

  • Autor: ani75 Data: 2012-03-28 12:05:42

    Ten ser z Biedronki jest taki jakby homogenizowany myślę że nie do każdego rodzaju sernika się nadaje ja robiłam z niego tzw. styropian i wtedy jak najbardziej się nadaje ale jeśli chcesz zrobić taki typowy sernik o zwartej strukturze to sadzę że lepiej kupić taki w kostkach .Bardzo dobry jest ser z Sieradza pakowany w kostki po 250 dag na opakowaniu namalowany taki sznureczek jakby przewiązana paczka.Presidenta chyba nie kupowałam,nie przypominam sobie.

  • Autor: pasia50 Data: 2012-03-28 23:34:34

    Nie kupuj tego sera z Biedronki,przeczytaj jego skład.Ja go kupiłam tylko raz i więcej go nie kupię.

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-03-29 12:08:46

    Ja tym razem chce zrobic sernik z normalnego sera i zmielic go 3 razy, ale moje pytanie....czy sam ser chudy tez sie nada???

  • Autor: gosiaw70 Data: 2012-03-29 12:57:30

    Ja uważam ,że ser do sernika powinno się samemu mielić,oczywiście ser powinien być tłusty:)

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-03-29 13:01:28

    Czyli sernik nie bedzie dietetyczny i zrobie z tłustego:) Dziekuje za podpowiedz.

  • Autor: gosiaw70 Data: 2012-03-29 13:04:13

    Jeżeli ma być pyszny,nie może być dietetyczny:)u mnie nikomu nie smakują dania dietetyczne..

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-03-29 13:06:39

    Z drugiej strony na Święta mozna troche poszalec i odłozyc odchudzanie na te dwa dni;) 

  • Autor: gosiaw70 Data: 2012-03-29 13:09:40

    Jasne:)ja tak zrobię:)pozniej sie bede martwic:)

  • Autor: mysha2006 Data: 2012-03-29 16:16:35

    Nie łudź się, że jak dasz ser chudy to sernik będzie dietetyczny :) Jak już lepiej od święta zjeść porządny, normalny sernik a po świętach przycisnąć z dietą i zadbać o więcej ćwiczeń. 

  • Autor: majka253 Data: 2012-03-29 16:35:45

    Do tej pory zawsze piekłam z tłustego twarogu mielonego dwa lub trzy razy, ale taki jest droższy, dlatego zainteresowal mnie ten tańszy z biedronki lub President w wiaderku.

  • Autor: gosiaw70 Data: 2012-03-29 16:39:50

    Przeczytaj skład ,,sera'' w wiaderku...

  • Autor: majka253 Data: 2012-03-29 16:46:38

    OK rozumiem, chyba bez czytania pozostanę przy moim twarogu mielonym a zaoszczędzę  na czymś innym. Dzięki.

  • Autor: gosiaw70 Data: 2012-03-29 16:48:59

    Niestety,żeby ciasto wyszło smaczne,nie można na niczym oszczędzć,wiem to z własnego doświadczenia:)

  • Autor: MJane Data: 2012-03-30 13:48:21

    tego biedronkowego nie próbowałam, ale president jest ok :)

  • Autor: piotrekkk Data: 2012-03-31 13:20:53

    president to najlepszy ser do sernika z wiaderka. w porownaniu z tym biedronkowym nie jest homo, a jest zwyklym smietankowym twarogiem. u mnie w promocji 1 kilogram 6,99 a ten w 'kielbaskach' to tyle jest za 40dag a sernik smakiem sie nie rozni. :) Polecam presidenta~!

  • Autor: megi65 Data: 2012-03-31 13:25:51

    A ja się '' podczepiam '' z pytaniem o ser dr.Oetkara  ; czy  już ktoś na nim praktykował sernik ?? Może to kolejna masa seropodobna ?

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-03-31 13:51:40

    Jeszcze jest cos takiego jak Twaróg sernikowy Pilos z Lidla, ktoś moze robił z niego sernik??? Bo wciąż zastanawiam sie czy mielic twaróg czy kupic gotowa mase i miec troche na skróty.

  • Autor: piotrekkk Data: 2012-03-31 15:43:06

    Jeszcze jest cos takiego jak Twaróg sernikowy Pilos z Lidla, ktoś moze
    robił z niego sernik??? Bo wciąż zastanawiam sie czy mielic twaróg
    czy kupic gotowa mase i miec troche na skróty.

    Podobny do tego z biedronki, nic szczególnego. Jesli juz chcesz troszkę zaoszczędzić to kup Presidenta, lepszy od tego biedronkowego i lidlowskiego, to na pewno,a smak identyczny jak ten mielony w domu:)

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-03-31 16:01:04

    Dziekuje za podpowiedzi:) Pozdrawiam!!!

  • Autor: werdandii Data: 2012-03-31 14:39:56

    Do sernika najlepszy będzie ser prawdziwy, taki który sama zmielisz.

    Ser z wiaderka  odpowiedni jest bardziej do wszelakich mas serowych.

  • Autor: panda25 Data: 2012-03-31 15:33:07

    Ja robiłam sernik z presidenta w wiaderku i smakiem wyglądem i zapachem nieodbiega niczym od tego który robiła moja babcia...był pyszny, miękki i wilgotny...

     

    A powiem że jadłam ostatnio sernik u znajomego, nie wiem z czego był ale był suchy twardy i w dodatku wogóle nie słodki- ale to jego przyszła teściowa robiła :P

  • Autor: agulka8204 Data: 2012-03-31 15:33:57

    Wobec tego warto sie troche wysilic;)

  • Autor: jagoda.pik Data: 2012-03-31 19:12:46

    Zdecydowanie warto się wysilić. Raz tylko robiłam sernik z "sera" z biedronki, trudno to nazwać serem, była to totalna porażka. Teraz kupuję twaróg w kostkach, takich o różnej wadze, i terminie ważności 4 dniowym. Mielę go 2 razy, w zupełności wystarczy. Sernik wychodzi z niego rewelacyjny.

  • Autor: martulka665 Data: 2012-04-03 08:43:48

    A ja mam ser w wiaderku z Tesco milkland i zastanawiam sie czy użyc do sernika z rosą. Na opakowaniu pisze ser homogenizowany, wiec nie wiem czy będzie dobry. Proszę o rade 

  • Autor: anqe Data: 2012-04-01 19:48:20

    od jakiegoś czasu sernik piekę wyłącznie z sera z biedronki, kiedyś próbowałam różne

  • Autor: Czeslaw Data: 2012-04-04 01:10:43

    Ja robię sernik tylko na "Twaróg śmietankowy" ze Strzałkowa. W Gdańsku do kupienia tylko na Zielonym Rynku i w piekarni (serio!) w Oliwie. Cena około 5 zł a około 30 dkg. Porcje nie mają takiej samej wagi. Ale twaróg jak "przedwojenny".

Przejdź do pełnej wersji serwisu