Mam pytanie, czy ser Vitello w wiaderku z Biedronki jest dobry do sernika. Ostatnio pojawiła się reklama tego sera, ale chciałabym poznać opinię osób, które używały tego sera. I drugi ser w wiaderku "Twaróg Śmietankowy PRESIDENT". Ten ostatni u mnie w sklepie 6,99 za kilogram.
Ja najczęściej używam Presidenta, ale ostatnio kupiłam ten z Biedronki , sernik wyszedl ładny, ale jeżeli chodzi o smak to sie nie wypowiem, bo sernik poszedł na kiermasz do szkoły syna i nawet nie spróbowałam.
Ten ser z Biedronki jest taki jakby homogenizowany myślę że nie do każdego rodzaju sernika się nadaje ja robiłam z niego tzw. styropian i wtedy jak najbardziej się nadaje ale jeśli chcesz zrobić taki typowy sernik o zwartej strukturze to sadzę że lepiej kupić taki w kostkach .Bardzo dobry jest ser z Sieradza pakowany w kostki po 250 dag na opakowaniu namalowany taki sznureczek jakby przewiązana paczka.Presidenta chyba nie kupowałam,nie przypominam sobie.
Nie łudź się, że jak dasz ser chudy to sernik będzie dietetyczny :) Jak już lepiej od święta zjeść porządny, normalny sernik a po świętach przycisnąć z dietą i zadbać o więcej ćwiczeń.
Do tej pory zawsze piekłam z tłustego twarogu mielonego dwa lub trzy razy, ale taki jest droższy, dlatego zainteresowal mnie ten tańszy z biedronki lub President w wiaderku.
president to najlepszy ser do sernika z wiaderka. w porownaniu z tym biedronkowym nie jest homo, a jest zwyklym smietankowym twarogiem. u mnie w promocji 1 kilogram 6,99 a ten w 'kielbaskach' to tyle jest za 40dag a sernik smakiem sie nie rozni. :) Polecam presidenta~!
Jeszcze jest cos takiego jak Twaróg sernikowy Pilos z Lidla, ktoś moze robił z niego sernik??? Bo wciąż zastanawiam sie czy mielic twaróg czy kupic gotowa mase i miec troche na skróty.
Jeszcze jest cos takiego jak Twaróg sernikowy Pilos z Lidla, ktoś moze robił z niego sernik??? Bo wciąż zastanawiam sie czy mielic twaróg czy kupic gotowa mase i miec troche na skróty.
Podobny do tego z biedronki, nic szczególnego. Jesli juz chcesz troszkę zaoszczędzić to kup Presidenta, lepszy od tego biedronkowego i lidlowskiego, to na pewno,a smak identyczny jak ten mielony w domu:)
Ja robiłam sernik z presidenta w wiaderku i smakiem wyglądem i zapachem nieodbiega niczym od tego który robiła moja babcia...był pyszny, miękki i wilgotny...
A powiem że jadłam ostatnio sernik u znajomego, nie wiem z czego był ale był suchy twardy i w dodatku wogóle nie słodki- ale to jego przyszła teściowa robiła :P
Zdecydowanie warto się wysilić. Raz tylko robiłam sernik z "sera" z biedronki, trudno to nazwać serem, była to totalna porażka. Teraz kupuję twaróg w kostkach, takich o różnej wadze, i terminie ważności 4 dniowym. Mielę go 2 razy, w zupełności wystarczy. Sernik wychodzi z niego rewelacyjny.
A ja mam ser w wiaderku z Tesco milkland i zastanawiam sie czy użyc do sernika z rosą. Na opakowaniu pisze ser homogenizowany, wiec nie wiem czy będzie dobry. Proszę o rade
Ja robię sernik tylko na "Twaróg śmietankowy" ze Strzałkowa. W Gdańsku do kupienia tylko na Zielonym Rynku i w piekarni (serio!) w Oliwie. Cena około 5 zł a około 30 dkg. Porcje nie mają takiej samej wagi. Ale twaróg jak "przedwojenny".
Mam pytanie, czy ser Vitello w wiaderku z Biedronki jest dobry do sernika. Ostatnio pojawiła się reklama tego sera, ale chciałabym poznać opinię osób, które używały tego sera. I drugi ser w wiaderku "Twaróg Śmietankowy PRESIDENT". Ten ostatni u mnie w sklepie 6,99 za kilogram.
ja tylko używam president na sernik a zbiedronki nie miałam
Ja najczęściej używam Presidenta, ale ostatnio kupiłam ten z Biedronki , sernik wyszedl ładny, ale jeżeli chodzi o smak to sie nie wypowiem, bo sernik poszedł na kiermasz do szkoły syna i nawet nie spróbowałam.
Ten ser z Biedronki jest taki jakby homogenizowany myślę że nie do każdego rodzaju sernika się nadaje ja robiłam z niego tzw. styropian i wtedy jak najbardziej się nadaje ale jeśli chcesz zrobić taki typowy sernik o zwartej strukturze to sadzę że lepiej kupić taki w kostkach .Bardzo dobry jest ser z Sieradza pakowany w kostki po 250 dag na opakowaniu namalowany taki sznureczek jakby przewiązana paczka.Presidenta chyba nie kupowałam,nie przypominam sobie.
Nie kupuj tego sera z Biedronki,przeczytaj jego skład.Ja go kupiłam tylko raz i więcej go nie kupię.
Ja tym razem chce zrobic sernik z normalnego sera i zmielic go 3 razy, ale moje pytanie....czy sam ser chudy tez sie nada???
Ja uważam ,że ser do sernika powinno się samemu mielić,oczywiście ser powinien być tłusty:)
Czyli sernik nie bedzie dietetyczny i zrobie z tłustego:) Dziekuje za podpowiedz.
Jeżeli ma być pyszny,nie może być dietetyczny:)u mnie nikomu nie smakują dania dietetyczne..
Z drugiej strony na Święta mozna troche poszalec i odłozyc odchudzanie na te dwa dni;)
Jasne:)ja tak zrobię:)pozniej sie bede martwic:)
Nie łudź się, że jak dasz ser chudy to sernik będzie dietetyczny :) Jak już lepiej od święta zjeść porządny, normalny sernik a po świętach przycisnąć z dietą i zadbać o więcej ćwiczeń.
Do tej pory zawsze piekłam z tłustego twarogu mielonego dwa lub trzy razy, ale taki jest droższy, dlatego zainteresowal mnie ten tańszy z biedronki lub President w wiaderku.
Przeczytaj skład ,,sera'' w wiaderku...
OK rozumiem, chyba bez czytania pozostanę przy moim twarogu mielonym a zaoszczędzę na czymś innym. Dzięki.
Niestety,żeby ciasto wyszło smaczne,nie można na niczym oszczędzć,wiem to z własnego doświadczenia:)
tego biedronkowego nie próbowałam, ale president jest ok :)
president to najlepszy ser do sernika z wiaderka. w porownaniu z tym biedronkowym nie jest homo, a jest zwyklym smietankowym twarogiem. u mnie w promocji 1 kilogram 6,99 a ten w 'kielbaskach' to tyle jest za 40dag a sernik smakiem sie nie rozni. :) Polecam presidenta~!
A ja się '' podczepiam '' z pytaniem o ser dr.Oetkara ; czy już ktoś na nim praktykował sernik ?? Może to kolejna masa seropodobna ?
Jeszcze jest cos takiego jak Twaróg sernikowy Pilos z Lidla, ktoś moze robił z niego sernik??? Bo wciąż zastanawiam sie czy mielic twaróg czy kupic gotowa mase i miec troche na skróty.
Jeszcze jest cos takiego jak Twaróg sernikowy Pilos z Lidla, ktoś moze
robił z niego sernik??? Bo wciąż zastanawiam sie czy mielic twaróg
czy kupic gotowa mase i miec troche na skróty.
Podobny do tego z biedronki, nic szczególnego. Jesli juz chcesz troszkę zaoszczędzić to kup Presidenta, lepszy od tego biedronkowego i lidlowskiego, to na pewno,a smak identyczny jak ten mielony w domu:)
Dziekuje za podpowiedzi:) Pozdrawiam!!!
Do sernika najlepszy będzie ser prawdziwy, taki który sama zmielisz.
Ser z wiaderka odpowiedni jest bardziej do wszelakich mas serowych.
Ja robiłam sernik z presidenta w wiaderku i smakiem wyglądem i zapachem nieodbiega niczym od tego który robiła moja babcia...był pyszny, miękki i wilgotny...
A powiem że jadłam ostatnio sernik u znajomego, nie wiem z czego był ale był suchy twardy i w dodatku wogóle nie słodki- ale to jego przyszła teściowa robiła :P
Wobec tego warto sie troche wysilic;)
Zdecydowanie warto się wysilić. Raz tylko robiłam sernik z "sera" z biedronki, trudno to nazwać serem, była to totalna porażka. Teraz kupuję twaróg w kostkach, takich o różnej wadze, i terminie ważności 4 dniowym. Mielę go 2 razy, w zupełności wystarczy. Sernik wychodzi z niego rewelacyjny.
A ja mam ser w wiaderku z Tesco milkland i zastanawiam sie czy użyc do sernika z rosą. Na opakowaniu pisze ser homogenizowany, wiec nie wiem czy będzie dobry. Proszę o rade
od jakiegoś czasu sernik piekę wyłącznie z sera z biedronki, kiedyś próbowałam różne
Ja robię sernik tylko na "Twaróg śmietankowy" ze Strzałkowa. W Gdańsku do kupienia tylko na Zielonym Rynku i w piekarni (serio!) w Oliwie. Cena około 5 zł a około 30 dkg. Porcje nie mają takiej samej wagi. Ale twaróg jak "przedwojenny".