Forum

Gawędy o jedzeniu

Specjalistki od tortów angielskich, prosze o radę.!!!

  • Autor: Głen Data: 2012-03-28 14:00:53

    Witam . Bradzo duzo juz przeczytałam na tym forum o tortach angielskich, ale nie wszystko jeszcze jest dla mnie jasne. Zainspirowana pieknymi tortami w Waszym wykonaniu, postanowiłam zmierzyc swoje siły, i w sobotę robie pierwszy w swoim życiu tort angielski. Aby nie rzucac sie na głębką wode, postnowiłam zrobic biały tort, a na nin z jednej strony, spadające do dolu różyczki. Mam barwniki, róże juz nauczyłam się lepic. Ale mam parę pytan, do Was moje drogie artyski w tej dziedzinie :) mianowicie:

    czy rózyczki przykleic tego samego dnia? Czy bedą sie trzymały, przyklejone na lukier(tort bedzie jechał 20 km ) , a  moze lepiej, zamiast rózyczek (maja byc malenkie) zrobic płaskie kwiatki? Strasznie sie boje ze te rózyczki sie nie przykleja.(bo maja tez byc z boku tortu). Bedę wdzieczna za każdą sugestie

  • Autor: ave82 Data: 2012-03-28 14:51:31

    Ja ozdoby z masy cukrowej zawsze przyklejam gęstym lukrem (woda+cukier puder) i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby coś odpadło. Dodam, że ja również przewoziłam swoje torty. Myslę, że nie powinno się nic stać.

Przejdź do pełnej wersji serwisu