Ten robot który chcesz kupić ma 600w mocy więc powinien być idealny do ciasta chlebowego. Mój ma 450w i świetnie sobie radzi. W instrukcji jest napisane,że jednorazowo można wyrabiać ciasto z 50dag mąki i lepiej się tego trzymać, czasami wyrabiam z kg,ale wtedy robię robotowi przerwy. Musiałaś dać mu pożądnie w kość albo czas na wymianę na nowszy model .
Ten robot który chcesz kupić ma 600w mocy więc powinien być idealny do ciasta chlebowego. Mój ma 450w i świetnie sobie radzi. W instrukcji jest napisane,że jednorazowo można wyrabiać ciasto z 50dag mąki i lepiej się tego trzymać, czasami wyrabiam z kg,ale wtedy robię robotowi przerwy. Musiałaś dać mu pożądnie w kość albo czas na wymianę na nowszy model .
to był zwykły robot ze sklepu wiejskiego o mocy 220W, a w dodatku prawie wszystkie części wewnątrz były plastikowe i to właśnie one nie wytrzymały i sie połamały
Miałamtaki. Robię chleby z mąką razową, i zdecydowanie nie dawał rady. Ciasto zbijało się w twardą kupę, która waliła po ściankach, w niczym nie przypominało to wyrabiania. Z ulgą sprzedałam tego robota, bo miał jeszcze inne wady.
Miałam taki. Robię chleby z mąką razową, i zdecydowanie nie dawał rady. Ciasto zbijało się w twardą kupę, która waliła po ściankach, w niczym nie przypominało to wyrabiania. Z ulgą sprzedałam tego robota, bo miał jeszcze inne wady.
Nie, on się chyba raczej nada lepiej do wyrabiania zwykłych ciast - z chlebem czy ciastem na pierogi/pizzę może mieć pewien problem. Mam co prawda Kenwooda i wspaniale wyrabia ciasto chlebowe, ale ma zdecydowanie większą moc, wielki metalowy hak i gigantyczną misę :)
Nie, on się chyba raczej nada lepiej do wyrabiania zwykłych ciast - z chlebem czy ciastem na pierogi/pizzę może mieć pewien problem. Mam co prawda Kenwooda i wspaniale wyrabia ciasto chlebowe, ale ma zdecydowanie większą moc, wielki metalowy hak i gigantyczną misę :)
Mam Majora Titanum - prezent mojego życia kuchennego :D Akurat gdy mogłam wybierać spośród różnych modeli różnych firm ten miał najwięcej interesujących mnie przystawek. Wybór padł na niego, ponieważ wiedziałam, że będzie najczęściej używany do wyrabiania ciast chlebowych, drożdżowych i pierogowych.
Jak dla mnie to za słaby. Do ciasta chlebowego, które jest cieżki to trzba minimum 1000W. Poza tym ten, który pokazujesz ma wnętrze z plastku, więc robiąc ciasto chlebowe szybko się zepsuje. Ja mam Boscha 86. Jest rewelacyjny. Wyrabiam w nim wszystkie ciasta, łącznie z ciężkim ciastem chelbowym na zakwasie, ma moc 1600W. Trochę kosztuje, ale warto.
dziękuję za odpowiedzi, na razie nie dysponuję ani zbyt dużym budżetem ani miejscem, więc chyba poprzestanę na tańszym sprzęcie, a chlebek będę wyrabiała łapkami
Dokładnie tak zrób, ja się dorobiłam silnego dużego robota dopiero dwa lata temu, wcześniej miałam mały mikser i dawałam sobie radę ze wszystkim. To kwestia podejścia i cierpliwości :)
czy ktoś ma takowy lub podobny? ostatnio rozwaliłam mikser przy robieniu chleba i zastanawiam się czy ten da radę ukręcić ciasto chlebowe
http://allegro.pl/nowy-robot-planetarny-kenwood-km260-prospero-i2233514189.html
Ten robot który chcesz kupić ma 600w mocy więc powinien być idealny do ciasta chlebowego. Mój ma 450w i świetnie sobie radzi. W instrukcji jest napisane,że jednorazowo można wyrabiać ciasto z 50dag mąki i lepiej się tego trzymać, czasami wyrabiam z kg,ale wtedy robię robotowi przerwy. Musiałaś dać mu pożądnie w kość albo czas na wymianę na nowszy model .
Ten robot który chcesz kupić ma 600w mocy więc powinien być idealny
to był zwykły robot ze sklepu wiejskiego o mocy 220W, a w dodatku prawie wszystkie części wewnątrz były plastikowe i to właśnie one nie wytrzymały i sie połamałydo ciasta chlebowego. Mój ma 450w i świetnie sobie radzi. W instrukcji
jest napisane,że jednorazowo można wyrabiać ciasto z 50dag mąki i lepiej
się tego trzymać, czasami wyrabiam z kg,ale wtedy robię robotowi przerwy.
Musiałaś dać mu pożądnie w kość albo czas na wymianę na nowszy model .
Na mocy 220w to w zasadie można robić bezy i śmietanke ubić, mojej koleżance tak samo się rozleciał robot z mała mocą.
Miałam taki. Robię chleby z mąką razową, i zdecydowanie nie dawał rady. Ciasto zbijało się w twardą kupę, która waliła po ściankach, w niczym nie przypominało to wyrabiania. Z ulgą sprzedałam tego robota, bo miał jeszcze inne wady.
Miałam taki. Robię chleby z mąką razową, i zdecydowanie nie dawał rady.
a jaki teraz masz?Ciasto zbijało się w twardą kupę, która waliła po ściankach, w
niczym nie przypominało to wyrabiania. Z ulgą sprzedałam tego robota, bo
miał jeszcze inne wady.
Teraz mam Siemensa, i nie wyrabiam w nim chleba :D
Nie, on się chyba raczej nada lepiej do wyrabiania zwykłych ciast - z chlebem czy ciastem na pierogi/pizzę może mieć pewien problem. Mam co prawda Kenwooda i wspaniale wyrabia ciasto chlebowe, ale ma zdecydowanie większą moc, wielki metalowy hak i gigantyczną misę :)
Ten model również posiada metalowy hak.
Chyba haczyk
Więc chyba mówimy o dwóch różnych modelach.
Nie, on się chyba raczej nada lepiej do wyrabiania zwykłych ciast - z
a jakiego Kenwooda masz?chlebem czy ciastem na pierogi/pizzę może mieć pewien problem. Mam co
prawda Kenwooda i wspaniale wyrabia ciasto chlebowe, ale ma zdecydowanie
większą moc, wielki metalowy hak i gigantyczną misę :)
Mam Majora Titanum - prezent mojego życia kuchennego :D Akurat gdy mogłam wybierać spośród różnych modeli różnych firm ten miał najwięcej interesujących mnie przystawek. Wybór padł na niego, ponieważ wiedziałam, że będzie najczęściej używany do wyrabiania ciast chlebowych, drożdżowych i pierogowych.
Ja mam taki robot i jestem bardzo zadowolona. Wyrabiam w nim przeróżne ciasta i zawsze daje radę. Żadnych wad nie posiada :):):)
ja mam Siemensa, jest b.dobry ale strasznie wielki a kuchnie mamy mala dlatego u nas lepiej sprawdza sie maly, podreczny blender.
ale Siemens ukreci wszystkie ciacha,;)
Jak dla mnie to za słaby. Do ciasta chlebowego, które jest cieżki to trzba minimum 1000W. Poza tym ten, który pokazujesz ma wnętrze z plastku, więc robiąc ciasto chlebowe szybko się zepsuje. Ja mam Boscha 86. Jest rewelacyjny. Wyrabiam w nim wszystkie ciasta, łącznie z ciężkim ciastem chelbowym na zakwasie, ma moc 1600W. Trochę kosztuje, ale warto.
Rybko, ten model ma niską moc, ja mam Prospero KM266, 900W, wyrabia każde ciasto bez problemu.
http://allegro.pl/listing.php/search?string=Kenwood+KM266&category=67452
dziękuję za odpowiedzi, na razie nie dysponuję ani zbyt dużym budżetem ani miejscem, więc chyba poprzestanę na tańszym sprzęcie, a chlebek będę wyrabiała łapkami
Dokładnie tak zrób, ja się dorobiłam silnego dużego robota dopiero dwa lata temu, wcześniej miałam mały mikser i dawałam sobie radę ze wszystkim. To kwestia podejścia i cierpliwości :)