Miłe Panie (i Panowie jeśli tacy jesteście), potrzebuję dobrego, sprawdzonego przepisu na babę drożdżową, taką wiecie... "jak robiła babcia" :) Żółciutką jak kurczaczek i puszystą jak... No dobra, może dam już spokój z tymi Wielkanocnymi porównaniami :) I jeszcze pytanie - ile dni wcześniej można takową babuchnę upichcić?
Mam super przepis na babkę, juz kilka razy robiłam i zawsze wychodzi. Nie jest co prawda drożdżowa ale wychodzi pyszna, wilgotna, pieknie pachnie w całym domu. Babka jest wyjątkowo pyszna, nie kupisz takiej nigdzie. Szybko znika i wszystkim najbardziej wymagającym podniebieniom bardzo smakuje. Przepis dostałam w zeszlym roku od koleżanki po tym jak sama u niej mialam okazję spróbować uważam że jest to jedno z lepszych propozycji na Świąteczny stół i nie tylko. Nie ma tego przepisu na WŻ ale przed Światami go wrzucę. Pozdrawiam serdecznie.
To ja nieskromnie polecę moją babkę drożdżową parzoną. Spełnia wszystkie kryteria, łącznie z tym, że przepis mam od babci:). Dzięki sparzeniu mąki ciasto długo zachowuje wilgoć.
Miłe Panie (i Panowie jeśli tacy jesteście), potrzebuję dobrego, sprawdzonego przepisu na babę drożdżową, taką wiecie... "jak robiła babcia" :) Żółciutką jak kurczaczek i puszystą jak... No dobra, może dam już spokój z tymi Wielkanocnymi porównaniami :)
I jeszcze pytanie - ile dni wcześniej można takową babuchnę upichcić?
Drożdżowe baby szybko robią się suche najlepsze są swierze, ale możesz zamrozić.
wlaśnie przeczytalam fajny przepis http://kuchniaaleex.blogspot.com/
Z ziemniakami dłużej zachowa wilgoć.
Jak z ziemnianiaki?
Dodajesz trochę gotowanych ziemniaków, ja dodaje czasami do chleba i w moich przepisach jest sernik z ziemniakami. Zobacz link w wypowiedzi Poli 103.
Mam super przepis na babkę, juz kilka razy robiłam i zawsze wychodzi. Nie jest co prawda drożdżowa ale wychodzi pyszna, wilgotna, pieknie pachnie w całym domu. Babka jest wyjątkowo pyszna, nie kupisz takiej nigdzie. Szybko znika i wszystkim najbardziej wymagającym podniebieniom bardzo smakuje. Przepis dostałam w zeszlym roku od koleżanki po tym jak sama u niej mialam okazję spróbować uważam że jest to jedno z lepszych propozycji na Świąteczny stół i nie tylko. Nie ma tego przepisu na WŻ ale przed Światami go wrzucę. Pozdrawiam serdecznie.
To ja nieskromnie polecę moją babkę drożdżową parzoną. Spełnia wszystkie kryteria, łącznie z tym, że przepis mam od babci:). Dzięki sparzeniu mąki ciasto długo zachowuje wilgoć.