Forum

Kuchenne porady

Herbatnikowy sernik

  • Autor: Kornelia Data: 2012-04-02 12:09:32

    Mam pytanko w przepisie pisze wyłożyć na dno formy herbatniki,potem masa serowa i znow herbatniki i 60 min piec.Jestem ciekawa jak te herbatniki beda wyglądały po godzinie w piekarniku.Jeszcze nigdy nie piekłam herbatników.Jakie one bedą  bardzie kruche czy beda sie lamac ?Dziękuje za odpowiedzi :)

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-04-02 12:17:00

    Pod spodem będą trochę podpieczone i miękkie - tylko nie smaruj formy bo się przypala, a na wierzchu nie wiem bo nie piekłam ale podejrzewam, że też zmienią kolor na ciemniejszy i po upieczeniu będą kruch apotem zmiękną.

  • Autor: stillnox Data: 2012-04-02 13:01:29

    a ja w zeszlym tygodniu piekłam i wlasnie na herbatnikach...były miękkie i wkomponowały się troszkę w sernik...ale był pyszny a na wierzchu mysle ze też troszkę podpieką się i zmiekną...chociaz nie robiłam tak:-)

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2012-04-02 13:27:22

    zawsze daję je tylko na spód

Przejdź do pełnej wersji serwisu