Mam pytanko w przepisie pisze wyłożyć na dno formy herbatniki,potem masa serowa i znow herbatniki i 60 min piec.Jestem ciekawa jak te herbatniki beda wyglądały po godzinie w piekarniku.Jeszcze nigdy nie piekłam herbatników.Jakie one bedą bardzie kruche czy beda sie lamac ?Dziękuje za odpowiedzi :)
Pod spodem będą trochę podpieczone i miękkie - tylko nie smaruj formy bo się przypala, a na wierzchu nie wiem bo nie piekłam ale podejrzewam, że też zmienią kolor na ciemniejszy i po upieczeniu będą kruch apotem zmiękną.
a ja w zeszlym tygodniu piekłam i wlasnie na herbatnikach...były miękkie i wkomponowały się troszkę w sernik...ale był pyszny a na wierzchu mysle ze też troszkę podpieką się i zmiekną...chociaz nie robiłam tak:-)
Mam pytanko w przepisie pisze wyłożyć na dno formy herbatniki,potem masa serowa i znow herbatniki i 60 min piec.Jestem ciekawa jak te herbatniki beda wyglądały po godzinie w piekarniku.Jeszcze nigdy nie piekłam herbatników.Jakie one bedą bardzie kruche czy beda sie lamac ?Dziękuje za odpowiedzi :)
Pod spodem będą trochę podpieczone i miękkie - tylko nie smaruj formy bo się przypala, a na wierzchu nie wiem bo nie piekłam ale podejrzewam, że też zmienią kolor na ciemniejszy i po upieczeniu będą kruch apotem zmiękną.
a ja w zeszlym tygodniu piekłam i wlasnie na herbatnikach...były miękkie i wkomponowały się troszkę w sernik...ale był pyszny a na wierzchu mysle ze też troszkę podpieką się i zmiekną...chociaz nie robiłam tak:-)
zawsze daję je tylko na spód