Forum

Kuchenne porady

baranek wielkanocny

  • Autor: szoter47 Data: 2012-04-02 18:03:45

    Witam!

    Znalazłam stara foremkę do pieczenia baranka wielkanocnego.Chciałąbym upiec Tylko jak ? Poradźcie.Pozdrówka

  • Autor: szoter47 Data: 2012-04-02 19:18:27

    dzięki czyli drożdżowego baranka będe miała a z cista jak babka piaskowa też można?

  • Autor: as Data: 2012-04-02 21:56:38

    Raz upiekłam. Był super ale przepisu nie pamiętam.

  • Autor: stokrotka390 Data: 2012-04-03 10:54:18

    ...oczywiscie, ze mozna: http://wielkiezarcie.com/recipe78820.html, pozdrawiam i dobrej zabawy zycze...

  • Autor: kasnik Data: 2012-04-02 20:56:39

    Ja w tym roku będę miała 2 baranki i zajaczka. Dużego dostanę od kolegi-upiecze nam na piekarni, a małego i zajacza upieke sama-z ciasta biszkoptowego.

  • Autor: AniaMakut Data: 2012-04-03 13:17:46

    polecam ci mojego baranka, to typowo piaskowy baranek , swiezosc utrzymuje do 1 tygodnia , kiedy stoi w chlodnym miejscu ( nie w lodowce)

    http://wielkiezarcie.com/recipe78614.html

  • Autor: ewka63 Data: 2012-04-05 16:53:35

    Skoro temat ciastowych baranków troszkę juz się wyczerpał, to pozwolę sobie pociągnąć dalej temat ogólnobarankowy, baranków wielkanocnych.

    Zainspirowana barankiem Alll, wreszcie i ja tworzę mojego maślanego baranka. Nie wiem czym zrobić buźkę, bo to trzeba jakieś maleństwo, z czego czerwony języczek, bo papryka chyba za gruba. Poradźcie proszę.

    Tak wygląda niedokończony mój maślany baranek

  • Autor: ireth Data: 2012-04-05 17:42:46

    Prześliczny ten baranek!! A jakie ma uszka!

  • Autor: ewka63 Data: 2012-04-05 17:56:34

    Bo to jest wesoły baranek z okazji dzisiejszego święta

  • Autor: agulinia Data: 2012-04-06 00:41:49

    Ale uroczy, niedokończony? Ja tam nic nie widzę. Na języczek to bym wykorzystała piętkę z rzodkiewki

  • Autor: ewka63 Data: 2012-04-06 14:55:11

    Oooooo!!!!! To jest wspaniała myśl! dziękuję Agulinio :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu