Białą surową kiełbasę najlepiej parzyć przez 0,5 godziny w wodzie o temperaturze do 80 stopni C. Wodę wcześniej doprowadzić do wrzenia i ostudzić do w/w temperatury.
Bogdziu Kochana .... nie wyobrażam sobie aby głodny M. czekał 30 min . na białą ... Pozew rozwodowy jak nic ... za psychiczne nękanie głodnego ....-:)
Wersja jak dla mnie jak najbarzdiej poprawna , tylko ja letem skrótem . Wkładam we wrzątek i na tyciu , tyciu palniku jak rosłek mruga kiełbaska ok .10 - 15 min.. Smacznego :::)))
Dzisiaj widziałam na kuchni tv fajnie zrobioną białą kiełbasę, najpierw kucharz podsmażył na maśle 4 cukrowe cebule, przełożył na talerz.Na miejsce cebuli wlał troszkę oleju i ułożył zwiniętą w ślimaka surową białą kiełbasę.Pieknie ją obsmażył na złoty kolor po obydwóch stronach, wyjął włozył na dno patelni cebulę na to podsmażoną kiełbasę, posypał pieprzem i solą, podłał 1/2 szklanki białego wina,przykrył pokrywką i dusił 15 min na malutkim ogniu.
Wyglądała rewelacyjnie, też taką zrobię na święta:)
To wyglądało tak jak na tym zdjęciu, o cholerka , aż się uśliniłam :)Ja mam surową kiełbasę zamrożona, ale jak się odmrozi to można ją odkręcić i zrobić takiego ślimaka.Oczywiście zdjęcie znalałam w necie.
Potwierdzam, pyszna jest tak zrobiona, ja tylko dodaje posiekany czosnek i odrobinę otartego majeranku. Często tak właśnie robię i na obiadek i na kolację.
Dzieki wielkie wszystkim :) Zawsze kupowałam parzoną, ale w tym roku postanowiłam skusic się na surową, ale niestety nigdy nie miałam z nia do czynienia.
Daje do garnka teflonowego lub na patelnie 2-3 łyzki smalcu lub oleju, wkładam kiełbaski, posypuje pokrojaną cebulą, duszę pod pokrywką jakieś 15 minut potem odktywam, żeby sie zrumieniła. Można tez upiec w piekarniku.
Dopisano 12-04-04 18:47:38:
Kiedyś zrobiłam biała kiełbase w parowarze, bardzo dobra.
Jak długo należy parzyc surowa białą kiełbase?
Białą surową kiełbasę najlepiej parzyć przez 0,5 godziny w wodzie o temperaturze do 80 stopni C. Wodę wcześniej doprowadzić do wrzenia i ostudzić do w/w temperatury.
Bogdziu Kochana .... nie wyobrażam sobie aby głodny M. czekał 30 min . na białą ... Pozew rozwodowy jak nic ... za psychiczne nękanie głodnego ....-:)
Wersja jak dla mnie jak najbarzdiej poprawna , tylko ja letem skrótem . Wkładam we wrzątek i na tyciu , tyciu palniku jak rosłek mruga kiełbaska ok .10 - 15 min.. Smacznego :::)))
Tak powinno się parzyć, ale każdy i tak ma inną metodę, u ciebie to "metoda na wielkiego głoda". Pozdrawiam
Dzisiaj widziałam na kuchni tv fajnie zrobioną białą kiełbasę, najpierw kucharz podsmażył na maśle 4 cukrowe cebule, przełożył na talerz.Na miejsce cebuli wlał troszkę oleju i ułożył zwiniętą w ślimaka surową białą kiełbasę.Pieknie ją obsmażył na złoty kolor po obydwóch stronach, wyjął włozył na dno patelni cebulę na to podsmażoną kiełbasę, posypał pieprzem i solą, podłał 1/2 szklanki białego wina,przykrył pokrywką i dusił 15 min na malutkim ogniu.
Wyglądała rewelacyjnie, też taką zrobię na święta:)
Brzmi bardzo intersująco .... podczepiam się pod recepturkę ..-:)
Miałam zamiar podać ja z zurkiem, ale nabieram watpliwości
Ten opis brzmi bardzo apetycznie.
To wyglądało tak jak na tym zdjęciu, o cholerka , aż się uśliniłam :)Ja mam surową kiełbasę zamrożona, ale jak się odmrozi to można ją odkręcić i zrobić takiego ślimaka.Oczywiście zdjęcie znalałam w necie.
Potwierdzam, pyszna jest tak zrobiona, ja tylko dodaje posiekany czosnek i odrobinę otartego majeranku. Często tak właśnie robię i na obiadek i na kolację.
Bardzo apetyczna ta Twoja kiełbaska:)
MR naprawdę smakuje wybornie, mówisz, że chcesz w ten spsób zrobić, spróbuj, myślę, że będzie Wam też smakować.
Dzieki wielkie wszystkim :) Zawsze kupowałam parzoną, ale w tym roku postanowiłam skusic się na surową, ale niestety nigdy nie miałam z nia do czynienia.
Daje do garnka teflonowego lub na patelnie 2-3 łyzki smalcu lub oleju, wkładam kiełbaski, posypuje pokrojaną cebulą, duszę pod pokrywką jakieś 15 minut potem odktywam, żeby sie zrumieniła. Można tez upiec w piekarniku.
Dopisano 12-04-04 18:47:38:
Kiedyś zrobiłam biała kiełbase w parowarze, bardzo dobra.