Forum

Kuchenne porady

Parzenie białej kiełbasy

  • Autor: caroline1983 Data: 2012-04-04 11:49:28

    Jak długo należy parzyc surowa białą kiełbase?

  • Autor: bogdzia Data: 2012-04-04 12:01:02

    Białą surową kiełbasę najlepiej parzyć przez 0,5 godziny w wodzie o temperaturze do 80 stopni C. Wodę wcześniej doprowadzić do wrzenia i ostudzić do w/w temperatury.

  • Autor: megi65 Data: 2012-04-04 12:06:35

    Bogdziu Kochana .... nie wyobrażam sobie aby głodny M.  czekał 30 min . na białą ... Pozew rozwodowy jak nic ... za psychiczne nękanie głodnego ....-:)

    Wersja jak dla mnie jak najbarzdiej poprawna , tylko ja letem skrótem . Wkładam we wrzątek i na tyciu , tyciu palniku jak rosłek mruga kiełbaska  ok .10 - 15 min.. Smacznego :::)))

  • Autor: bogdzia Data: 2012-04-04 12:19:57

    Tak powinno się parzyć, ale każdy i tak ma inną metodę, u ciebie to "metoda na wielkiego głoda".  Pozdrawiam

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-04-04 12:04:06

    Dzisiaj widziałam na kuchni tv fajnie zrobioną białą kiełbasę, najpierw kucharz podsmażył na maśle 4 cukrowe cebule, przełożył na talerz.Na miejsce cebuli wlał troszkę oleju i ułożył zwiniętą w ślimaka surową białą kiełbasę.Pieknie ją obsmażył na złoty kolor po obydwóch stronach, wyjął włozył na dno patelni cebulę na to podsmażoną kiełbasę, posypał pieprzem i solą, podłał 1/2 szklanki białego wina,przykrył pokrywką i dusił 15 min na malutkim ogniu.

    Wyglądała rewelacyjnie, też taką zrobię na święta:)

  • Autor: megi65 Data: 2012-04-04 12:08:05

    Brzmi bardzo intersująco .... podczepiam się pod recepturkę ..-:)

  • Autor: caroline1983 Data: 2012-04-04 12:20:41

    Miałam zamiar podać ja z zurkiem, ale nabieram watpliwości Ten opis brzmi bardzo apetycznie.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-04-04 12:34:40

    To wyglądało tak jak na tym zdjęciu, o cholerka , aż się uśliniłam :)Ja mam surową kiełbasę zamrożona, ale jak się odmrozi to można ją odkręcić i zrobić takiego ślimaka.Oczywiście zdjęcie znalałam w necie.

  • Autor: patrycja1 Data: 2012-04-04 17:14:57

    Potwierdzam, pyszna jest tak zrobiona, ja tylko dodaje posiekany czosnek i odrobinę otartego majeranku. Często tak właśnie robię i na obiadek i na kolację.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-04-04 18:47:01

    Bardzo apetyczna ta Twoja kiełbaska:)

  • Autor: patrycja1 Data: 2012-04-05 13:10:26

    MR naprawdę smakuje wybornie, mówisz, że chcesz w ten spsób zrobić, spróbuj, myślę, że będzie Wam też smakować.

  • Autor: caroline1983 Data: 2012-04-04 12:22:36

    Dzieki wielkie wszystkim :) Zawsze kupowałam parzoną, ale w tym roku postanowiłam skusic się na surową, ale niestety nigdy nie miałam z nia do czynienia.

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-04-04 12:35:42

    Daje do garnka teflonowego lub na patelnie 2-3 łyzki smalcu lub oleju, wkładam kiełbaski, posypuje pokrojaną cebulą, duszę pod pokrywką jakieś 15 minut potem odktywam, żeby sie zrumieniła. Można tez upiec w piekarniku.

    Dopisano 12-04-04 18:47:38:

    Kiedyś zrobiłam biała kiełbase w parowarze, bardzo dobra.

Przejdź do pełnej wersji serwisu