mam pytanie. ponieważ dziś kupiłam kiełbase surowa, którą chciałabym wykorzystać na śniadanie wielkanocne mam pytanie czy jak zostawić w lodówce to się zepsuje?? Co zrobić sparzyć??
Nacieram białą kiełbaskę marynatą zrobioną z oliwy, majeranku, czosnku i maggi. Pozostawiam na kilka godzin, następni siup do piekarnika na godzinę. Pieke w naczyniu żaroodpornym. Jest to ulubiona kiełbaska wielkanocna moich chłopaków. :)
mam pytanie. ponieważ dziś kupiłam kiełbase surowa, którą chciałabym wykorzystać na śniadanie wielkanocne mam pytanie czy jak zostawić w lodówce to się zepsuje?? Co zrobić sparzyć??
Ja też kupiłam biała surowa.Włozyłam do zamrażalnika. Wyjme wieczór w sobotę i zagotuje, bedzie baza do żurku, a kiełbaska sie nie zepsuje.
Nacieram białą kiełbaskę marynatą zrobioną z oliwy, majeranku, czosnku i maggi. Pozostawiam na kilka godzin, następni siup do piekarnika na godzinę. Pieke w naczyniu żaroodpornym. Jest to ulubiona kiełbaska wielkanocna moich chłopaków. :)