Ja do kopytek przygotowuję tradycyjny sosik mięsny : łopatkę, szynkę lub inne mięsko kroje w kostkę, wrzucam na rozgrzany olej, obsmażam do zrumienienia, dodaję pokrojoną cebulkę, ząbek czosnku, podlewam wodą i duszę do miękkości na wolnym ogniu. Później doprawiam vegetą, solą, pieprzem, dodaje odrobinę majeranku, kostkę do mięs pieczeniową i lekko zagęszczam mąką wyrobioną z wodą. Sosik zawsze jest smaczny.
za to polecam taki gulasz do kopytek, z tym że bez ziemniaczków, próbowałam nie raz poezja!!! http://wielkiezarcie.com/recipe61046.html z tym że zrób z szynką, z łopatką jest takie sobie, ale z szynką... mniaaam
lub tzw przedwojenny czyli podsmażona cebula połączona z żadką zasmażką można też taki sosik wzbogacić o skwareczki ale to już jest burżujstwo tyle że smaczne
Szukam przepisu na sos do kopytek, może jakiś z kawałkami mięsa??
Ja do kopytek przygotowuję tradycyjny sosik mięsny : łopatkę, szynkę lub inne mięsko kroje w kostkę, wrzucam na rozgrzany olej, obsmażam do zrumienienia, dodaję pokrojoną cebulkę, ząbek czosnku, podlewam wodą i duszę do miękkości na wolnym ogniu. Później doprawiam vegetą, solą, pieprzem, dodaje odrobinę majeranku, kostkę do mięs pieczeniową i lekko zagęszczam mąką wyrobioną z wodą. Sosik zawsze jest smaczny.
Najlepszy do kopytek jest sos grzybowy, chyba że nie lubisz.
proponuje pomidorowy taki jak to spaghetti i do tego zolty serekna wierzch lub parmezan
nie lubie pomidorowego do kopytek
za to polecam taki gulasz do kopytek, z tym że bez ziemniaczków, próbowałam nie raz poezja!!! http://wielkiezarcie.com/recipe61046.html z tym że zrób z szynką, z łopatką jest takie sobie, ale z szynką... mniaaam
do kopytek dobry też jest pieczarkowy sosik, mniam : http://wielkiezarcie.com/recipe7934.html
pozdrawiam...
grzybowy
lub tzw przedwojenny czyli podsmażona cebula połączona z żadką zasmażką można też taki sosik wzbogacić o skwareczki ale to już jest burżujstwo tyle że smaczne
na oliwie podsmazam czosnek z czerwona papryka, dodaje krewetki, brandy i pomidory. Przed samym podaniem dodac rukole
u mnie do kopytek najczesciej jest sos koperkowy, albo bułka tarta na masl zrobiona + zielenina ( w tej wersji lubie najbardziej)