Forum

Zdrowie i uroda

Grzybek Tybetański

  • Autor: liliana43 Data: 2012-04-11 21:13:43

    Witam :) i mam pytanie czy ktoś miał styczność z Grzybkiem Tybetańskim ?

    Będę wdzięczna za każdą informację

  • Autor: Zośka Data: 2012-04-11 22:07:47

    był już wątek o tym samym tytule. Co konkretnie chciałabyś wiedzieć? Nie jest to cudowny napój, ani trucizna. Smaczny kefirek, szczególnie jesli ktoś ma alergię na czyste mleko. Nigdzie nie znalazłam danych dotyczących jakichkolwiek badań nad działaniem grzybka, a prywatne obserwacje nie są miarodajne.

  • Autor: liliana43 Data: 2012-04-12 10:15:55

    Witam :) jestem w posiadaniu grzybka od kilku dni w necie wyczytalam wszystko co na ten temat napisano

    Chciałam dowiedzieć się o mleko w ktorym ten grzybek ma byc przez 24 godziny tzn jakie jest najlepsze no i

    miałam nadzieję ze ktoś podzieli się ze mną uwagami nad jego dzałaniem bo z tego co przeczytałam to

    właśnie miał być cudowny napój .

    Pozdrawiam

      Liliana

  • Autor: martamaja Data: 2012-05-30 11:35:04

    co do badań nad działaniem grzybka, to były i są prowadzone. Podaję namiary na stronę, gdzie o tym piszą:

    http://grzybektybetanski.pl/wlasciwosci-zdrowotne-pelen-tekst/

    W ogóle na stronie jest dużo fajnych informacji i filmik z YouTuba, jak się tego grzybka hoduje.

    Pozdrawiam

  • Autor: jannaj Data: 2012-04-12 10:44:32

    http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=297937&post=297957

    Może niewiele i dawno - ale proszę link powyżej.

  • Autor: Olciaa Data: 2012-04-12 16:48:10

    Grzybka pije ze wzgledu na problemy z wypróżnianiem,ale słyszałam tez o innych właściwościach,wrzucam go do szklanki mleka i odstawiam na 24h,potem przecedzam na plastikowym sitku(mieszam tez plastikową łyżeczka ponieważ nie mozna uzywać metalowych przedmiotów do grzybka) i pije te "zsiadłe" mleko,grzybka płukam pod bieżącą wodą i znów zalewam mlekiem,i tak codziennie.

    jak jest grzybka za dużo wyrzucam( te najwieksze kawałki ponieważ one są najstarsze)

     

    pozdrawiam

  • Autor: stokrotka390 Data: 2012-04-12 18:13:39

    W ostatnie wakacje mielismy w calej rodzinie tego grzybka, pilismy kefirek i zjadalismy z zielona salata. Smakowal super, wielu znajomym tez podarowalismy, wszystkim smakowal. Nikt nie zauwazyl zadnych skutkow ubocznych. Trudno mi powiedziec czy na cos pomaga, bo nie stosowalam go pod kontem dolegliwosci...pozdrawiam

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-04-12 19:13:58

    Kiedyś "piłam" grzybka, ale musiałam odstawić, bo po jakimś czasie mój żołądek się zbuntował :( najzwyczajniej w świecie zbyt się "zakwasił"

  • Autor: caroline1983 Data: 2012-04-12 22:48:57

    Zainteresowałaś mnie tematem i oto co wyszperałam na ten temat:

    http://pieknyogrod.cba.pl/index.php/2010/06/16/grzybek-japonski-tybetanski-kombucha/

    A najciekawsze jest to że ten grzybek po dodaniu do mleka tworzy prawdziwy kefir, nie taki jak w sklepie, ale taki jaki pija ludzie z Kaukazu. Poczytac mozesz o tym tu: http://www.niam.pl/pl/produkty/2741-kefir_naturalny lub poprostu wpisz w wikipedię hasło "kefir".

  • Autor: Tusiaczek Data: 2012-04-13 08:59:02

    Ano właśnie, mi powiedziano, że mam pić na czczo, więc to stąd te dolegliwości.

    Szkoda, ż nie wiedziałam, a tera grzybka nie mam i nie mam skąd go wziąć :(

  • Autor: liliana43 Data: 2012-04-13 12:09:55

    Dziękuję za wszystkie informacje , a to dziś znalazłam nie wiem tylko czy link aktywny będzie

    http://grzybektybetanski.pl.tl/W%26%23322%3Ba%26%23347%3Bciwo%26%23347%3Bci-lecznicze.html

  • Autor: Satina Data: 2012-04-13 19:29:40

    Moja mama go aktualnie pije i hoduje:)

  • Autor: martamaja Data: 2012-05-30 12:36:13

    Ja osobiście polecam jeszcze lekturę następującej stronki:

    Grzybek tybetański (kefirowy) -Naturalny probiotyczny kefir dla zdrowia

    bo tam jest więcej informacji.

Przejdź do pełnej wersji serwisu