Forum

Kuchenne porady

Zakwas

  • Autor: czarny kon Data: 2012-04-12 19:42:34

    Witam i o radę pytam.:) Dostalem w poniedzialek zakwas od znajomego piekarza. W drodze do domu potrzymalem go w samochodzie i zanim dotarlem na miejsce, wykipial. Nie mialem czasu, zeby zabrac sie za chleb od razu i wlozylem go do lodowki, gdzie stoi do chwili obecnej. 

    Wiem,ze na stronie jest mnostwo porad nt pieczenia chleba, ale niestety nie do konca mam czas by je czytac. Zwlaszcza, ze chleb chce upiec lada moment. Oczywiscie, jesli znajdzie sie jakas dobra dusza, ktora mi pomoze.:)

    Czy mozecie powiedziec mi lub wskazac przepis, wg ktorego bede mogl zagospodarowac moj, dosc egzotyczny jak dla mnie, prezent? Z gory dziekuje!

    ps. O zakwasie wiem jedynie, ze nie jest mlody i ze mam pelen sloik, taki po ogorkach konserwowych.

  • Autor: marzena89gb Data: 2012-04-12 21:20:12

    blog mirrabelki tam znajdziesz wszystko o chlebie na zakwasie i kotlet.tv powodzenia

  • Autor: marzena89gb Data: 2012-04-12 21:36:24

    chleb polski z kotlet.tv jest prosty w wykonaniu i nie musisz formować bochenka można śmiało piec w keksówce

  • Autor: Alia Data: 2012-04-12 22:11:54

    Ja robiłam chleby z tej stronki- w miarę jasno opisane :)

    http://mojewypieki.blox.pl/strony/Chlebynazakwasie.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu