Forum

Kuchenne porady

świńska nóżka

  • Autor: .Lorelai Data: 2012-04-18 11:35:49

    dostałam nogę ze świnki-niestety nie jest to mała część całości,ale spory kawałek od golonki aż po szynkę no i jest z kością w środku...Noga była zamrożona,a nie podzielona-teraz muszę coś z niej wykombinować-podrzućcie mi proszę jakiś pomysł-na co najlepiej przeznaczyć taki ,,kawałek'' mięsa???

  • Autor: belkot68 Data: 2012-04-18 14:30:28

    Witaj.Ja ostatnio z łopatki zrobilam kiełbaskę słoikową,możesz zrobić też pasztet i kotlety mielone ,ugotowane ,zmielone i poporcjowane mięso jako nadzienie do klusek z miesem lub krokietów,a potem zamrozić,po obróbce termicznej można mrozic powtórnie mięso.

  • Autor: .Lorelai Data: 2012-04-19 10:16:42

    dziękuję!

Przejdź do pełnej wersji serwisu