dostałam nogę ze świnki-niestety nie jest to mała część całości,ale spory kawałek od golonki aż po szynkę no i jest z kością w środku...Noga była zamrożona,a nie podzielona-teraz muszę coś z niej wykombinować-podrzućcie mi proszę jakiś pomysł-na co najlepiej przeznaczyć taki ,,kawałek'' mięsa???
Witaj.Ja ostatnio z łopatki zrobilam kiełbaskę słoikową,możesz zrobić też pasztet i kotlety mielone ,ugotowane ,zmielone i poporcjowane mięso jako nadzienie do klusek z miesem lub krokietów,a potem zamrozić,po obróbce termicznej można mrozic powtórnie mięso.
dostałam nogę ze świnki-niestety nie jest to mała część całości,ale spory kawałek od golonki aż po szynkę no i jest z kością w środku...Noga była zamrożona,a nie podzielona-teraz muszę coś z niej wykombinować-podrzućcie mi proszę jakiś pomysł-na co najlepiej przeznaczyć taki ,,kawałek'' mięsa???
Witaj.Ja ostatnio z łopatki zrobilam kiełbaskę słoikową,możesz zrobić też pasztet i kotlety mielone ,ugotowane ,zmielone i poporcjowane mięso jako nadzienie do klusek z miesem lub krokietów,a potem zamrozić,po obróbce termicznej można mrozic powtórnie mięso.
dziękuję!