Witam, mam pytanie na temat tortów piętrowych. Czy jak je robicie uzywacie wsporników, lub rurek, do ich stabilizacji? Jesli tak napiszcie prosze cos wiecej na ten temat. :)
No i moje drógie pytanie, czy na pierwszy tort, kladzie sie podstawki aby położyc drugi? bede wdzięczna za każdą sugestie :)
Tak, jak robię tort piętrowy uzywam wsporników plastikowych lub drewnianych kupionych w tortowni lub na allegro , pod każde piętro daję podkładkę przycięto do wlk. tortu i lekko smaruje kremem( tyczy sie tortu obłożonego masa cukrową)
Witam, mam pytanie na temat tortów piętrowych. Czy jak je robicie uzywacie wsporników, lub rurek, do ich stabilizacji? Jesli tak napiszcie prosze cos wiecej na ten temat. :)
No i moje drógie pytanie, czy na pierwszy tort, kladzie sie podstawki aby położyc drugi? bede wdzięczna za każdą sugestie :)
Tak, jak robię tort piętrowy uzywam wsporników plastikowych lub drewnianych kupionych w tortowni lub na allegro , pod każde piętro daję podkładkę przycięto do wlk. tortu i lekko smaruje kremem( tyczy sie tortu obłożonego masa cukrową)
Ile wporników powinnam dac na tort o srednicy 20 cm? Czy 4 wystarczą?
A te podkładki z czego są? Czy chodzi o te złote do tortu?
Ile wporników powinnam dac na tort o srednicy 20 cm? Czy 4 wystarczą?
A te podkładki z czego są? Czy chodzi o te złote do tortu?
Kurczę, gdzieś to na WŻ widziałam, ale gdzie?
Zajrzyj tu:
http://wielkiezarcie.com/recipe30748.html
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=429664&post=429668
Dziekuje Ci bardzo Bonieś. :)