witam
Mam prośbę, w niedzielę będę miała na obiad wrzodowca (już po pęknięciu) i nie mam pojęcia co my wolno a co nie. Pomożecie????
pozdrawiam
Aniutka_85
Chude mięso gotowane lub pieczone w foli aluminiowej bez tłuszczu, ryba , warzywa gotowane lub z parowaru, sałata z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Suche ziemniaki, kasza lub ryż.Na deser ciasto drożdżowe czerstwe, kompot jabłkowy, legumina z jabłek.
Moja mama tak jadała i dobrze sie czuła.
- Ziemniaki gotowane, tłuczone, puree, -Gotowane: marchew, buraki, szpinak, kabaczek, dynia, kalafior; fasolka szparagowa i groszek zielony w ograniczonych ilościach; surowe: sałata, pomidory, - Owoce dojrzałe bez pestek, gotowane: jabłka, truskawki, morele, gotowane soki z owoców jagodowych, -Przyprawy: sól, cukier, wanilia, koper zielony, sok z cytryny, -Kleiki, krupniki z dozwolonych kasz, zupy mleczne, warzywne, zaprawiane mąką
Może ta strona pomoże :)
http://www.moja-dieta.pl/dieta-dla-wrzodowcow/
dziękuję, jesteście jak zwykle niezastąpione
witam
Mam prośbę, w niedzielę będę miała na obiad wrzodowca (już po pęknięciu) i nie mam pojęcia co my wolno a co nie. Pomożecie????
pozdrawiam
Aniutka_85
Chude mięso gotowane lub pieczone w foli aluminiowej bez tłuszczu, ryba , warzywa gotowane lub z parowaru, sałata z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Suche ziemniaki, kasza lub ryż.Na deser ciasto drożdżowe czerstwe, kompot jabłkowy, legumina z jabłek.
Moja mama tak jadała i dobrze sie czuła.
- Ziemniaki gotowane, tłuczone, puree,
-Gotowane: marchew, buraki, szpinak, kabaczek, dynia, kalafior; fasolka szparagowa i groszek zielony w ograniczonych ilościach; surowe: sałata, pomidory,
- Owoce dojrzałe bez pestek, gotowane: jabłka, truskawki, morele, gotowane soki z owoców jagodowych,
-Przyprawy: sól, cukier, wanilia, koper zielony, sok z cytryny,
-Kleiki, krupniki z dozwolonych kasz, zupy mleczne, warzywne, zaprawiane mąką
Może ta strona pomoże :)
http://www.moja-dieta.pl/dieta-dla-wrzodowcow/
dziękuję, jesteście jak zwykle niezastąpione