Forum

Kuchenne porady

wylać gorący budyń opinie

  • Autor: Kornelia Data: 2012-04-19 17:35:39

    Kiedyś z ciekawosci upiekłam ciasto gdzie było napisane gorący budyń czekoladowy wylać na ciasto czy na masę i upiec w piekarniku.Dla mnie to było ohydne ten smak budyniu no niezachwycił mnie.Nie wiem być może że użyłam najtańszego budyniu.I mam pytanie czy takie budynie wyleane i pieczone są dodre czy też się wam zdażyło że było niesmaczne?Pytam ,bo albo mi takie nie smakują albo taki pechowy budyń miałam.

  • Autor: Laugasel Data: 2012-04-19 17:56:50

    Ja piokę szarlotkę z budyniem waniliowym i jest przepyszna.

  • Autor: kaszkaj Data: 2012-04-19 18:19:38

    To chyba zależy jednak od jakości budyniu,ja ostatnio jadłam sernik na budyniu i był pyszny.To był czekoladowy budyń z Delekty.Własnie mam zamiar go upiec na niedzielę.

  • Autor: kate5134 Data: 2012-04-19 18:34:27

    Ja piekę ciasto kruche z jabłkami i budyniem : na surowy spód wykładam jabłka pokrojone w dużą kostę a na jabłka wylewam ugotowany, gorący budyń( 3 opakowania ugotowane na  litrze mleka ), a na budyń starte, mrożone ciasto kruche. Bardzo smaczne ciasto!

  • Autor: agacia Data: 2012-04-19 18:38:31

    Ja robię podobne ciasto ,ale zamiast kruchego jest ciasto piaskowe i też jest bardzo smaczne.

  • Autor: marzena89gb Data: 2012-04-19 19:22:24

    to chyba jest kwestia smaku ja kiedyś też upiekłam szarlotkę z budyniem i nie przypadła mi do gustu ani mojej rodzinie i nie piekę takich ciast

  • Autor: Monika09 Data: 2012-04-23 20:15:21

    Na niedzielę upiekłam szarlotkę z budyniem - koleżanka polecała, że taka pyszna. Nam nie smakuje, naszym gościom też nie zabardzo. Więcej nie będę piekła.

  • Autor: megi65 Data: 2012-04-19 21:36:41

    Kwestia smaku ... generalnie nie przepadam za budyniem  , wyjątek stanowi szarlotka ( sporadycznie ) i drożdżóweczki ( sporadycznie ) . Używam Gellwe , Winiary lub Oetker ..  

  • Autor: lobuzka Data: 2012-04-20 11:55:34

    Szarlotka z budyniem, sernik na kruchym spodzie z warstwą budyniu, drożdżówki - pycha... tylko, że budyń kupuję w Lidlu (jest mniej "kiślowaty" od naszych krajowych).

  • Autor: Ania35 Data: 2012-04-20 20:38:21

    Zgadzam się z Tobą. Ja też do ciast z owocami i budyniem używam budyniu z Lidla. Po upieczeniu, ma super konsystencję i fajny smak. Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu