Kiedyś z ciekawosci upiekłam ciasto gdzie było napisane gorący budyń czekoladowy wylać na ciasto czy na masę i upiec w piekarniku.Dla mnie to było ohydne ten smak budyniu no niezachwycił mnie.Nie wiem być może że użyłam najtańszego budyniu.I mam pytanie czy takie budynie wyleane i pieczone są dodre czy też się wam zdażyło że było niesmaczne?Pytam ,bo albo mi takie nie smakują albo taki pechowy budyń miałam.
To chyba zależy jednak od jakości budyniu,ja ostatnio jadłam sernik na budyniu i był pyszny.To był czekoladowy budyń z Delekty.Własnie mam zamiar go upiec na niedzielę.
Ja piekę ciasto kruche z jabłkami i budyniem : na surowy spód wykładam jabłka pokrojone w dużą kostę a na jabłka wylewam ugotowany, gorący budyń( 3 opakowania ugotowane na litrze mleka ), a na budyń starte, mrożone ciasto kruche. Bardzo smaczne ciasto!
Na niedzielę upiekłam szarlotkę z budyniem - koleżanka polecała, że taka pyszna. Nam nie smakuje, naszym gościom też nie zabardzo. Więcej nie będę piekła.
Szarlotka z budyniem, sernik na kruchym spodzie z warstwą budyniu, drożdżówki - pycha... tylko, że budyń kupuję w Lidlu (jest mniej "kiślowaty" od naszych krajowych).
Kiedyś z ciekawosci upiekłam ciasto gdzie było napisane gorący budyń czekoladowy wylać na ciasto czy na masę i upiec w piekarniku.Dla mnie to było ohydne ten smak budyniu no niezachwycił mnie.Nie wiem być może że użyłam najtańszego budyniu.I mam pytanie czy takie budynie wyleane i pieczone są dodre czy też się wam zdażyło że było niesmaczne?Pytam ,bo albo mi takie nie smakują albo taki pechowy budyń miałam.
Ja piokę szarlotkę z budyniem waniliowym i jest przepyszna.
To chyba zależy jednak od jakości budyniu,ja ostatnio jadłam sernik na budyniu i był pyszny.To był czekoladowy budyń z Delekty.Własnie mam zamiar go upiec na niedzielę.
Ja piekę ciasto kruche z jabłkami i budyniem : na surowy spód wykładam jabłka pokrojone w dużą kostę a na jabłka wylewam ugotowany, gorący budyń( 3 opakowania ugotowane na litrze mleka ), a na budyń starte, mrożone ciasto kruche. Bardzo smaczne ciasto!
Ja robię podobne ciasto ,ale zamiast kruchego jest ciasto piaskowe i też jest bardzo smaczne.
to chyba jest kwestia smaku ja kiedyś też upiekłam szarlotkę z budyniem i nie przypadła mi do gustu ani mojej rodzinie i nie piekę takich ciast
Na niedzielę upiekłam szarlotkę z budyniem - koleżanka polecała, że taka pyszna. Nam nie smakuje, naszym gościom też nie zabardzo. Więcej nie będę piekła.
Kwestia smaku ... generalnie nie przepadam za budyniem , wyjątek stanowi szarlotka ( sporadycznie ) i drożdżóweczki ( sporadycznie ) . Używam Gellwe , Winiary lub Oetker ..
Szarlotka z budyniem, sernik na kruchym spodzie z warstwą budyniu, drożdżówki - pycha... tylko, że budyń kupuję w Lidlu (jest mniej "kiślowaty" od naszych krajowych).
Zgadzam się z Tobą. Ja też do ciast z owocami i budyniem używam budyniu z Lidla. Po upieczeniu, ma super konsystencję i fajny smak. Pozdrawiam