Hej. Widzę, że w sklepach pojawiły się brytfanny ceramiczne, czy można w takiej piec ciasta ? Czy jednak pozostać przy metalowej formie ? Pozdrawiam, Monika
Ja piekę i jest super Piekę takie ciasta które się nie muszę przekładć zostawiam po upieczeniu w formie Pasztet .sernik, Dla mnie ona jest ciężka.i nie często ją używam.
Oczywiście, że można piec ciasta w formie ceramicznej, jednak te formy sa ciężkie i przynajmniej u nas są małych rozmiarów.Również nie są tak wysokie jak tradycyjne blachy.
Hej. Widzę, że w sklepach pojawiły się brytfanny ceramiczne, czy można w takiej piec ciasta ? Czy jednak pozostać przy metalowej formie ? Pozdrawiam, Monika
Moim zdaniem jak najbardziej mozna, kiedys bdo ciast były tylko kamionkowe formy.
Ja piekę i jest super Piekę takie ciasta które się nie muszę przekładć zostawiam po upieczeniu w formie Pasztet .sernik, Dla mnie ona jest ciężka.i nie często ją używam.
Oczywiście, że można piec ciasta w formie ceramicznej, jednak te formy sa ciężkie i przynajmniej u nas są małych rozmiarów.Również nie są tak wysokie jak tradycyjne blachy.