ze swiezych karczochow nic nie robilam, bo to tylko wywalenie kasy kasy a efekt koncowy marny pd wzgledem ilosciowym i jakosciowym. Lubie natomiast karczochy wekowane i z nich robie 'artichoke dip'
Możesz je nadziać takim samym farszem jaki daje się do gołąbków i zapiec w sosie pomidorowym. Trzeba je tylko wcześniej podgotować i wydrążyć środek, najlepiej robi się to małą łyżeczką. Albo ugotowane karczochy pokoic w ćwiartki i dodusić chwilę w dużej ilości oliwy z oliwek z czosnkiem i solą, najlepsze na zimno.
Poszukuje przepisow na dania ze swiezych karczochow. Bede wdzieczna za kazda wskazowke.
ze swiezych karczochow nic nie robilam, bo to tylko wywalenie kasy kasy a efekt koncowy marny pd wzgledem ilosciowym i jakosciowym. Lubie natomiast karczochy wekowane i z nich robie 'artichoke dip'
Możesz je nadziać takim samym farszem jaki daje się do gołąbków i zapiec w sosie pomidorowym. Trzeba je tylko wcześniej podgotować i wydrążyć środek, najlepiej robi się to małą łyżeczką. Albo ugotowane karczochy pokoic w ćwiartki i dodusić chwilę w dużej ilości oliwy z oliwek z czosnkiem i solą, najlepsze na zimno.
oczyszczone skropione sokiem z cytryny kroic w plasterki panierowac w bulce i w jajku smazyc na oleju pycha
Dziekuje za porady:)