Ja rabarbaru nie myje tylko obieram z wlokien kroje w kawalki do woreczka i ladauje w zamrazarce w zeszlym roku mialam go tyle ze w srodku zimy mialam pyszny kompot i ciasto
Najlepiej jest obrac i pokroic w kawalki. Ja mrozilam w calosci nnieobrany i niestety, musialam go wyrzucic. Po rozmrozeniu nie nadawal sie juz do niczegi:(
Szukam po forum, ale nic mi nie wyswietla wiec pytam.
Jak zamrozic rabarbar? Czy mam go najpierw jakos przygotowac, czy mrozic surowy? Dodam, ze pozniej mam zamiar robic z niego tylko kompot.
Ja kroje rabarbar w kawałki , wkładam do woreczków i do zamrażarki , jak truskawki:)
Myję,osuszam,kroję i do zamrażarki ;(
Super. Dziekuje za podpowiedzi.
ja mrozilam w calosci,buch do woreczka i do zamrazalnika;)
Ja rabarbaru nie myje tylko obieram z wlokien kroje w kawalki do woreczka i ladauje w zamrazarce w zeszlym roku mialam go tyle ze w srodku zimy mialam pyszny kompot i ciasto
Rabarbaru na kompot się nie obiera, bo traci swój piękny malinowy kolor.
Ja też nie obieram, obrany jest taki bez wyrazu.
O widzicie, a ja obieralam. I tak sie zastanawialam jak zamrozic. W koncu poszlam po bandzie i zrobilam jak pisalyscie. Dziekuje za rady:)
Najlepiej jest obrac i pokroic w kawalki. Ja mrozilam w calosci nnieobrany i niestety, musialam go wyrzucic. Po rozmrozeniu nie nadawal sie juz do niczegi:(
Rabarbar dać do ciasta zamrożony czy rozmrozić najpierw?