Witam, planuję zrobić ryż z mrożonymi warzywami. Zwykle robię ze swieżymi i zawsze je podduszam, mieszam z ryżem gotowanym i zapiekam w naczyniu. Jak mam postapić z mrożonymi ,czy je podsmazyć ? Czy wtedy odmrażacie mrożonki? Będę wdzięczna za jakiś przepis.
Ja również tak robię,warzywa nie tracą koloru,posypuję vegetą i przyprawą do ziemniaków jeśli jest to mrożonka z ziemniakami-a taka lubię najbardziej.Polecam warzywa na patelnię z Biedronki 750 gram.
Witam, planuję zrobić ryż z mrożonymi warzywami. Zwykle robię ze swieżymi i zawsze je podduszam, mieszam z ryżem gotowanym i zapiekam w naczyniu. Jak mam postapić z mrożonymi ,czy je podsmazyć ? Czy wtedy odmrażacie mrożonki? Będę wdzięczna za jakiś przepis.
Ja jak robię z mrożonymi najpierw je podsmażam na patelni a później dodaję do ryżu- takie warzywa są smaczniejsze :)
Robię dokładnie tak jak Ty :D
ja wrzucam na patelnie mrozone, przykrywam pokrywka i ladnie odtajaja i podsmaza sie;))
Ja robię tak samo. Nie podlewam wodą, warzywka puszczą jej tyle,że nie ma obawy o przypalenie.
Ja również tak robię,warzywa nie tracą koloru,posypuję vegetą i przyprawą do ziemniaków jeśli jest to mrożonka z ziemniakami-a taka lubię najbardziej.Polecam warzywa na patelnię z Biedronki 750 gram.
Potwierdzam - bardzo dobre. I tanie jak na taką ilość.