Forum

Gawędy o jedzeniu

Warzywa mrożone

  • Autor: Kicia150 Data: 2012-05-06 17:49:18

    Witam, planuję zrobić ryż z mrożonymi warzywami. Zwykle robię ze swieżymi i zawsze je podduszam, mieszam z ryżem gotowanym i zapiekam w naczyniu. Jak mam postapić z mrożonymi ,czy je podsmazyć ? Czy wtedy odmrażacie mrożonki? Będę wdzięczna za jakiś  przepis.

  • Autor: panda25 Data: 2012-05-06 18:26:55

    Ja jak robię z mrożonymi najpierw je podsmażam na patelni a później dodaję do ryżu- takie warzywa są smaczniejsze :)

  • Autor: panda25 Data: 2012-05-06 19:13:30

    Robię dokładnie tak jak Ty :D

  • Autor: cerekm Data: 2012-05-06 20:42:33

    ja wrzucam na patelnie mrozone, przykrywam pokrywka i ladnie odtajaja i podsmaza sie;))

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-06 21:03:20

    Ja robię tak samo. Nie podlewam wodą, warzywka puszczą jej tyle,że nie ma obawy o przypalenie.

  • Autor: ani75 Data: 2012-05-07 11:01:39

    Ja również tak robię,warzywa nie tracą koloru,posypuję vegetą i przyprawą do ziemniaków jeśli jest to mrożonka z ziemniakami-a taka lubię najbardziej.Polecam warzywa na patelnię z Biedronki 750 gram.

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-07 15:20:24

    Potwierdzam - bardzo dobre. I tanie jak na taką ilość.

Przejdź do pełnej wersji serwisu