Forum

Gawędy o jedzeniu

co jecie w przerwie w pracy?

  • Autor: grubybenek Data: 2012-05-14 14:30:56

    ja proponuję przekąskę z łososia, czyli kabanosy firmy Almar. Smaczne i pożywne. Można się spokojnie najeść do obiadu :)

    a wy co proponujecie?

  • Autor: megi65 Data: 2012-05-14 14:44:45

    To była reklama .... ?

  • Autor: Bahati Data: 2012-05-14 15:04:37

    Bardzo subtelna na dodatek, reklama dźwignią handlu :D

  • Autor: boroweczka25 Data: 2012-05-14 15:06:28

    Drugi wpis na forum tego uzytkownika i obydwa reklama lososia tej firmy.

  • Autor: Fiddle Data: 2012-05-14 14:57:36

    ja proponuję przekąskę z łososia, czyli kabanosy firmy Almar. Smaczne i
    pożywne. Można się spokojnie najeść do obiadu :) 

    Niby pytasz, co my jemy na przerwach w pracy, ale oczywiście najpierw sam 'polecasz' kabanosy. Przepraszam, ale brzmi to jak reklama ...

    a Twoje ' przepyszne ' kabanosy kupiłam raz i nigdy wiecej, nie smakują mi. 

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-05-14 16:03:17

    Pyszne są te kabanoski, smakują całej naszej rodzince, mają jedną wadę, są drogie.:(Od czasu do czasu można sobie pozwolic na ten rarytas, ale nie często.

    Świetnie nadają się do sałatki:) mniam.Almar to bardzo dobra firma, myślę że nie potrzeba jej reklamowac, bo jak ktoś sam cos kupi z tej firmy, to będzie do niej wracał.

  • Autor: cerekm Data: 2012-05-14 16:13:39

    czasem tez biore kabanoski a do tego robie sobie salatke z pomidora ogorka zielonego, ogorka malosolnego, rzodkiewki i koperku,(czasem tez troche salaty lodowej ) przyprawiam sola i pieprzem;-) pysznosci! mozna sie niezle najesc ale nie objesc!

  • Autor: cerekm Data: 2012-05-14 16:12:21

    ja jem obiadek ;-)) biore sobie z domu albo zupke albo jakeis miesko i surowke albo ryz z jablkiem itp-wszystko oczywiscie podgrzewam w mikrofali. NIestety wiem, ze nie kazdy ma taka mozliwosc;( dawniej bralam kanapki ale mysle ze zdecydowanie lepiej zjesc cos na cieplo.Aaaa w pracy jestem mniej wiecej od 9, czesto do 18...W domu rzecz jasna, obiadu juz nie młóce

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-14 17:53:55

    Pracuję głównie w terenie, bywam w bazie tylko chwilami, więc nie zawsze mam możliwość podgrzania czegoś w mikrofali. Najczęściej biorę  z domu sałatkę owocową, serek wiejski albo farmerski, pomidor, ogórek pokrojone w pudełeczku, rybę w galarecie ( duzo jest w sprzedaży ), albo sałatkę z pekinki, sałaty, papryki z dodatkiem jajka, mięsa czy wedliny. Do tego sos jogurtowy. Sałatkę pakuję w pojemnik, który kupiłam jakiś czas temu w Biedronce, jest tam w komplecie widelec i małe pudełeczko na sosik. Czasem udaje mi się wpaść do baru na szybkie danko obiadowe, ale to niestety baaaaaaaaardzo rzadko.

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2012-05-14 19:46:26

    Jak jest ciepło to najczęściej jogurt, ewentualnie jakiś budyń czy kisiel błyskawiczny. jak jest zima to pączek albo słodka bułka

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 20:06:00

    nie polecam firmy Almar i nie napiszę dlaczego.. kto chce nie próbuje.. natomiast pytanie zasadnicze ująłbym następująco: co robicie w przerwach między jedzeniem?

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-14 20:11:42

    nie polecam firmy Almar i nie napiszę dlaczego.. kto chce nie
    próbuje.. natomiast pytanie zasadnicze ująłbym następująco: co
    robicie w przerwach między jedzeniem?

    Nie, no uśmiałam się serdecznie z tego pytania Jak to co robimy? Najogólniej rzecz ujmując - pracujemy!

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 20:42:52

    prawidłowa odpowiedź brzmi: przygotowujemy kolejny posiłek.. hihihihi..

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-14 21:03:32

    Jesteś niemożliwy!!!!!!!!!

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 21:41:23

    Agnieszko, jestem możliwy.. po prostu nie znoszę jak praca przeszkadza mi w jedzeniu..

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-14 21:58:11

    Crizz, ale z tego co mówisz wynikałoby, że jedzenie zajmuje Ci cały dzionek!?! Choroba, to jest całkiem możliwe zważywszy na Twoje motto!

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 22:21:01

    ofensywny żartowniś z ciebie.. niech ci będzie.. ja wytrzymam takie dowcipy.. moje motto jest tylko mottem.. lubię zajadać fajne rzeczy i to wszystko.. lubię sto innych fidrygałek..

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-14 22:28:01

    To dobrze, że znasz się na żartach  Fidrygałki...?  Brzmi interesująco. Ale domyślam się, że to nie ma nic wspólnego z........ jedzeniem?

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 22:38:32

    no widzisz, właśnie nie wiem.. w encyklopedii nie ma, a fajne..

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-14 22:47:48

    Hahahahahahaha.....!

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 23:09:16

    strasznie głośno się śmiejesz.. na zdrowie..

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-05-14 21:37:13

    A ja myślałam że tylko kobiety chichoczą:) dziwne, prawda?:)))))

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 21:43:55

    o do diabła, naprawdę? pójdę sprawdzić na stronę czy nie jestem kobietą.. przepraszam na chwilę..

  • Autor: crizz Data: 2012-05-14 21:59:50

    droga Mamo-Różyczki.. sprawdziłem, nie jestem kobietą.. a chichotać się bardzo lubię i co teraz będzie..

  • Autor: agulinia Data: 2012-05-15 08:26:07

    Wczoraj np. jadłam sałatkę grecką, ciasteczko owsiane i jabłko

  • Autor: panda25 Data: 2012-05-15 11:02:29

    Kabanos – cienka, długa kiełbasa, przyrządzana z peklowanego mięsa wieprzowego, starannie suszona i wędzona. Nazwa pochodzi od tureckiego słowa kaban (potocznie używanego również w rejonie Białegostoku), czyli wieprz.
    Po zakończeniu sporu z Niemcami[1], kabanosom produkowanym w Polsce według tradycyjnej receptury przyznano oznaczenie UE "Gwarantowana Tradycyjna Specjalność".- z wikipedi

    http://dziendobry.tvn.pl/video/prawdziwe-kabanosy-tylko-z-certyfikatem,1,newest,14698.html

    Więc jak można coś z łososia nazwać kabanosem ???

    Paranoja jakaś !!!!!!!!!!!!!!

  • Autor: bonieś Data: 2012-05-15 12:05:46

    Dobre, hahahahha.... A wiesz Pandeczko, kabanosy drobiowe tez widziałam!

  • Autor: panda25 Data: 2012-05-15 15:13:33

    Wiem, wiem... różne są w sklepach- ja jednak trzymam się tych wieprzowych- ale ciężko znaleźć dobre  :(

  • Autor: mysha2006 Data: 2012-05-16 19:20:44

    Najlepsze z Tarczyńskiego albo z Sokołowa takie cieniutkie, są 3 rodzaje: francuskie, amerykańskie ale tych trzecich nie pamiętam.

  • Autor: marta150783 Data: 2012-05-16 07:10:12

    Jogurt i jabłko a do tego dużo wody.

  • Autor: pralina Data: 2012-05-16 12:48:23

    Obiad poprostu. W pracy mamy stołówkę wraz z kuchenką, płytą grzewczą i piekarnikiem do dyspozycji. Przerwa niestety zbyt krótka żeby gotować cały obiad, ale mozna sobie odgrzać ugotowany posiłek dzień prędzej w domu Fajna sprawa

    A co do kabanasów to jemy kupowane w Biedronce kabanosy wieprzowe z Krakusa, są przepyszne!

  • Autor: as Data: 2012-05-16 12:52:59

    My nie w pracy tylko w domu jemy zamiast kabanosów kiełbaski dobraczyńkie. Wyglądają jak kabanos. Są tańsze i bardzo smaczne.

  • Autor: agulinia Data: 2012-05-17 07:33:03

    Ja najbardziej lubię firmy Balcerzak

  • Autor: majolika Data: 2012-05-17 06:12:26

    Ja najczesciej przygotowuje coś w roszaju japońskiego BENTO.Nabyłam nawet klasyczne pudełko.Mam w pracy mozliwosc wykupienia posiłków, ba nawet ich przygotowania, ale ten pomysł najbardziej mi pasuje.A kabanosów nie lubie((

  • Autor: bergamotka2 Data: 2012-10-13 22:46:18

    sprawdziłam - cudne to BENTO

  • Autor: majolika Data: 2012-10-14 10:51:59

    Prawda, ze fajne?Ja nie robie az takich cudeniek.To dla dzieci dobre.Ale cos w tym rodzaju.Takie niewielkie porcje.Lekkostrawne i sycace.Tak, żeby chapnąc coś na ząb, jak nagły głód dopadnie.Główne posilki jem w domu.Gotowcow nie kupuje, bo szkoda zdrowia. A BENTO polecam zwlaszcza na drugie sniadanie dla dzieci.Będą na pewno zachwycone.

Przejdź do pełnej wersji serwisu