Forum

Kuchenne porady

Golonkowy debiut - prośba o radę

  • Autor: lanntana Data: 2012-05-16 18:54:09

    Jutro, na specjalne życzenie mojej gorszej połowy,robię golonkę. Wybrałam przepis autorstwa Glumci (golonko w piwie) W sklepie dostałam dwie ostatnie, malutkie goloneczki. Proszę Was,kochani, o wskazówki, żeby mój debiut był udany.

  • Autor: lanntana Data: 2012-05-16 19:45:51

    Głównie chodzi o sól, natarłam już solą peklową, tka "na oko",ale widzę, że golonka ma grubą skórę, nie wiem,czy nie za mało.

  • Autor: jolka60 Data: 2012-05-16 22:58:08

    Możesz naciąć skórę w kratę,będzie nawet nieżle wyglądać,a przyprawy szybciej wejdą w mięso.

  • Autor: Aleex Data: 2012-05-17 22:17:11

    Polecam Ci moją golonkę. Poczytaj też komentarze.

    Przepis na golonkę

    Pozdrawiam, Aleex.

Przejdź do pełnej wersji serwisu