Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kraków

• Autor: Ewa1982 Data: 2012-05-28 19:06:07

Witam Kochani, Rodzice w czwartek jadą do Krakowa obchodzić 40 rocznicę ślubu i doradźcie proszę, gdzie najlepiej zaparkować samochód blisko Rynku, ale w rozsądnym miejscu i gdzie Rodzice mają iść na obiadek?

• Autor: agulinia Data: 2012-05-28 19:20:28

Ja parkuję w Galerii Krakowskiej - pierwsza godz. bezpłatna, potem kilka zł za godz.

• Autor: lizbona Data: 2012-05-28 19:27:35

http://www.podwawelem.eu/...polecam tę rstaurację!!....rewelacyjne jedzenie, fantastyczna atmosfera...bardzo rozsądne ceny!... w czasie ferii zimowych byłam w Krakowie...i ta restauracja była moim odkryciem i fascynacją!..... trochę przypomina bawarską gospodę,dobre piwo, atmosfera luzu i zadowolenia...szybka i kompetentna obsługa......wieczorne biesiadowanie wymaga rezerwacji ale w porze obiadowej raczej są miejsca....blisko rynku i prawie pod Wawelem.....

.... co do parkingu, to wiem, ze niedaleko jest parking podziemny jakby na tyłach ulicy Plac na Groblach...cen niestety nie pamiętam!....

• Autor: pwyso Data: 2012-05-28 20:41:03

Na Karmelickiej był super parking strzeżony ale w rozsądnej cenie, bardzo blisko do rynku, około 5-10 min. tego co pamitam to przed skrzyżowaniem z ul. Rajską prawie na przeciwko ul. Garbarskiej.

• Autor: Paola_r Data: 2012-05-28 20:48:21

Można na Galerii, można też koło "Domu Turysty" albo na Wielopolu. Później wyjść z niego i w Sienną. No i Rynek :)

Znajomi chwalili "Miód i malinę" na Grodzkiej-nie byłam jeszcze, niestety. "Wentzla" (nowy lokal Magdy Gessler) w Rynku i klimatyczny "Loch Camelot" na Tomasza. Przeleć sobie po Gastronautach ;) i wybierz rodzaje kuchni, z jakich rodzice chcieliby skorzystać, przejrzyj opinie o lokalach. Będzie łatwiej wybrać.

Kawa na dachu Sukiennic (wejście przez Muzeum Narodowe) od strony Adasia lub świetne espresso w "Szarej" na rogu Siennej.

• Autor: pwyso Data: 2012-05-28 20:55:46

A jest jeszcze na Poselskiej Al Capone ? dobra była tam włoska kuchnia

• Autor: Paola_r Data: 2012-05-28 21:11:11

Nie mam zielonego pojęcia ;) Nie kojarzę jej w ogóle. Pojutrze mogę przejść się Poselską, bo będę w okolicy, to zobaczę. To było od strony Grodzkiej, czy na zakolu od Dominikańskiej ?

• Autor: pwyso Data: 2012-05-28 21:16:41

Bardziej od strony Grodzkiej, z tego co kojarze to po prawej, takie mocno rustylakne zielone drzwi ale to wieki temu :)

• Autor: Paola_r Data: 2012-05-28 21:21:43

Kuknę!

• Autor: pwyso Data: 2012-05-28 21:24:01

Oki

• Autor: Paola_r Data: 2012-05-30 18:46:17

Czy to o tę restaurację chodzi?

Na bramce stoi Don Vito Corleone wraz z osobistym "ochroniarzem" .

• Autor: bea39 Data: 2012-05-28 21:26:09

Płatna strefa parkowania jest w Krakowie bardzo obszerna, co nie daje gwarancji wolnych miejsc. Faktycznie najlepiej w Galerii Krakowskiej bo tam spory parking jest.

Co do Karmelickiej, zamkniety ruch samochodowy, parking na Groblach niesamowicie drogi.

• Autor: Agulek74 Data: 2012-05-28 21:59:57

Ale poza strefą można juz zaparkować bezpłatnie. Czyli po drugiej stronie Aleji - ulice Stachowicza , okolice Kina Kijów.... Kilka metrów dalej a parkowanie ma się za darmo.

• Autor: bea39 Data: 2012-05-29 11:14:47

Wiesz, raczej ciężko jest tam zaparkować. Poza mieszkańcami parkuja tam ludzie, którzy nie chcą płacić za strefę, gdzie i tak brak wolnych miejsc. Wiem,że korzystasz z parkowania w tych okolicach, ale teraz naprawdę po poszerzeniu strefy ciężko o wolne miejsce.Parkingi, które do tej pory były w miarę wolne, są zajęte do ostatniego wolnego metra. Ja jak nie musze to wsiadam w autobus, nie pcham się juz samochodem w okolice centrum.

• Autor: Ewa1982 Data: 2012-05-29 06:58:39

Dziękuję Wam bardzo za pomoc.

Przejdź do pełnej wersji serwisu