Forum

Gawędy o jedzeniu

nadwyżka szpinaku

  • Autor: nina Data: 2012-05-29 09:00:32

    Właśnie dostałam sporą ilość świeżego szpinaku i nie wiem jak go zagospodarować. Czy przed mrożeniem powinnam go zblanszować.? Nie mam doświadczenia w przetwarzaniu ani też spożywaniu szpinaku, proszę o radę.

  • Autor: lilkag Data: 2012-05-29 10:43:20

    Umyć, zblanszować 2 minuty (w niesolonej wodzie),  odcedzić i zamrozić. Dużo mniej miejsca zajmie w zamrażarce.

  • Autor: Lucylla Data: 2012-05-29 13:06:45

    zrób pesto

  • Autor: jannaj Data: 2012-05-29 13:24:49

    Mniam mniam - gdzie go rozdają, chętnie się zgłoszę.

    Specjalnie kupuję świeży szpinak, żeby zrobić z niego pierogi z fetą. Póżniej rozkładam nieugotowane na tacce i mrożę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu