Mam zaproszenie z mężem na urodziny mojego syna koleżanki.Dziewczyna ma 26 lat ,lubi książki czytać o temetyce religijnej , mieszka z mamą. Poczęstunek będzie w domu.Chciałabym kupić coś co było by pożyteczne,ale nie wiem w co trafić. Co radzicie? Pozdrawiam:)
Dopisano 12-05-31 11:13:54:
Bardzo dziękuję za podpowiedź. Zdecydowałam się na filiżankę i bon do empiku, myślę ze bedzie zadowolona, ja bym była:) Pozdrawiam
Jeżeli lubi czytać książki o tematyce religijnej i nie boi się myśleć, a prezent nie musi być drogi, dajcie jej "Chatę" Williama Younga. Zebrała bardzo pochlebne opinie. Kupisz ją tu. Ewentualnie "Sklepik z marzeniami" Stephena Kinga. Ale to trochę mroczne, choć skłaniające do refleksji. Opinie czytelników znajdziesz tu.
Podoba mi się bardzo pomysł Klaudii z filiżanką. Do fajnej, interesującej lektury niewiele jest rzeczy lepiej pasujących, niż dobra herbata i pyszne ciasteczka. W komplecie bywa najczęściej talerzyk deserowy. Prezent ma być tylko dla solenizantki?
Nie jestem obiektywna co do książek, przyznaję, bo darując je w prezencie zaliczylam dwie spektakularne "klapy". Obu tytułów nie wymienię przez miłosierdzie dla autorów, podarowującej (czyli mnie) i obdarowanych. Sama ich nie czytałam, zasugerowalam się tematyką, tytułem, opisem treści i recenzjami. Cud, że się jeszcze obdarowani do nas odzywają Bo wszystkie cztery opcje okazały się nietrafione...
Bon fajna sprawa ale ja jakoś mam opory bo tu wyraźnie widać kwotę wydaną na prezent. Książka, jeśli się dobrze nie znacie to nie masz pewnie pewności czy już takiej nie ma. Filiżanka i dobra kaw czy herbata są mile widziane zawsze. Skoro to koleżanka syna podpytaj go albo poproś o zrobienie rozeznania.
Mam zaproszenie z mężem na urodziny mojego syna koleżanki.Dziewczyna ma 26 lat ,lubi książki czytać o temetyce religijnej , mieszka z mamą. Poczęstunek będzie w domu.Chciałabym kupić coś co było by pożyteczne,ale nie wiem w co trafić. Co radzicie? Pozdrawiam:)
Dopisano 12-05-31 11:13:54:
Bardzo dziękuję za podpowiedź. Zdecydowałam się na filiżankę i bon do empiku, myślę ze bedzie zadowolona, ja bym była:) Pozdrawiam
Komplet dwóch filiżanek? Sa gotowe zestawy w ładnym pudełku.
Kawa+jakies dobre słodycze własnorecznie, fantazyjnie zapakowane?
Podoba mi się ten pomysł.
Rozumiem, że chodzi o koleżankę Twojego syna.
Jeżeli lubi czytać książki o tematyce religijnej i nie boi się myśleć, a prezent nie musi być drogi, dajcie jej "Chatę" Williama Younga. Zebrała bardzo pochlebne opinie. Kupisz ją tu. Ewentualnie "Sklepik z marzeniami" Stephena Kinga. Ale to trochę mroczne, choć skłaniające do refleksji. Opinie czytelników znajdziesz tu.
Ja za książki jestem zawsze wdzięczny.
No mojej pozytywnej opinii to by "Sklepik z marzeniami' nie dostał...
Ale każdy ma inny gust :)
Proponuję karnet do kina lub księgarni...
Podoba mi się bardzo pomysł Klaudii z filiżanką. Do fajnej, interesującej lektury niewiele jest rzeczy lepiej pasujących, niż dobra herbata i pyszne ciasteczka. W komplecie bywa najczęściej talerzyk deserowy. Prezent ma być tylko dla solenizantki?
Nie jestem obiektywna
co do książek, przyznaję, bo darując je w prezencie zaliczylam dwie spektakularne "klapy". Obu tytułów nie wymienię przez miłosierdzie dla autorów, podarowującej (czyli mnie) i obdarowanych. Sama ich nie czytałam, zasugerowalam się tematyką, tytułem, opisem treści i recenzjami. Cud, że się jeszcze obdarowani do nas odzywają
Bo wszystkie cztery opcje okazały się nietrafione...
książki bym nie kupiła bo niewiadomo co komu może przypaść do gustu ale pomysł z filiżankami świetny
A może bon prezentowy do Empiku, to sobie sama kupi to co by chciała poczytać
A może bon prezentowy do Empiku, to sobie sama kupi to co by chciała poczytać
Pomysł z filiżankami świetny, ale bon do empiku to strzał w dziesiątkę!
Bon fajna sprawa ale ja jakoś mam opory bo tu wyraźnie widać kwotę wydaną na prezent. Książka, jeśli się dobrze nie znacie to nie masz pewnie pewności czy już takiej nie ma. Filiżanka i dobra kaw czy herbata są mile widziane zawsze. Skoro to koleżanka syna podpytaj go albo poproś o zrobienie rozeznania.