jestem w trakcie pieczenia ciasta z rabarbarem Makusi,na dnie miski jest duuuużo soku z budyniem co z nim? wylać na ciasto czy wyrzucić? proszę o szybką odp http://wielkiezarcie.com/recipe32171.html
W przepisie nic nie pisze żeby coś wyrzucać. Wyraźnie pisze, że jak rabarbar puści sok, wsypać budyń i wymieszać. I to wszystko wylać na cisto. Budyń jest najprawdopodobniej jako zagęstnik do soku.
Na pewno trzeba rabarbar wymieszać i wszystko dać na cisto.
Soku dałam tyle ile na łyżce sie utrzymało,reszta została,miałam go prawie tyle że owoce pływały w soku więc myślę że wszystko to byłoby za dużo.Wyjełam z piekarnika pachnie świetnie,mam nadzieje że smakować będzie tak samo
Soku dałam tyle ile na łyżce sie utrzymało,reszta została,miałam go prawie tyle że owoce pływały w soku więc myślę że wszystko to byłoby za dużo.Wyjełam z piekarnika pachnie świetnie,mam nadzieje że smakować będzie tak samo
Za późno przeczytałam, spałam po imprezie Nadmiar soku nie zaszkodzi, ciasto będzie wilgotniejsze;)
Jakiś czas temu robiłam to ciasto i też miałam ogrom soku....zostawiłam go w misce, uznając, że taka ilość spowodowałaby tylko zakalec. Myślę, że ten nadmiar soku powstaje wtedy, gdy rabarbar za długo stoi zasypany cukrem, u mnie tak było, coś mi przeszkodziło i rabarbar sobie leżakował....... Moiim zdaniem należy go wykładać jak tylko puści trochę soku, a nie jak zacznie w nim pływać.
Jakiś czas temu robiłam to ciasto i też miałam ogrom soku....zostawiłam go w misce, uznając, że taka ilość spowodowałaby tylko zakalec. Myślę, że ten nadmiar soku powstaje wtedy, gdy rabarbar za długo stoi zasypany cukrem, u mnie tak było, coś mi przeszkodziło i rabarbar sobie leżakował....... Moiim zdaniem należy go wykładać jak tylko puści trochę soku, a nie jak zacznie w nim pływać.
Dokładnie tak, w przepisie jest napisane "jak pusci sok wsypać budyń.." :)
ciasto jest pyszne!!!prawie go nie ma a miało być na jutro...muszę ukręcić coś szybkiego na jutrzejsze popołudnie bo przyjedzie chrzestny ojciec mojej córci z prezentem na Dzień dziecka i przedstawi nową narzeczoną...Dzięki wszystkim za porady:)Pozdrawiam
ciasto jest pyszne!!!prawie go nie ma a miało być na jutro...muszę ukręcić coś szybkiego na jutrzejsze popołudnie bo przyjedzie chrzestny ojciec mojej córci z prezentem na Dzień dziecka i przedstawi nową narzeczoną...Dzięki wszystkim za porady:)Pozdrawiam
Cieszę sie niezmiernie;) Na drugi raz wołaj pod przepisem, szybciej będzie można zareagować;)
jestem w trakcie pieczenia ciasta z rabarbarem Makusi,na dnie miski jest duuuużo soku z budyniem co z nim? wylać na ciasto czy wyrzucić? proszę o szybką odp http://wielkiezarcie.com/recipe32171.html
Tylko sam rabarbar wrzuć na ciasto .. resztę daruj ; cukier i budyń miał wydobyć nadmiar soku .
Powodzenia . ))
W przepisie nic nie pisze żeby coś wyrzucać. Wyraźnie pisze, że jak rabarbar puści sok, wsypać budyń i wymieszać. I to wszystko wylać na cisto. Budyń jest najprawdopodobniej jako zagęstnik do soku.
Na pewno trzeba rabarbar wymieszać i wszystko dać na cisto.
No to juz wiem jakie ciacho upiekę :)
Soku dałam tyle ile na łyżce sie utrzymało,reszta została,miałam go
Za późno przeczytałam, spałam po imprezieprawie tyle że owoce pływały w soku więc myślę że wszystko to byłoby
za dużo.Wyjełam z piekarnika pachnie świetnie,mam nadzieje że smakować
będzie tak samo
Jakiś czas temu robiłam to ciasto i też miałam ogrom soku....zostawiłam
Dokładnie tak, w przepisie jest napisane "jak pusci sok wsypać budyń.." :)go w misce, uznając, że taka ilość spowodowałaby tylko zakalec. Myślę,
że ten nadmiar soku powstaje wtedy, gdy rabarbar za długo stoi zasypany
cukrem, u mnie tak było, coś mi przeszkodziło i rabarbar sobie
leżakował....... Moiim zdaniem należy go wykładać jak tylko puści
trochę soku, a nie jak zacznie w nim pływać.
ciasto jest pyszne!!!prawie go nie ma a miało być na jutro...muszę
Cieszę sie niezmiernie;) Na drugi raz wołaj pod przepisem, szybciej będzie można zareagować;)ukręcić coś szybkiego na jutrzejsze popołudnie bo przyjedzie chrzestny
ojciec mojej córci z prezentem na Dzień dziecka i przedstawi nową
narzeczoną...Dzięki wszystkim za porady:)Pozdrawiam
byłaś offline,Makusiu,sprawdzałam najpierw u żrodła:)
byłaś offline,Makusiu,sprawdzałam najpierw u żrodła:)
Hihi, ale dostaję powiadommienie na maila;) Najważniejsze że dziewczyny pomogły, nie jest źle:)