jestem w trakcie pieczenia ciasta z rabarbarem Makusi,na dnie miski jest duuuużo soku z budyniem co z nim? wylać na ciasto czy wyrzucić? proszę o szybką odp http://wielkiezarcie.com/recipe32171.html
W przepisie nic nie pisze żeby coś wyrzucać. Wyraźnie pisze, że jak rabarbar puści sok, wsypać budyń i wymieszać. I to wszystko wylać na cisto. Budyń jest najprawdopodobniej jako zagęstnik do soku.
Na pewno trzeba rabarbar wymieszać i wszystko dać na cisto.
Soku dałam tyle ile na łyżce sie utrzymało,reszta została,miałam go prawie tyle że owoce pływały w soku więc myślę że wszystko to byłoby za dużo.Wyjełam z piekarnika pachnie świetnie,mam nadzieje że smakować będzie tak samo
Soku dałam tyle ile na łyżce sie utrzymało,reszta została,miałam go prawie tyle że owoce pływały w soku więc myślę że wszystko to byłoby za dużo.Wyjełam z piekarnika pachnie świetnie,mam nadzieje że smakować będzie tak samo
Za późno przeczytałam, spałam po imprezie Nadmiar soku nie zaszkodzi, ciasto będzie wilgotniejsze;)
Jakiś czas temu robiłam to ciasto i też miałam ogrom soku....zostawiłam go w misce, uznając, że taka ilość spowodowałaby tylko zakalec. Myślę, że ten nadmiar soku powstaje wtedy, gdy rabarbar za długo stoi zasypany cukrem, u mnie tak było, coś mi przeszkodziło i rabarbar sobie leżakował....... Moiim zdaniem należy go wykładać jak tylko puści trochę soku, a nie jak zacznie w nim pływać.
Jakiś czas temu robiłam to ciasto i też miałam ogrom soku....zostawiłam go w misce, uznając, że taka ilość spowodowałaby tylko zakalec. Myślę, że ten nadmiar soku powstaje wtedy, gdy rabarbar za długo stoi zasypany cukrem, u mnie tak było, coś mi przeszkodziło i rabarbar sobie leżakował....... Moiim zdaniem należy go wykładać jak tylko puści trochę soku, a nie jak zacznie w nim pływać.
Dokładnie tak, w przepisie jest napisane "jak pusci sok wsypać budyń.." :)
ciasto jest pyszne!!!prawie go nie ma a miało być na jutro...muszę ukręcić coś szybkiego na jutrzejsze popołudnie bo przyjedzie chrzestny ojciec mojej córci z prezentem na Dzień dziecka i przedstawi nową narzeczoną...Dzięki wszystkim za porady:)Pozdrawiam
ciasto jest pyszne!!!prawie go nie ma a miało być na jutro...muszę ukręcić coś szybkiego na jutrzejsze popołudnie bo przyjedzie chrzestny ojciec mojej córci z prezentem na Dzień dziecka i przedstawi nową narzeczoną...Dzięki wszystkim za porady:)Pozdrawiam
Cieszę sie niezmiernie;) Na drugi raz wołaj pod przepisem, szybciej będzie można zareagować;)
jestem w trakcie pieczenia ciasta z rabarbarem Makusi,na dnie miski jest duuuużo soku z budyniem co z nim? wylać na ciasto czy wyrzucić? proszę o szybką odp http://wielkiezarcie.com/recipe32171.html
Tylko sam rabarbar wrzuć na ciasto .. resztę daruj ; cukier i budyń miał wydobyć nadmiar soku .
Powodzenia . ))
W przepisie nic nie pisze żeby coś wyrzucać. Wyraźnie pisze, że jak rabarbar puści sok, wsypać budyń i wymieszać. I to wszystko wylać na cisto. Budyń jest najprawdopodobniej jako zagęstnik do soku.
Na pewno trzeba rabarbar wymieszać i wszystko dać na cisto.
No to juz wiem jakie ciacho upiekę :)
Soku dałam tyle ile na łyżce sie utrzymało,reszta została,miałam go prawie tyle że owoce pływały w soku więc myślę że wszystko to byłoby za dużo.Wyjełam z piekarnika pachnie świetnie,mam nadzieje że smakować będzie tak samo
Soku dałam tyle ile na łyżce sie utrzymało,reszta została,miałam go
Za późno przeczytałam, spałam po imprezie Nadmiar soku nie zaszkodzi, ciasto będzie wilgotniejsze;)prawie tyle że owoce pływały w soku więc myślę że wszystko to byłoby
za dużo.Wyjełam z piekarnika pachnie świetnie,mam nadzieje że smakować
będzie tak samo
Jakiś czas temu robiłam to ciasto i też miałam ogrom soku....zostawiłam go w misce, uznając, że taka ilość spowodowałaby tylko zakalec. Myślę, że ten nadmiar soku powstaje wtedy, gdy rabarbar za długo stoi zasypany cukrem, u mnie tak było, coś mi przeszkodziło i rabarbar sobie leżakował....... Moiim zdaniem należy go wykładać jak tylko puści trochę soku, a nie jak zacznie w nim pływać.
Jakiś czas temu robiłam to ciasto i też miałam ogrom soku....zostawiłam
Dokładnie tak, w przepisie jest napisane "jak pusci sok wsypać budyń.." :)go w misce, uznając, że taka ilość spowodowałaby tylko zakalec. Myślę,
że ten nadmiar soku powstaje wtedy, gdy rabarbar za długo stoi zasypany
cukrem, u mnie tak było, coś mi przeszkodziło i rabarbar sobie
leżakował....... Moiim zdaniem należy go wykładać jak tylko puści
trochę soku, a nie jak zacznie w nim pływać.
ciasto jest pyszne!!!prawie go nie ma a miało być na jutro...muszę ukręcić coś szybkiego na jutrzejsze popołudnie bo przyjedzie chrzestny ojciec mojej córci z prezentem na Dzień dziecka i przedstawi nową narzeczoną...Dzięki wszystkim za porady:)Pozdrawiam
ciasto jest pyszne!!!prawie go nie ma a miało być na jutro...muszę
Cieszę sie niezmiernie;) Na drugi raz wołaj pod przepisem, szybciej będzie można zareagować;)ukręcić coś szybkiego na jutrzejsze popołudnie bo przyjedzie chrzestny
ojciec mojej córci z prezentem na Dzień dziecka i przedstawi nową
narzeczoną...Dzięki wszystkim za porady:)Pozdrawiam
byłaś offline,Makusiu,sprawdzałam najpierw u żrodła:)
byłaś offline,Makusiu,sprawdzałam najpierw u żrodła:)
Hihi, ale dostaję powiadommienie na maila;) Najważniejsze że dziewczyny pomogły, nie jest źle:)