Gotujemy 3/4 l mleka z cukrem w reszcie mleka rozpuszczamy budynie i gotujemy wsypując do masy 2 galaretki i mieszamy. Odstawiamy masę do schłodzenia. Nastepnie masę ucieramy z margaryną, i wylewamy na biszkopt. Schładzamy.
Przepis na masę jest z ciasta cytrynowego ale można dać inne galaretki o innym smaku.
Gotujemy 3/4 l mleka z cukrem w reszcie mleka rozpuszczamy budynie i gotujemy wsypując do masy 2 galaretki i mieszamy. Odstawiamy masę do schłodzenia. Nastepnie masę ucieramy z margaryną, i wylewamy na biszkopt. Schładzamy.
A możesz mi podpowiedzieć jakie budynie użyć - na 0,5l, czy 0,75l? Zważywszy na ilość mleka plus galaretki wzięłabym te mniejsze.
Ostatnio no uszy obiło mi sie, o pysznym budyniowo galaretkowym kremie. Czy ktos zna przepis na ten krem?
może o taki chodzi-bardzo dobry http://wielkiezarcie.com/recipe23252.html
MASA:
2 galaretki cytrynowe
2 budynie śmietankowe
1 l mleka
3/4 szkl. cukru
1 kostka margaryny
Gotujemy 3/4 l mleka z cukrem w reszcie mleka rozpuszczamy budynie i gotujemy wsypując do masy 2 galaretki i mieszamy. Odstawiamy masę do schłodzenia. Nastepnie masę ucieramy z margaryną, i wylewamy na biszkopt. Schładzamy.
Przepis na masę jest z ciasta cytrynowego ale można dać inne galaretki o innym smaku.
Zrobiłam dziś ten krem, z truskawkami.REWELACJA!!!
MASA:
2 galaretki cytrynowe
2 budynie śmietankowe
1 l mleka
3/4 szkl. cukru
1 kostka margaryny
Gotujemy 3/4 l mleka z cukrem w reszcie mleka rozpuszczamy budynie i gotujemy wsypując do masy 2 galaretki i mieszamy. Odstawiamy masę do schłodzenia. Nastepnie masę ucieramy z margaryną, i wylewamy na biszkopt. Schładzamy.
A możesz mi podpowiedzieć jakie budynie użyć - na 0,5l, czy 0,75l? Zważywszy na ilość mleka plus galaretki wzięłabym te mniejsze.
Ja biorę budyń na 0,5 l mleka
A dziękuję. Wykorzystam kremik do ciasta...)