Forum

Kuchenne porady

co zrobic z reszta zupy jarzynowe?

  • Autor: niunia485 Data: 2012-06-07 10:02:43

    czy ktos ma jakis pomysl na wykorzystanie reszty zupy jarzynowej?nie chce jej mrozic a nie do konca wiem jak ja wykorzystac,mozna cos z niej jeszcze wyczarowac?

  • Autor: Zośka Data: 2012-06-07 10:20:04

    gdzieś widziałam pomysł na placki z zupy. Trzeba ją zmiksować, dodać mąkę do konsystencji, przyprawy, jajo i usmazyć jak ziemniaczane.  Mozna je podawac ze śmietaną lub sosem czosnkowym na bazie jogurtu, ogórkiem czy pomidorem.

  • Autor: panda25 Data: 2012-06-07 11:11:29

    Skoro nie zamrażać to może do słoików.

    Gorącą wlać do słoika, zakręcić. Postawić do gróry nogami, do ostygnięcia. Taka zupa może postać spokojnie kilka tygodni w lodówce.

    Ja tak robię zawsze z zupą jak mi zostaje. A później mam gotową do jedzonka.

    Smakuje tak samo jak świeża. Smaczniejsza niż po mrożeniu.

  • Autor: mahika Data: 2012-06-07 11:26:25

    http://wielkiezarcie.com/recipe11455.html

  • Autor: anrubi Data: 2012-06-07 13:07:02

    Link ' uszkodzony ' ?!

    Ręczny blender w dłoń i zupa - krem gotowa. Drugie danie bardzo wskazane :)

  • Autor: mahika Data: 2012-06-07 13:10:42

    u mnie nie jest uszkodzony i się otwiera.

    Przepis Duniaszy

    http://wielkiezarcie.com/recipe11455.html

  • Autor: anrubi Data: 2012-06-07 13:13:59

    Witryna sieci Web nie może wyświetlić strony

    U mnie pokazuje się coś takiego...

  • Autor: mahika Data: 2012-06-07 13:46:35

    kurcze, ciekawe czy tak tez jest u innych.

    Trudno. tytuł Coś z niczego czyli kolacja z resztek 1

  • Autor: ewka63 Data: 2012-06-07 14:21:01

    U mnie też nie wyswietla

  • Autor: misia123 Data: 2012-06-07 15:27:16

    u mnie też nie

  • Autor: ZANTA Data: 2012-06-07 18:52:30

    u mnie nie jest uszkodzony i się otwiera. Przepis
    Duniaszy http://wielkiezarcie.com/recipe11455.html

    O ile wiem Duniasza usunęła konto Masz ten przepis w ulubionych?

    Pewno tak !! Przepis nie zobaczą osoby które nie mają go w ulubionych!!

    mahika zapomniałaś?

  • Autor: mahika Data: 2012-06-07 18:58:45

    Zapomniałam, albo nie wiedziałam ;/

    Mam je własnie w ulubionych.

    Mało tu jestem, to moze mi coś umknęło ;]

    W kazdym razie w przepisie są 2-3 jajka, mąka, przyprawy wg uznania,

    zmiksowac wszystko, a ciasto ma być nieco gęstsze niż na naleśniki :)

  • Autor: megi65 Data: 2012-06-07 13:23:52

    Podziel się z kotkiem , pieskiem czy wróbelkiem . Ja przynajmniej jak mam taką możliwość  rozpieszczam latajace i domowe stworki .. ::))

  • Autor: niunia485 Data: 2012-06-07 13:45:47

    super pomysl z placuszkami!dziekuje bardzo za wszystkie odp:)

  • Autor: patrycja1 Data: 2012-06-07 17:31:10

    Meguniu, można też podzielić się z głodnymi, a uwierz u mnie są tacy, którzy za łyżkę strawy pięknie się uśmiechają....Dzieląc się z innymi, sami sobie robimy przyjemność...

  • Autor: ania205 Data: 2012-06-07 20:11:29

    To jest ten przepis..

    Zupa jarzynowa - resztki, gdy za dużo by wyrzucić, a za mało by rozdzielić na obiad dla rodzinki
    jajko
    mąka
    przyprawy

    Zupę miksujemy i w zależności od ilości dodajemy 1-2 jajka, miksując dodajemy tyle mąki , aby ciasto miało konsystencję nieco gęstszą niż na naleśniki.

    Przyprawy według uznania.


    Smażymy małe placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Gdyby się "rozjeżdzały" przy obracaniu, dodajemy więcej mąki.

    Tego rodzaju racuszki robię zazwyczja z zupy jarzynowej, ale mozna poeksperymentować. Nadają się do tego wszelkie zupy z dużą ilością wkrojonych warzyw: kapuśniak, ogórkowa i inne.

    Robię zawsze jak mi zupa zostaje są wspaniałe.-)))

    można dodać kiełbasy pokrojonej w kostkę..

  • Autor: rybka_M Data: 2012-06-07 22:51:35

    To jest ten przepis.. Zupa jarzynowa - resztki, gdy
    za dużo by wyrzucić, a za mało by rozdzielić na obiad dla rodzinkijajko
    mąkaprzyprawy Zupę
    miksujemy i w zależności od ilości dodajemy 1-2 jajka, miksując dodajemy
    tyle mąki , aby ciasto miało konsystencję nieco gęstszą niż na
    naleśniki. Przyprawy według uznania. Smażymy małe placuszki na
    rozgrzanym tłuszczu. Gdyby się "rozjeżdzały" przy obracaniu, dodajemy
    więcej mąki. Tego rodzaju racuszki robię zazwyczja z zupy jarzynowej, ale
    mozna poeksperymentować. Nadają się do tego wszelkie zupy z dużą
    ilością wkrojonych warzyw: kapuśniak, ogórkowa i inne. Robię
    zawsze jak mi zupa zostaje są wspaniałe.-))) można dodać kiełbasy
    pokrojonej w kostkę..

    ja robię takie placuszki z każdej zupy, obojętne czy jest z ziemniakami, ryżem czy makaronem ... moi panowie twierdzą, że w tej postaci zupa jest smaczniejsza ... czasami specjalnie gotuje więcej zupy, żeby na drugi dzień zrobic placuszki ... takie placuszki moi chłopcy jedzą z ketchupem, a ja z jogurtem

Przejdź do pełnej wersji serwisu