Forum

Kuchenne porady

Wycinarka do liter

• Autor: Głen Data: 2012-06-11 20:19:04

Witam.Ostatnio kupilam soboie wycinarke do liter ale nie jestem zadowolana. Praca z nią, wymaga duzo cierpiliwosci, w efekcie mi sie połamała. Wiec chce sobie kupic nowa. Myslałam o silikonowej ( cena bardzo wysoka) lub o wycinarce z klipsem. czy ktos ma wycinarke z klipsem? Czy jest łatwiejsza w obsłudze niz ta bez klipsa ? A moze jednak warto zainwestowac w silikonowa? Prosze o rady

• Autor: Alll Data: 2012-06-11 21:02:26

Szkoda że nie napisałaś wcześniej.

Masa na literki musi być bardzi cienko rozwałlowana, i lekko przeschnięta,  Literki wycinam wkładając kawałek masy między folię spozywczą. Można też kupić takie listwyi z klipsem wypychającym wycięte literki.

Pamiętaj jednak, że w każdym wypadku masa musi przeschnąć.

• Autor: jola995 Data: 2012-06-11 21:20:12

Ja mam wycinarkę z klipsem , jestem bardzo zadowolona bardzo szybko i sprawnie się robi literki oto efekt:

mam równiez silikonową , tez się dobrze nią robi literki tylko trochę dłużej .Minusem tych literek silikonowych jest dość wysoka cena.Efekt poniżej:

do literek trzeba mięć też dobrą masę ja używam gum pasty z dodatkiem cmc.

• Autor: Głen Data: 2012-06-11 21:33:04

Dzieki dziewczyny. Alll, teraz widze swój bład,robiłam na swieżo rozwałkowanej masie. O statecznie chyba zdecyduje sie na silikonowa, mimo tej ceny.Ale zestaw zawiera duze literki, małe, i cyfry, wiec wszysko bedzie w jeden desen :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu