Witajcie, czy zna ktoś dobry przepis na śliwki w czekoladzie, żeby były takie jak ze sklepu???tzn czekolada żeby była taka chrupiąca?????
http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Sliwka-w-czekoladzie-z-marcepanem.html zapewne marcepan można pominąć jeśli ktoś nie lubi:)
Tylko ta czekolada w ka[pieli wodnej wcale nie jest taka rzadka by dobrze obtoczyć śliwki,co?Dużo się jej nabiera i jest gruba otoczka wokół śliwki, a te ze sklepu, mają cienką warstwę czekolady, może ktoś coś jeszcze poradzi????
Można dodac do rozpuszczonej czekolady, tak na 2 czekolady 4 łyżki śmietanki 30 % i łyżke masła, wtedy nie będzie takie gęste:)
Witajcie, czy zna ktoś dobry przepis na śliwki w czekoladzie, żeby były takie jak ze sklepu???tzn czekolada żeby była taka chrupiąca?????
http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Sliwka-w-czekoladzie-z-marcepanem.html zapewne marcepan można pominąć jeśli ktoś nie lubi:)
Tylko ta czekolada w ka[pieli wodnej wcale nie jest taka rzadka by dobrze obtoczyć śliwki,co?Dużo się jej nabiera i jest gruba otoczka wokół śliwki, a te ze sklepu, mają cienką warstwę czekolady, może ktoś coś jeszcze poradzi????
Można dodac do rozpuszczonej czekolady, tak na 2 czekolady 4 łyżki śmietanki 30 % i łyżke masła, wtedy nie będzie takie gęste:)