Kupiłam ciasto francuskie w Lidlu niestety nie udało mi się nic z niego upiec:( nie mam pojecia co źle zrobiłam ciasto wcale nie wrosło.Kupiłam drugi raz bo myślałam ze moze było coś z ciastem nie tak znowu klapa,trzecie podejście też było bez sukcesu,juz nie wiem czy mam za wysoka temp.czy za niską proszę pomóżcie co zrobić żeby w końcu sie udało.
Jesli ciasto nie zdążyło wyrosnąc, to pewnie temperatura pieczenia była zbyt wysoka. Ja zawsze kupuję ciasto francuskie z Biedronki i zawsze jestem zadowolona z efektu.
teraz to już całkiem zgłupiałam dorcia pisze ze trzeba piec przynajmniej w 220st.Klaudia ze temp.nie może być za wysoka ok spróbóje metoda prób i błedów tym razem ciastem z biedronki-dziekuje za pomoc
Mam piecyk elektryczny bez mozliwosci regulacji temp. (taki stary przenośny) - piecze jak mu sie podoba i szczerze mówiac nigdy nie miałam problemów z tym rodzajem ciasta (nie nadaje sie tylko do ciast typu karpatka - wszystkie inne piecze ok choc do dziś nie wiem w jakiej temp.) Ciasto kupuje w biedronce lub kauflandzie.
Kupiłam ciasto francuskie w Lidlu niestety nie udało mi się nic z niego upiec:( nie mam pojecia co źle zrobiłam ciasto wcale nie wrosło.Kupiłam drugi raz bo myślałam ze moze było coś z ciastem nie tak znowu klapa,trzecie podejście też było bez sukcesu,juz nie wiem czy mam za wysoka temp.czy za niską proszę pomóżcie co zrobić żeby w końcu sie udało.
ciasto francuskie wypieka sie w tem.przynajmniej 220 stopniach. nie moze byc za szybko wyciagniete z pieca bo opadnie.
Jesli ciasto nie zdążyło wyrosnąc, to pewnie temperatura pieczenia była zbyt wysoka. Ja zawsze kupuję ciasto francuskie z Biedronki i zawsze jestem zadowolona z efektu.
Tak, te ciasto z biedronki jest najlepsze
Też kupuję z biedronki, jest bardzo dobre:)
teraz to już całkiem zgłupiałam dorcia pisze ze trzeba piec przynajmniej w 220st.Klaudia ze temp.nie może być za wysoka ok spróbóje metoda prób i błedów tym razem ciastem z biedronki-dziekuje za pomoc
Kasiu, ostatnio robiłam parówki w cieście francuskim. Nagrzałam piekarnik do 200 st i wstawiłam parówki i wyszły tak:)piekłam 20 min.
macie rację, nie ma jak ciasto z Biedronki
mi najlepiej wychodzi 180stopni i termoobieg
ja jestem cukiernikiem i zawsze francuskie wypiekam w 220 stopnich nie tylko w pracy ale i w domu.duzo tez zalezy od pieca.
Mam piecyk elektryczny bez mozliwosci regulacji temp. (taki stary przenośny) - piecze jak mu sie podoba i szczerze mówiac nigdy nie miałam problemów z tym rodzajem ciasta (nie nadaje sie tylko do ciast typu karpatka - wszystkie inne piecze ok choc do dziś nie wiem w jakiej temp.) Ciasto kupuje w biedronce lub kauflandzie.
A możecie napisać ile kosztuje ciasto francuskie w biedronce?
I czy jest w kilku płatach, czy w jednym zwiniętym?
Czy Wy wałkujecie ciasto francuskie?
Pandziu odopwiadam :
Cena - 3.39 zł , waga 275 g .
To jest jeden płat ciasta , który ja nie wałuje ....
Życzę powodzenia na tej płaszczyznie ..... ciasta !
U mnie w biedronce kosztuje 2,99 ale nie wiem ile waży:)
Ok, dziękuje :)
Kupiłam. Ciasto kosztowało 2,99 zł.
Takie pytanie- bo ja żyłam w świadomości że to ciasto mrożone- a to świeże.
Czy można je zamrażać?
Mozesz śmiało zamrażać. Ja kupuję w Lidlu jak jest na promocji i zamrażam.