Forum

Kuchenne porady

ciasto francuskie

  • Autor: kasiachodziez Data: 2012-06-13 19:54:45

    Kupiłam ciasto francuskie w Lidlu niestety nie udało mi się nic z niego upiec:( nie mam pojecia co źle zrobiłam ciasto wcale nie wrosło.Kupiłam drugi raz bo myślałam ze moze było coś z ciastem nie tak znowu klapa,trzecie podejście też było bez sukcesu,juz nie wiem czy mam za wysoka temp.czy za niską proszę pomóżcie co zrobić żeby w końcu sie udało.

  • Autor: dorcia700 Data: 2012-06-13 20:18:53

    ciasto francuskie wypieka sie w tem.przynajmniej 220 stopniach. nie moze byc za szybko wyciagniete z pieca bo opadnie.

  • Autor: Klaudia.o Data: 2012-06-13 20:19:59

    Jesli ciasto nie zdążyło wyrosnąc, to pewnie temperatura pieczenia była zbyt wysoka. Ja zawsze kupuję ciasto francuskie z Biedronki i zawsze jestem zadowolona z efektu.

  • Autor: Monia1805 Data: 2012-06-13 20:25:04

    Tak, te ciasto z biedronki jest najlepsze

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-06-13 20:33:01

    Też kupuję z biedronki, jest bardzo dobre:)

  • Autor: kasiachodziez Data: 2012-06-13 21:14:08

    teraz to już całkiem zgłupiałam dorcia pisze ze trzeba piec przynajmniej w 220st.Klaudia ze temp.nie może być za wysoka ok spróbóje metoda prób i błedów tym razem ciastem z biedronki-dziekuje za pomoc

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-06-13 22:06:05

    Kasiu, ostatnio robiłam parówki w cieście francuskim. Nagrzałam piekarnik do 200 st i wstawiłam parówki i wyszły tak:)piekłam 20 min.

  • Autor: pwyso Data: 2012-06-13 22:27:05

    macie rację, nie ma jak ciasto z Biedronki

  • Autor: Ania86y Data: 2012-06-13 21:18:38

    mi najlepiej wychodzi 180stopni i termoobieg

  • Autor: dorcia700 Data: 2012-06-13 21:29:57

    ja jestem cukiernikiem i zawsze francuskie wypiekam w 220 stopnich nie tylko w pracy ale i w domu.duzo tez zalezy od pieca.

  • Autor: caroline1983 Data: 2012-06-13 22:54:02

    Mam piecyk elektryczny bez mozliwosci regulacji temp. (taki stary przenośny) - piecze jak mu sie podoba i szczerze mówiac nigdy nie miałam problemów z tym rodzajem ciasta (nie nadaje sie tylko do ciast typu karpatka - wszystkie inne piecze ok choc do dziś nie wiem w jakiej temp.) Ciasto kupuje w biedronce lub kauflandzie.

  • Autor: panda25 Data: 2012-06-15 07:27:11

    A możecie napisać ile kosztuje ciasto francuskie w biedronce?

    I czy jest w kilku płatach, czy w jednym zwiniętym?

    Czy Wy wałkujecie ciasto francuskie?

  • Autor: megi65 Data: 2012-06-15 07:36:43

    Pandziu odopwiadam :

    Cena - 3.39 zł , waga 275 g .

    To jest jeden płat ciasta , który ja nie wałuje ....

    Życzę powodzenia na tej płaszczyznie ..... ciasta !

  • Autor: misia2004 Data: 2012-06-15 08:18:43

    U mnie w biedronce kosztuje 2,99 ale nie wiem ile waży:)

  • Autor: panda25 Data: 2012-06-15 09:38:55

    Ok, dziękuje :)

     

  • Autor: panda25 Data: 2012-06-17 10:45:07

    Kupiłam. Ciasto kosztowało 2,99 zł.

    Takie pytanie- bo ja żyłam w świadomości że to ciasto mrożone- a to świeże.

    Czy można je zamrażać?

     

  • Autor: jagoda.pik Data: 2012-06-17 11:10:20

    Mozesz śmiało zamrażać. Ja kupuję w Lidlu jak jest na promocji i zamrażam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu