Forum

Kuchenne porady

Pasta z orzechów laskowych - gdzie kupić?

• Autor: Dava Data: 2012-06-13 20:39:22

Witam!

Znalazłam ostatnio bardzo fajne torciki, w których jednym ze składników jest pasta z orzechów laskowych 100% wie ktoś może gdzie to kupić (próbowałam wyszukac i przez google i na allegro ale nie ma). Potrzebne mi są tez również naturalne barwniki z masła kakaowego - tez nie mogłam znaleźć :(

Bardzo proszę jeśli ktoś będzie widzieć gdzie można zamówić i kupić żeby podać namiary (jeśli chodzi o większe miasta to najbliżej mi do Krakowa).

• Autor: crizz Data: 2012-06-13 21:35:26

wydaje mi się że widziałem coś takiego w sklepie ze zdrową żywnością.. zapytaj, jeśli nawet nie będzie, to zamów, oni chętnie ci pomogą (mam nadzieję)..

• Autor: olenka_chicago Data: 2012-06-14 01:03:09

Orzecy mozna zmielic/utrzec samemu w blenderze

• Autor: Dava Data: 2012-06-15 17:04:41

Chciałam zrobić tego torta:

http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,11680184,Tort_kardamonowy_z_chrupka,,2.html

tutaj jest własnie pasta z orzechów i nie wiem czy do tego by się nadawały zmielone orzeczy.

Poza tym chcialam, aby wierz był innego koloru i w innym przepisie jest napisane, ze bo barwienia białej czekolady potrzebne są naturalne barwniki z masła kakaowego - ale też nie wiem gdzie takowe kupić :?

Proszę o pomoc

Przejdź do pełnej wersji serwisu