Mój mąż uparł się żeby łowic same szczupaki:)To dzisiejszy połów, oczywiście wyfiletował ich , chiałabym ich zużyc żeby nie zamrażac bo jeszcze mam kilka w zamrażarce. Jednego skręcę i zrobię faszerowanego w galarecie, nie mam absolutnie pomysłu co zrobic z resztą, nie chciałabym ich smażyc,bo już nam się znudziły, macie może kochani pomysł na fajną i smaczną potrawę z ryby?Taką inną trochę:)Z góry dziękuję.
a ja lubię szczupaka pieczonego w folii , skropionego cytryną, natartego ziołami i przyprawami , z koperkiem i masełkiem (bądź z natką pietruszki jak kto woli) w piekarniku bądź na grillu ;)
lubię też w galarecie, takiego zwykłego bez faszerowania ;)
albo w occie szczupak też jest pyszny ;)
bądź faszerowanego tak jak pisałaś.
zawsze to jakaś odmiana dla tradycyjnego smażonego ;)
Oj szkoda ,że do stolycy mam trochę daleko ..... Na małą wyminę poszlibyśmy ...prawdaż ? . Pizzerki mam , anatałek Bittburgera i męża czasowo moge wypożyczyć do posprzątnia mieszkania
Mój mąż uparł się żeby łowic same szczupaki:)To dzisiejszy połów, oczywiście wyfiletował ich , chiałabym ich zużyc żeby nie zamrażac bo jeszcze mam kilka w zamrażarce. Jednego skręcę i zrobię faszerowanego w galarecie, nie mam absolutnie pomysłu co zrobic z resztą, nie chciałabym ich smażyc,bo już nam się znudziły, macie może kochani pomysł na fajną i smaczną potrawę z ryby?Taką inną trochę:)Z góry dziękuję.
a ja lubię szczupaka pieczonego w folii , skropionego cytryną, natartego ziołami i przyprawami , z koperkiem i masełkiem (bądź z natką pietruszki jak kto woli) w piekarniku bądź na grillu ;)
lubię też w galarecie, takiego zwykłego bez faszerowania ;)
albo w occie szczupak też jest pyszny ;)
bądź faszerowanego tak jak pisałaś.
zawsze to jakaś odmiana dla tradycyjnego smażonego ;)
Mam bardzo dobry pomysł...robię dzisiaj grilla...więc mi je szybko prześlij i po kłopocie...
Podaj adres hihihi:)
proponuje przekrecic przez maszynke i zrobic tak jak kotlety mielone lub hamburgery i do bulki
Oj szkoda ,że do stolycy mam trochę daleko ..... Na małą wyminę poszlibyśmy ...prawdaż ? . Pizzerki mam , anatałek Bittburgera i męża czasowo moge wypożyczyć do posprzątnia mieszkania
Oj megi, a dlaczego mężusia tylko do posprzatania wypożyczasz:)))) Mój posprząta , a Twój dostanie lepsze zajęcie.
Ryba już wykorzystana,nasmażyłam kotletów rybnych i zrobiłam roladę , która stygnie do galarety.Dziękuję wszystkim za rady:)
Ja robiłam jak rybę po grecku, może przyda się do następnych szczupaków.
Szczupak grilowany jest świetny.