Potrzebuje przepisów / pomysłów co gotować aby "smacznie" zjesc odbiad na takiej diecie. Wiem co mozna a czego nie mozna jesc, ale jakos na oabid nie mam pojecia co podawac.
O ogórku nie wiedziałam ze nie mozna, ale ja jadłam - tylko oczywiscie mało i czasami tylko i nic mi nie było;) Dodam, ze jeszcze jadałam piersi z kurczka lub indyka pieczone w folii, makaron z cukrem i chudym twarożkiem. Pozdrawiam
Ja nie jem ogórków, sałaty, szypioru, cebuli i czosnku bo wiem już, że mi szkodzą. Pomidory jem obrane, nie jem tez jabłek, a żeby było śmiesznie to dojrzałe gruszki mi nie szkodzą. Wiele rzeczy można jeść w bardzo małych ilościach i wtedy nie szkodzą. Surową kapuste też zjem ale bez żadnych dodatków czyli nie zrobioną w formie sałatki. Mięso drobiowe jem pieczone w piekarniku- niezbyt często.
Potrzebuje przepisów / pomysłów co gotować aby "smacznie" zjesc odbiad na takiej diecie. Wiem co mozna a czego nie mozna jesc, ale jakos na oabid nie mam pojecia co podawac.
Witam, ja byłam na takiej diecie po operacji usunięcia woreczka żółciowego.
Na obiad jadłam te pulpeciki http://wielkiezarcie.com/recipe69124.html z kaszą gryczana.
Robiłam rybe pieczona w folii do tego 2 ziemnaczki, ogórek surowy a na ogórka troszke jogurtu naturalnego odtluszczonego.
Zupki warzywne na kurczaku, jeżeli gotowałam na udkach to udka ,,obierałam,, ze skóry.
Ryż z odtłuszczonym jogurtem owocowym i chudym twarogiem.
Więcej chyba nic. Tak w kólko co pare dni, coś innego. Jeżeli chodzi o obiady.
Pozdrawiam i zdrówka życzę;)
Pulpeciki zrobie, rybke tez ale o ogorku surowym to słyszalam, ze nie mozna, musze jeszcze doczytac :)))
O ogórku nie wiedziałam ze nie mozna, ale ja jadłam - tylko oczywiscie mało i czasami tylko i nic mi nie było;) Dodam, ze jeszcze jadałam piersi z kurczka lub indyka pieczone w folii, makaron z cukrem i chudym twarożkiem. Pozdrawiam
Ja nie jem ogórków, sałaty, szypioru, cebuli i czosnku bo wiem już, że mi szkodzą. Pomidory jem obrane, nie jem tez jabłek, a żeby było śmiesznie to dojrzałe gruszki mi nie szkodzą. Wiele rzeczy można jeść w bardzo małych ilościach i wtedy nie szkodzą. Surową kapuste też zjem ale bez żadnych dodatków czyli nie zrobioną w formie sałatki. Mięso drobiowe jem pieczone w piekarniku- niezbyt często.
Ja z jabłek robiłam kompot , oczywiscie obranych i w takiej postaci jabłka mi nie szkodziły.
http://wielkiezarcie.com/search.php?advanced=1&allWords=dieta+w%C4%85trobowa&search=Szukaj&anyWord=&withoutWords=&author=&where=0&branch=4&date=0&date1=&date2= może znajdziesz informacje dla siebie.
Dziekuje za link, poczytam sobie :)))