Forum

Kuchenne porady

Mięsko na Grilla zamarynowane- problem.

• Autor: panda25 Data: 2012-06-20 14:39:34

Witajcie.

Z imienin dziecka zostało mi dużo zamarynowanego mięska z kurczaka na grilla (takie filety z udek).

Marynowałam w oleju i przyprawach.

Czy mogę to zamarynowane mięso zamrozić?

A później w razie potrzeby upiec na grillu jak zwykle?

Pomocy bo nie przejemy tego na raz.

• Autor: AguskAA Data: 2012-06-20 14:42:10

Śmiało możesz zamrozić,ja też jak zaszaleję i naszykuję za dużo to potem zamarynowane wkładam do woreczka do mrożenia albo pojemniczka i do zamrazarki.A potem jest gotowe na następnego grilla.

• Autor: as Data: 2012-06-20 15:14:50

Jeżeli przed marynowaniem mieso nie bylo zamrożone to możesz. Super przejdzie marynatą i chyba szybciej będzie się piekło później

• Autor: almad Data: 2012-06-20 15:40:15

witaj, często zdarza mi się kupować męso w ilościach prawie hurtowych, więc: dzielę na porcje i zamrażam lub mieszam z przyprawami i zamrażam - tak że po rozmrożeniu  bardziej przejdą tymi przyprawami (marynatą) - mięso jest wtedy przepyszne pozdrawiam

• Autor: pwyso Data: 2012-06-20 16:41:11

trzeba jedynie pamiętać że mięso może być raz zamrożone, jak go później odmrozisz to będzie aromatyczne chociaż trochę może pryskać podczas grillowania

• Autor: panda25 Data: 2012-06-20 17:20:32

Wiem właśnie że w przyprawach można zamrażać :).

Bardziej martwi mnie to że jest w oleju, to nie problem?

Czy mięso zamrożone w przyprawie z dodatkiem soli nie będzie później twarde?

• Autor: czikulinka Data: 2012-06-20 18:21:55

ja mam takie pytanie... ile czasu może takie mięsko leżeć w marynacie....???

• Autor: panda25 Data: 2012-06-20 19:47:14

Ja nie wiem, moje leży już 4 dzień (karkówka)- i jest pycha, super przechodzi aromatem przypraw. A kurczak jednak dzisiaj oszamany :)

A najdłużej to nie mam pojęcia... :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu