Forum

Kuchenne porady

Mięsko na Grilla zamarynowane- problem.

  • Autor: panda25 Data: 2012-06-20 14:39:34

    Witajcie.

    Z imienin dziecka zostało mi dużo zamarynowanego mięska z kurczaka na grilla (takie filety z udek).

    Marynowałam w oleju i przyprawach.

    Czy mogę to zamarynowane mięso zamrozić?

    A później w razie potrzeby upiec na grillu jak zwykle?

     

    Pomocy bo nie przejemy tego na raz.

     

  • Autor: AguskAA Data: 2012-06-20 14:42:10

    Śmiało możesz zamrozić,ja też jak zaszaleję i naszykuję za dużo to potem zamarynowane wkładam do woreczka do mrożenia albo pojemniczka i do zamrazarki.A potem jest gotowe na następnego grilla.

  • Autor: as Data: 2012-06-20 15:14:50

    Jeżeli przed marynowaniem mieso nie bylo zamrożone to możesz. Super przejdzie marynatą i chyba szybciej będzie się piekło później

  • Autor: almad Data: 2012-06-20 15:40:15

    witaj, często zdarza mi się kupować męso w ilościach prawie hurtowych, więc: dzielę na porcje i zamrażam lub mieszam z przyprawami i zamrażam - tak że po rozmrożeniu  bardziej przejdą tymi przyprawami (marynatą) - mięso jest wtedy przepyszne pozdrawiam

  • Autor: pwyso Data: 2012-06-20 16:41:11

    trzeba jedynie pamiętać że mięso może być raz zamrożone, jak go później odmrozisz to będzie aromatyczne chociaż trochę może pryskać podczas grillowania

  • Autor: panda25 Data: 2012-06-20 17:20:32

    Wiem właśnie że w przyprawach można zamrażać :).

    Bardziej martwi mnie to że jest w oleju, to nie problem?

    Czy mięso zamrożone w przyprawie z dodatkiem soli nie będzie później twarde?

  • Autor: czikulinka Data: 2012-06-20 18:21:55

    ja mam takie pytanie... ile czasu może takie mięsko leżeć w marynacie....???

  • Autor: panda25 Data: 2012-06-20 19:47:14

    Ja nie wiem, moje leży już 4 dzień (karkówka)- i jest pycha, super przechodzi aromatem przypraw. A kurczak jednak dzisiaj oszamany :)

    A najdłużej to nie mam pojęcia... :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu